• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CHOROBA: Díky
    VLASTIS: Díky
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    VLASTIS: teoreticky by mel taky podobne fungovat Zero handoff rezim u unifi
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    a mate s mikrotik capsman nekdo nejake vetsi zkusenosti? jinak z levnejsich reseni s kontrolerem je myslim docela dobry ubnt unify, ale uplne 'enterprise' to taky neni. Capsman budu nejspis testovat.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    VLASTIS: presne tak.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CHOROBA: DICK85: moje zkusenost je taková, že je lepší na skladové hospodářství používat kontrolerem řízené řešení - aplikace pro HHT většinou nepřekousnou výpadek delší jak vteřinu (verim, ze dobře napsaná aplikace s tm problém nemá..

Roaming zařízení je promárné řešen na úrovni klienta (moc nedoporucuju agresivni mod)
    AP mu jsou pro lepsi rozhodovani poslat informaci o obsazenosti/vytížení jednotlivých AP

Pro skladové hospodařství může být dobré řešení Ruckus a jeho smartcell(nebo jiny TM), kdy se množina AP tváří jako jedno AP a client ze svého pohledu vůbec neroamuje
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    rychlejsi roaming bejva vetsinou zalezitosti kontroleru APcek. otazka esli ti v tomdle nejak hodne pomuze capsman od Mikrotiku, nebo budes potrebovat lepsi accesspointy rizeny poradnym kontrolerem.(ruckus, aruba,cisco.....)
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj, řeším problém: ve skladu mám wifi pokrytí pro mobilní čtečky a mobilní tiskárny řešení pomocí cAP-2n.
    Lze docílit toho aby si jednotlivé prvky předávali zařízení nějak inteligentně. Nastavení je takové že dle síly signálu ho jeden prvek drží a až překročí hranici chytáho další prvek. Notifikace je přes mac- A při každém přepojení mi vznikne krátký výpadek a čas od času mi to položí aplikaci ve čtečce a nedá se načítat. Nelze nějak docíli toho že si nejdřív prvky domluvej předání?
    Díky
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    6746: Jo tak, ja myslel ze je to modul ktery ma DC na vstupu, ne AC. To tam muzu nechat USP, coz mi neresi ten problem, ze mi to muze nekdo odpojit a 230V na stozar tahat nechci.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    mam rb800 s ros 6.32.5.
    udelal jsem /system reboot a dostal jsem se do boot loopu.
    mate nejake napady jak to dat do poradku na dalku?
    6746
    6746 --- ---
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    6746: Neznam. Link?
    Ma to regulaci proudu na vstupu?
    6746
    6746 --- ---
    JOINTER: Neni to stejny, tahle konkretni funkce jde navic zapnout jenom pres konzoli.
    Sel bych cestou UPS zdroje. Klasickej prumyslovej zdroj 24V a ma svorky na pripojeni baterky. Hotovy a bezudrzbovy reseni, dostatecne nadimenzovany i pro vic anten.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    6746: To by melo byt stejny jako Force On ve Winboxu, coz jsem zkousel.
    Otazka ale spis smeruje jestli 1x Pb nebo 2x Pb nebo neco + menic...
    6746
    6746 --- ---
    JOINTER: Zapni poe-in-long-cable=yes. Pres konzoli v tom powerboxu. Nepamatuju di presnej prikaz (UTFG) ale v defaultni konfiguraci je to vypnuty a dela to tyhle problemy.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    DICK85: Budu mit misto kde bude Loco M5 a 2x 5AC-500 (nejspis), pripojene do Mikrotik PowerBox a k tomu jeste Raspberry Pi. Cele to chci zalohovat primo na stozaru z baterky, ale je tu problem - UBNT specifikuje napajeci napeti jako 22-26V, coz znamena, ze 2x Pb baterka nejde pouzit (az 29V) no a 12V je pochybnych. Respektive do Mikrotika s 12V/1.5A zdrojem jsem zkusil strcit Loco M5 na asi 8m kabelu a vypina to port na pretizeni uz pri bootu. Mohlo to ale byt slabym zdrojem.
    Reseni je dat tam menic a na nem nastavit treba 24V, ale nelibi se mi to tak.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    JOINTER: napiš co tě trápí.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Poradili byste mi tu s napajenim Ubiquiti + Mikrotik, nebo je jina vhodnejsi sekce?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Nenapada vas zpusob , jak pro urcite adresy, idealne automaticky, zpristupnit urcite porty?
    Např. mam uživatele, co by se mi připojil přes VPN na mikrotik , ten si zapsal jeho source address do listu a tomu listu bych povolil SFTP (SSH) port. Duvod je na snade, a to že VPN neni moc rychla pro data. Nebo by se to dalo řešit jinak?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CHOROBA: tak jsou uz to dost velky kluci na to aby si na featuru z levnejsi zarizeni nasli cas i pro ccr kteryho aktualne maji asi 10 nebo 11 verzi (coz je cca 1/3 celyho poroduktovyho spektra) a ten kernel poladili...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    MARECEK: no vono si to zada trochu rochnani v kernelu aby meli podporu multiprocesingu atd. metrouter byl zatim jen na jedoprocesorovejch ARMech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam