prosím o radu:
máme v práci Mikrotik 750 s WebFig 5.19. Skrze IP - Firewall - NAT jsem nastavil dstnat chain pravidlo na udp (17) protocol 1194 dst. port (OpenVPN) s akcí dst-nat na adresu vpn serveru a na port 1194 proto, aby byli kolegové schopní se připojit zvenčí k datům. Ale od té chvíle se mi přestalo dařit připojit z firmy na domácí VPNku (řešenou vlastně úplně stejně, akorát bez mikrotiku doma).
Při pokusu o připojení se v connections zobrazí src. address jako moje vnitřní IP, dst. address jako vnější IP domácí (doposud správná cesta), ale další údaje jsou nesprávné (asi) - Reply src. address je vnitřní IP firemního vpn serveru a Reply dst. address je vnitřní IP Mikrotiku.
podotýkám, že na Mikrotiku je nastaven VPN server pro přístup k nastavení routeru skrze VPN, ale nemohu najít to místo, kde bych tohle přesměrování mohl vypnout.
zároveň jsem dohledal, že je 1194 zapnut i ve filter rules jako input chain - 6 (tcp) na vnitřní interface s akcí accept a v interfaces je nastaven OVPN server.
nějaké tipy a rady pls jak to rozběhat? zatím jsem s Mikrotikem moc zkušeností neměl a nerad bych to tady celé rozesral...