• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEXXA: problem EoIP tunelu se vymenou zarizeni nevyresil. jsem vazne zvedavy kde jsem udelal chybu. ted mam z obou stran hex3 a potize s propustnosti tunelu pretrvavaji. sifrovani, zda-se, na vine neni. uplne stejne vysledky dostavam i s tunelem bez ipsecu.

byl by nekdo ochotny se podivat na me nastaveni a poradit?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MOPIK: presne tohle jsem resil vcera. z rb800 na hex3. logivcky se mi rozjely adaptery ale nastesti vetsinu nastaveni mam udelane aby zaviselo na adapterech co nejmin.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    LEXXA: coz mi pripomina, chtel jsem si udelat zalozni router ze stareho mikrotik rb750g tim ze prenesu nastaveni na mikrotik rb750g3 ... jenze v routeru mam certifikaty na sstp vpn . Jde nejak jednoduse prenest s nastavenim? Co jsem zkousel jsou dve moznosti ( 1) export nastaveni a nasledny import ale to se netyka certifikatu , ty mi exportovat nejdou s privatni casti ( 2) backup and restore na novejsim , ale tam zase nefungujou spravne jednotlive adaptery a nastaveni je tak nejak rozesrane. Kombinaci obojiho sem nezkousel ( tj backup and restore na novem + import konfigurace )
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    mam takovou blbinku.
    migroval jsem nastaveni z jednoho mikrotiku na druhy.
    vse probehlo v poradku az na ip/cloud. za boha ho nemuzu donutit aby bral nove seriove cislo a hlasi se se starym.
    napada nekoho jak tohle vyresetovat?
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    TEAPACK: vymenit napajeci adapter by mohlo pomoct.. uz jsem taky videl chybovost na lince diky vadnemu adapteru .. akorat to teda bylo sdsl ..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TEAPACK: a nestaci jen vymenit napajeci adapter? Ted jsem resil u rodicu, ze adapter naprazdno daval 9V misto 15... takze se to sralo... jinak modemu nic nebylo.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    LEXXA: A tvůj RB800 má Coax a je kompatibilní se sítí od UPC? pokud ano, nemám s tím problém, pokud víš o nějakém zádrhelu, tak to rozveď trochu víc ;)
    víc čtení máš tady:
    [ TEAPACK @ UPC Vysokorychlostni internet - Pripojeni pres kabelovy rozvod na internet. ]
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TEAPACK: vymyslis kraviny ale mam tu skvely rb800 :)
    takze az zavolas na upc aby ti promerili signap z obou stran tak mi napis do posty :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj =) neznáte někdo zařízení, kterým se dá nahradit UPC modem? Stávající modem už nějakou dobu dodělává a nechci si kupovat/pronajímat od UPC jiný, který mi zase po třech letech odejde...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEXXA: tak problem nalezen. sundal jsem WAN bridge a nejadnou se rychlost zvysila citelne. LAN bridge nesunfam protoze RB800 nema switch chip.

Nechce nekdo koupit RB800? Par mnoho let bezproblemovy provoz a custom case s tichym vetrakem. v cene 2 wireless karty a 4 pendreky.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: No, tak jsem to pivodne myslel. Aby router byl router nikoli bridge/switch.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEXXA: takze zahada nevyresena. udelal jsem policy-based tunnel. chova se to identicky. takze nejspis budu muset dojet k routeru A a udelat z bridge switch. coz je uz jedine co jsem nevyzkousel.
    v prubehu testovani jsem si ale vzpomnel proc jsem vlastne zavrhnul delani tunelu ciste pres politiky. ono to z nejakeho duvdu pres to neumi posilat netflow.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: Ano. Pouzivam to.
    x - y
    x2 - y2
    x3 - y2
    atd.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    rychla otazka. muzou dve ipsec policy sdilet stejneho peera? ja se radsi teda zeptam nez si ustrihnu tunel :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo v natu musis mit pro ty range accept
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KUTNY: zkusim to
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    KUTNY: A v pripadne NATu mit pred prekladovym praidlem LAN A/B do Inetu pravidlo deny LAN A - LAN B. Preklad se deje drive nez IPSec policy.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: Ano. S tim, ze LAN A a B jsou jine adresni prostory.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KUTNY: jakoze sundam eoip a udelam
    ip ipsec policy add blabla tunnel=yes ?
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: Jestli to chapu dobre. Tobe staci toto?

Klient LAN A -- MT1 -- Inet -- MT 2-- LAN B Server

Pak staci na MT1 mit nastaveny IPSec s politikou "sifruj" provoz z A do B a na MT2 z B do A - IPSec v tunel modu .
    Nic jineho neni potreba - zadny ipip, gre aj. tunely.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam