• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CHOROBA: tak jsou uz to dost velky kluci na to aby si na featuru z levnejsi zarizeni nasli cas i pro ccr kteryho aktualne maji asi 10 nebo 11 verzi (coz je cca 1/3 celyho poroduktovyho spektra) a ten kernel poladili...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    MARECEK: no vono si to zada trochu rochnani v kernelu aby meli podporu multiprocesingu atd. metrouter byl zatim jen na jedoprocesorovejch ARMech.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ATAN: tak to at jdou do prdele... :(
    Me ani nenapadlo ze by to neumel jelikoz jsem to bral jako samozrejmou soucast OS...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ;) v sedmickove verzi bych to tak videl. todle psali letos v lednu, pac sem zrovna koukal esli uz se mi podari rozchodit co potrebuju

we are working on the virtualization support for the TILE and PowerPC arch. Cannot disclose anything regarding ARM.

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: koukam, ze mikrotik prejima praxi jinych vendoru... slibem nezarmoutis :-D
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHOROBA: To uz nekolit let. Pry az nekdy v nejake sedmickove verzi.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ATAN: vyhrozovali s tim, ze umet bude.
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARECEK: leda tak ve snu. ccr metaroutery neumi.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    provozujete nekdo metarouter na nejakym ccr (vic jak 2 cpu)? - muzete mi prosim na tom metarouteru zkust zmerit vykon aesu (neco ve stylu ./openssl speed aes-256-cbc)?

Diky!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TLOUDEV: o moc vic od toho cekat ani nejde - eth je na USB...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...osobne jsem nasadil 2xRPi2 v clusteru (failover) jako gateway, eth interface poiuziva 802.1q VLANy a v pohode mi to uroutuje i 20mbps OpenVPN proti serverovemu segmentu u ISP. muzu jen doporucit.
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    CHOROBA: je to sice backup metoda ale nejednou me to zachranilo :) btw pokud nastavuju MKT tak prvni co delam je reset default config, tj. je pak bez IP...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ten MAC srac je backup metoda pripojeni a je tam jen proto, aby i tunta co nevi, co je ip adresa, se na mikrotik dostal.
    ale pouzivat to v realnym svete, mi naprosto nedava zadny smysl.
    jinak to muze taky znamenat, ze ma nekdo trouble v siti.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    CHOROBA: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=91430#p473179 presne toto , ocividne tam maji nejaky trouble.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pac to je njakej L2 broadcast
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Nenapada vas, proc by pripojeni k mikrotiku pres Winbox pomoci MAC adresy fungovalo jako kdyz nefungovalo?
    ve smyslu : kliknu na IP > Firewall > Filter a pravidla se mi nacitaj silene dlouho. Terminal se nespusti ani za 20minut , quick set je male okynko bez udaju .. Pres IP vsechno jede jak po masle.

Netusite?
    ATAN
    ATAN --- ---
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: mas nekolik moznosti:
    1 - neresit. na jedne strane jsem mel 800 a na druhe RHEL. dosahl jsem wire speeds (40mbps) bez problemu
    2 - resit to pres nejakou OVPN appliance. to je ale za penize.
    3 - zvolit jine reseni
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    noajko pres openvpn mi snad protece i na 450g vic jak 10mbit
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Napada vas router, co by zvladal aes256 hw offload pro ovpn a tim padem tou vpn umel natlacit vic jak 10mbit?
    Koukal jsem na mikrotikovsky CCR ale tam je zas problem v tom ze ovpn client neumi lzo-comp, tsl-auth a podobny tak ze se to tim resit neda....
    Moznost byla pouzit treba RPi2 jako ovpn client, nicmene jeji vykon na aesu je stejne tragickej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam