• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    DELVIT: Jo, napadlo mě to, lousknout WPA pin a tradá : ))
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    NYXEL: A máte někdo zkušenost s roamingem když jsou jen 2 AP se stejným názvem?
    Kámoš má dva TPLinky s DDWRT a nakonec to dopadlo tak, že jsme obě sítě přejmenovali, aby bylo jasný ke který je připojený.
    Stávalo se, že to vehementně drželo slabší síť, i když byla k dispozici ta silnější.
    Jde hlavně o Android telefony - AP jsou ve 2 domech a má se to překrývat na zahradě mezi nima.
    K CAPsMAN se možná propracuju u ségry - mám tam Mikrotik CAP a nemá to ideální pokrytí, takže bych potřeboval přidat ještě jeden a tomuhle bych se tam chtěl vyhnout.
    HowTo: Improved CAPsMAN Wireless Client Roaming | LinITX Blog
    https://blog.linitx.com/howto-improved-capsman-wireless-client-roaming/
    Podobně to mám nastaveno já - v RB433GL mám 2 karty 2,4 a 5GHz a stejné ESSID, některé klienty co umí 5GHz mám zakázané na 2,4GHz, aby se mi tam nepřipojovali.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    CHOROBA: proto to sem pisu :)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NYXEL: to se ani nevyplatí dělat si svojí, připoj se na sousedy a hotovo ne?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    AQUARIUS: :-o po tolika letech!!! :-D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Objevila se prvni betaverze RouterOS 7.0. http://mt.lv/v7 . Zatim jen pro ARM, dalsi detaily asi budou tu: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=19&t=151903
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    RB962UiGS-5HacT2HnT mám tři jen u bráchy a jsem hodně zklamaný z "výkonů" které předvádí ty interní antény.
    Pokud se tyhle routery vyskytnou na zarušenějším místě, tak je hodně těžký s nima dosáhnout kvalitního pokrytí :(
    U bratra na baráku jsem dva tyhle routery nahradil čínským noname routerem za 350,- s ext 5dbi anténami a je pokryto všude :-D
    Bohužel v době kdy tyhle čínské routery (tplink apod.) mají včichni sousedi a hulí s tím signál na plný koule do celého širého okolí (v defaultu je tam nastaveno "Transmit power: MAX") , tak to inteligentní řešení už nedá :-/

Jo a CAPsMAN je super, počáteční konfigurace zabere trochu času, ale pak už je to bezva klikačka na jednom místě když něco měníte, roaming je taky bezvadný, mohu jen doporučit!
    ATAN
    ATAN --- ---
    Ja mam 3011, je to rychly, hw ipsec, ma to 10x1gb portu, z toho jeden poe port, a zere to asi 10w. Na wifi mam unifi.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ADM: Bral bych to hned, kdyby to melo ty 10G porty dva. Do budoucna, NAS + PC. Ale jeden port je naprd. Tak nevim, asi to jeste necham, kdyz mi to funguje jak chci. Jen 300M UPC uz to sotva uNATuje a VPN vykon je mizerny.
    ADM
    ADM --- ---
    JOINTER: mam stejny dilema, potrebuju minimalne osmiport a 5G by se taky hodilo, jeste alternativne turis mox ma mit osmiportovy modul, ale kdovi kdy to bude ...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JOINTER: já tu 2011 bral bazarovou za 1700.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    HE11_KNIGHT: To je fajn vedet, zvazuju 4011, ale porad se nemuzu rozhoupat, protoze je to dost drahy. Mozna HAP AC2. Jde mi o nahrazeni RB433GL - 3x GLAN a 2x mPCI - necim rychlejsim.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    6746: Tak ta 2011 propali vsechny steny a jeste venku pred barakem je to ok... jsem to jenom na otestovani zapnul a vychazi mi to tak, ze jeden router pokryje vse :))))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    6746: Jo vlastně kabelem už repeter dělat nemusím. Takže CAPSman. Ale stejně mi je divný ten pokles pokud RB952Ui-5ac2nD nastavím jako repeater. Routery jsou od sebe 5m v místnosti (musí to tak být, za zdí není signál žádný) .. ale u prního mam rychlost 20Mbit .. když chytám druhý tak mam tak 2Mbit max
    6746
    6746 --- ---
    HE11_KNIGHT: Nedělej repeater, pokud je všechno po kabelech, použij CAPSman
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Potřeboval bych poradit, mam dvoupatrový dům stěny jsou nepropustné, takže musím vše řešit několika routery. V druhém patře u antény budu mít RB2011UiAS-2HnD-IN od toho potáhnu kabel do prvního patra k RB962UiGS-5HacT2HnT a od toho povedu kabel k RB952Ui-5ac2nD. Zkoušel jsem nastavit poslední router jako repeater (skrz WIFI) ale nerozumím tomu proč mi místo posílení signálu signál naopak spadl o polovinu.. A nebo dokonce v místech kde byl dosah dobrý tak není dosah žádný. Skrz kabel je v tom repeateru internet.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    MCKIDNEY: Co nepouzivas, blokni. Easy.
    (u mych mikrotiku to fungovalo)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nema WinBox historicky vice der nez Telnet?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ATAN:
    JOSEF_K:
    Zdá se, že vyřešeno. Díky oběma.
    ATAN
    ATAN --- ---
    JOSEF_K: IP/Services
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam