• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MICKI: Co poladit jas kontrast displaye pres nějaký potenciometr
    MICKI
    MICKI --- ---
    Ahoj, pokouším se teď hrát si s Arduinem Unem + displej.
    Spojené to mám přes I2C.
    Zkouším na tom zatím jen vzorové příkazy, zapnout/vypnout podsvícení displeje mi při správné adrese jde.
    Ale jakýkoli text mi to zatím nevypsalo.
    Promazat přidávané knihovny jsem zkusil.
    Vývody SCL a SDA mi sedí.
    Mám tu dva různé displeje. Situace u obou stejná.
    Nápady, kde je zakopán pes mi ale už došly.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    COLBEN: nefunguje. musel jsem upgradovat i AP
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    LEXXA: a capsman ti funguje? ja kdyz upgradnul oba routery na tu sedmicku, tak cap psal, ze se neumi propojit ke capsmanu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ROENICK: to mi nepojede wireguard :D
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    tak tam dej stable ne? :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Takze Wireguard a RouterOS:
    Jde to.
    Pokud sluzba bezi na jinem nez na beznem portu se edpoint musi nastavit v CLI protoze Winbow neakceptuje notaxi IP:port
    Z nejakeho duvodu v sedmicce funguje routing marky ale route interface neumi routovat podle marku

Porad je vytizeni 100%, kvalitne to topi. Jestli mi to odumre tak se solidne naseru.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEXXA: sis, lexxo, zase nasral do huby. po trech hodinach absolutne nechapu jak zprovoznit wireguard clienta. a cpu je opet na 99.9% s tim ze 99.8% utilizace spada do unclassified.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: ja mam jeden hex g3 co neni mission critical. tak uvidim. posledne jsem byl na 7.0b4 a cpu jelo na 100% bezduvodne. tak uvidime. ale jestli je tam nejaka fajn akcelerace AESu tak citim velky potencial s netflixem a iTV
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    LEXXA: jako taky me svrbej ruce...jako u OpenVPN uz je tam i treba UDP support...ale ne, pockam este ;D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: nene! mam jasny plan na vecer
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    What's new in 7.1beta2 (2020-Aug-21 12:29):
    .......
    !) added WireGuard support;
    .......
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    POSEIDON: tak laserovy dalkomer funguje, jen cinan trochu zmenil design a bylo peklo napajet konektory - https://i.imgur.com/WtxXBt8.jpg

Nedavno si z toho i nekdo udelal bakalarku - https://dspace.cvut.cz/...2020-Vurbsova-Barbora-barbora_vurbsova_bp_2020.pdf?sequence=-1&isAllowed=y
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Novej laptop s Intel 9560 - HAP AC2 - Unicast key exchange timeout při každém pokusu o připojení, nezávisle na interface. Je o tom dlouhé vlákno bez řešení, napsal jsem na support.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NYXEL: já zatím předělal strukturu sítě tak, aby věci náchylné na tyhle krátké výpadky byly na extra ifacu a na jiném kabelu a uvidíme jestli to bude šlapat =)
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    TEAPACK: muzes zkusit vytvorit log interface, debug a sledovat jestli to bude logovat neco vic. Ale obecne - flapujici iface na libovolnem zarizeni obvykle znaci prob s kabelem. Mně tohle treba delaly po ca dvou-trech letech kabely, ktery nebyly urceny na venkovni pouziti a vedly venkem :D ... Jo a nedavno mi prestal fungovat patchcord, netusim proc, byl zavrenej v racku, nehybalo se s nim a najednou flip flop flap fap fap fap :D ...
    6746
    6746 --- ---
    TEAPACK: Prostě Mikrotik, vypni autonegotiation na tom interface.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, dá se nějak z mikrotiku - 951G-2HnD, vytáhnout, proč se neustále odpojuje a připojuje nějaký interface? Když jsem zkusil přepojit kabely do jiného interfacu, tak se problém přenesl i s kabelem. Log vypadá takto:

kabel jsem proměřil a je v pořádku, vysí na něm nový Zyxel switch a za ním síťová tiskárna a dva počítače (W7+W10) které si během výpadků přidělují vlatní IP z nějakého random rozsahu... =/
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KRISHNA: Odkud si? Tisk případně můžeme spolu nějak dohodnout
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam