• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    6746
    6746 --- ---
    JOINTER: Zapni poe-in-long-cable=yes. Pres konzoli v tom powerboxu. Nepamatuju di presnej prikaz (UTFG) ale v defaultni konfiguraci je to vypnuty a dela to tyhle problemy.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    DICK85: Budu mit misto kde bude Loco M5 a 2x 5AC-500 (nejspis), pripojene do Mikrotik PowerBox a k tomu jeste Raspberry Pi. Cele to chci zalohovat primo na stozaru z baterky, ale je tu problem - UBNT specifikuje napajeci napeti jako 22-26V, coz znamena, ze 2x Pb baterka nejde pouzit (az 29V) no a 12V je pochybnych. Respektive do Mikrotika s 12V/1.5A zdrojem jsem zkusil strcit Loco M5 na asi 8m kabelu a vypina to port na pretizeni uz pri bootu. Mohlo to ale byt slabym zdrojem.
    Reseni je dat tam menic a na nem nastavit treba 24V, ale nelibi se mi to tak.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    JOINTER: napiš co tě trápí.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Poradili byste mi tu s napajenim Ubiquiti + Mikrotik, nebo je jina vhodnejsi sekce?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Nenapada vas zpusob , jak pro urcite adresy, idealne automaticky, zpristupnit urcite porty?
    Např. mam uživatele, co by se mi připojil přes VPN na mikrotik , ten si zapsal jeho source address do listu a tomu listu bych povolil SFTP (SSH) port. Duvod je na snade, a to že VPN neni moc rychla pro data. Nebo by se to dalo řešit jinak?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CHOROBA: tak jsou uz to dost velky kluci na to aby si na featuru z levnejsi zarizeni nasli cas i pro ccr kteryho aktualne maji asi 10 nebo 11 verzi (coz je cca 1/3 celyho poroduktovyho spektra) a ten kernel poladili...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    MARECEK: no vono si to zada trochu rochnani v kernelu aby meli podporu multiprocesingu atd. metrouter byl zatim jen na jedoprocesorovejch ARMech.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ATAN: tak to at jdou do prdele... :(
    Me ani nenapadlo ze by to neumel jelikoz jsem to bral jako samozrejmou soucast OS...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ;) v sedmickove verzi bych to tak videl. todle psali letos v lednu, pac sem zrovna koukal esli uz se mi podari rozchodit co potrebuju

we are working on the virtualization support for the TILE and PowerPC arch. Cannot disclose anything regarding ARM.

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: koukam, ze mikrotik prejima praxi jinych vendoru... slibem nezarmoutis :-D
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHOROBA: To uz nekolit let. Pry az nekdy v nejake sedmickove verzi.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ATAN: vyhrozovali s tim, ze umet bude.
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARECEK: leda tak ve snu. ccr metaroutery neumi.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    provozujete nekdo metarouter na nejakym ccr (vic jak 2 cpu)? - muzete mi prosim na tom metarouteru zkust zmerit vykon aesu (neco ve stylu ./openssl speed aes-256-cbc)?

Diky!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TLOUDEV: o moc vic od toho cekat ani nejde - eth je na USB...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...osobne jsem nasadil 2xRPi2 v clusteru (failover) jako gateway, eth interface poiuziva 802.1q VLANy a v pohode mi to uroutuje i 20mbps OpenVPN proti serverovemu segmentu u ISP. muzu jen doporucit.
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    CHOROBA: je to sice backup metoda ale nejednou me to zachranilo :) btw pokud nastavuju MKT tak prvni co delam je reset default config, tj. je pak bez IP...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ten MAC srac je backup metoda pripojeni a je tam jen proto, aby i tunta co nevi, co je ip adresa, se na mikrotik dostal.
    ale pouzivat to v realnym svete, mi naprosto nedava zadny smysl.
    jinak to muze taky znamenat, ze ma nekdo trouble v siti.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    CHOROBA: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=91430#p473179 presne toto , ocividne tam maji nejaky trouble.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pac to je njakej L2 broadcast
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam