• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    ATAN
    ATAN --- ---
    Neresil nekdo nefunkcni NTP klient a server? Klient se nemuze nikam pripojit, na server se take nikdo nemuze pripojit. Je tam sice firewall, ale restriktivni je jen na forward.
    [root@stgw] /system ntp> server print
                  enabled: yes
                broadcast: no
                multicast: no
                 manycast: yes
      broadcast-addresses: 
    [root@stgw] /system ntp> client print
              enabled: yes
                 mode: unicast
          primary-ntp: 46.28.111.54
        secondary-ntp: 46.243.51.34
      dynamic-servers: 
               status: started

HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHORMOON: no to je fuk... ze support@mikrotik.com po dlouhy diskuzi, kdy me presvedcovali, ze to vlastne nikdy nefungovalo (i kdyz ted mam mikrotik 5, kde to bezi). rekli, ze "uvidime co se da delat, ale neni to typickej usecase, takze to neni jisty..."
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    HARVIE: sorry, ja na to blbe koukal a cetl to jen jako 6.1, tu nulu jsem tak nejak nedocetl, uz mi jebe, sorry :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHORMOON: ja se obavam, ze "remove" neznamena, ze neco vratili. a pro upresneni verze 6.10 je novejsi nez 6.7 (nebere se to jako klasicky desetiny cisla)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevite kdy ma vyjít routeros 7 beta ?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    HARVIE: nemuzu momentalne vygooglit lepsi changelog nez forum, tak nevim, kdy to vratili, ale brani ti neco tam dat novejsi routeros? :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHORMOON: What's new in 6.10 (2014-Feb-12 13:46):
    *) ovpn client - remove cipher=any %26 auth=any options,
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    HARVIE: zkus to s cipher=any, sice none zmizelo, any tam vidim (v 6.7), ale nezkousel sem to :) server samozrejme pak musi jet s "cipher none", jinak si to nakou vybere
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ADAM: na tohle je odbornik id VITEX
    ADAM
    ADAM --- ---
    nedaří se mi připojit mikrotik přes 3g usb modem Huawei E3531 - ani tak nehledám radu, jako spíš pokud by mi to chtěl někdo za peníze nastavit, rád zaplatím.

nejlíp na dálku, jinak praha 4.

velmi spěchá, nejlíp v pondělí, kdybych to zprovoznil, bylo by to fain.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Kdyz sme u mikrotik openvpn...
    Netusite nekdo jak v poslednim mikrotiku nastavit ovpn klienta bez sifrovani??? ty retardi tuhle moznost zrejme vypustili ve verzi 6.10... mam v planu tam protahovat vetsi toky dat s nulovou potrebou zabezpeceni a sere me predstava, ze to vytezuje router, kde musi tyct i jiny veci...

Pritom to ty jantari driv dokonce sami v tehle pripadech doporucovali:
    OpenVPN - MikroTik Wiki
    http://wiki.mikrotik.com/wiki/OpenVPN#Disable_encryption

Mam sto chuti tam nacpat OpenWRT, kde s tim nikdy nebyl problem... No aspon trochu poprudim ve foru a uvidime:
    MikroTik RouterOS • View topic - OpenVPN without encryption on RouterOS 6
    http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=91095
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak jsem si to udělal sam ale ty nervy...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nechtel by si nekdo privydelat :) potrebuju openvpn ve vzdaleny lokalite ale mam jen jeden pokus... je to jen par klidu ale stejnak..
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MOPIK: obecne (ne jen na mkt) se doporucuje mit vpn ve vlastni siti. bud dynamicky routovat (mikrotik to umi obcas az moc dobre) nebo si to poklikat jinak. jde o to ze pokud nemas landing sit tak se ti klienty muzou podelat pokud si nechaji z jednoho ci jineho duvodu adresu z LAN na jinem ifacu
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    btw kdyz jsme u toho ( mikrotik a openvpn ) , nahodte nekdo prosim openvpn klient config, porad resim routovani do vnitrni site a jestli si pool nechat z vnitrni site nebo to radeji resit pres jinou sit a routovat do ni?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    CHOROBA: mam pocit, ze ta.key, ale da se bez toho zit ... vic me sere ze neumi UDP (ale to uz se netyka bezpecnosti :))
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ktery to neumi?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    CHOROBA: bohuzel ale ne se vsema vychytavkama, ale furt je to hodne slusna varianta proti jinym co by v ty cene poridil :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no dyk jo. umi delat openvpn server
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: to si nerozumíme rad bych použil Mikrotik jako vstupní bod do sítě. o bezpečnost mi určite jde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam