Resim takovej asi zvlastni problem... Mam do Mikrotiku privedenej VLAN a mam ho v bridgi s wifi AP. Ten VLAN konci v siti s DHCP relayi, ktera mi zlobi a potreboval bych ji testovat. Je to hotspot na strese mimo dosah, takze bych rad generoval DHCP requesty na dalku bez potreby tam porad chodit...
Mikrotik ma sice DHCP klienta, ale neni kam ho pripojit... Jediny funkcni reseni, co jsem zatim pouzil bylo dekonfigurovat sousedni sitovku a pripojit se tam s ni. To je ovsem dost oser... DHCP klienta nemuzu pustit na zadnym z vyjmenovanejch interfacu, pac na nich jsou staticky adresy potrebny k provozu. Zjistil jsem, ze jeden interface nemuzu mit ve 2 bridgich (to by problem docela vyresilo). Taky jsem zkousel nejakej "virtual ethernet", ale ukazalo se, ze je to pro pouziti s metarouterama.
Takze krome pripojeni primo na AP pres sousedni wifi sitovku se nabizi jeste 2 dalsi metody... nejakej tunel pres localhost (eoip?) a nebo DHCP klient na metarouteru :-D To je na mikrotiku skutecne tak tezky udelat si virtualni sitovku pichnutou do existujici bridge? Proc nemuze bejt interface ve vic bridgich? Sice by se z nich stala jedna velka bridge, ale to by mi nevadilo :)