• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    LOFEEK42: prosimte .. podivej se na https://mikrotik.com/product/CCR1036-12G-4S-149 vidis tam nekde SFP+ nebo 10gbit ? . tak ne neumi. ano muzes to SFP+ strcit do SFP slotu, ale vic jak 1gbit z toho proste nevyrazis ..
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    HONZAF: nad tím jsem taky přemýšlel, ale nějak si tím nejsem úplně jistej viz zde:

MikroTik SFP module compatibility table - MikroTik Wiki
    https://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_SFP_module_compatibility_table

10g tam je v mým případě a zároveň mi mikrotik píše sfp-type: SFP-or-SFP+

není to doufám tak, že mi vezme sfp+ modul, ale mám smůlu s 10g?
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    LOFEEK42: nema ccr1036-12g-4s jen SFP slot- a tzn jen 1gbit porty ?
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    zdravím,
    potřebuju poradit s optikou

ccr1036-12g-4s vs crs317-1g-16s+ a SPFcka S+85DLC03D

za boha to nedokážu slinkovat na 10g
    mám i mm kabel OM4, jediný jak to funguje jez bez autonegace na 1g. Zkoušel jsem to i s sfp od ubiquity na SM a SM kabelu a taky nic. Divný je, že crs317-1g-16s+ s obyčejným css326 se na 10g slinkují okamžitě. Jde to vůbec?

díky

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JOINTER: dik chodí to ;)
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    PISTA1: Skriptem:
    Send notification mail on new VPN connection - MikroTik
    https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=78293
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jde v mikrotiku nastavit aby mě přišel mail když se úspěšně připojím přes VPN?
    Zoušel jsem to přes Logging ale nenašel jsem tam správnou volbu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FATBOZZ: to jsem nezkousel a ani nevim jal vyzkouset. ted bojuji s routovanim podle routing marku
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    LEXXA: A projevilo se nejak treba tohle ? Lepsi propustnost ?
    !) added new experimental wireless package "wifiwave2" for ARM devices with more than 256 MB of RAM (CLI only);
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    dnes jsem presel na ROS 7.1b3. a jsem s tim docela dost spokojenej. wireguard slape, cpu neni konstantne na 100%. capsman jede. za me velky posun.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    HANSCV: super, dekuju za tip, je to kompletne klikaci, ani tam nemusim pres telnet.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Je to teda manuál pro nějakou jinou krabici od Lantronixu, ale tipuju, že to bude podobné.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Případně to půjde dost možná nastavit přes ARP, jak to tak občas tyhle krabičky a různé kamery apod. podporují.

V manuálu to mají popsané.
    http://www.lantronix.com/wp-content/uploads/pdf/UDS1100_UG.pdf
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    WICKPICK: stáhni si Device installer a přes telnet to nastavíš https://www.lantronix.com/products/deviceinstaller/
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WICKPICK: tvl! RTOS! To jsem dlouho nevidel.
    Zkus se podivat v konzoli co se deje na CON1. Myslim ze to bude jednodussi nez resit raw pakety.
    Hadam ze pres ten seriovy port se ti povede nastavit IP
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    ahoj, hledam radu.
    mame magnetickej dverni zamek, ovladanej nejakym bazmekem.
    ten ma LAN sitovej modul, pres kterej se k nemu lze pripojit a zadavat do zamku povolene karty.
    ten sitovej modul (viz prilozene PDF) ma nejak nastavenou pevnou IP adresu kterou bych potreboval zmenit.
    nevedel by nekdo jak? Nebo jsem vedle jak ta jedle a ta IP se musi zmenit ne v tom modulu ale primo v tom ovladaci zamku?
    poslete me kdyztak do spravnyho auditka pls...

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    FATBOZZ: Mě zatím stačilo u mikrotiků vyměnit kondíky a zas běžej jak nový.
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    FATBOZZ: 751 uz je ale docela letitej router, ten tvuj mel navic nejaky zivoty do plusu jako kocka :) ...
    Tak mu vystroj hezky kremikovy pohreb a nech ho uz v klidu odejit do kremikoveho nebe. :D
    (taky mam jeden "afterstorm" router pod posteli, ma vypaleny jeden port a par dnu po zasahu se odmintal zapnout, zapomnel jsem ho zapojeny v zasuvce a po par dnes byl zas nabootovany :D Tak ted slouzi pro decentni posileni signalu v posteli a blizkem okoli. Jsem zvedavy o jakou dobu prezije svou vlastni smrt :D )
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mam doma 751g ale zdechnul asi nějaký obvod z napajenim a nerozsvítí se. Opravujete nekdo, nebo diagnostikujete chciply mikrotiky? Koukal jsem do nej, ke tam traficko, ale zadny datasheet s pinoutem jsem nenasel. Abych si zmeril jestli něco z vystupu leze, ma to asi 16 nožiček :) Kdysi do nej jebl blesk a chvíli fungoval spolehlivě jinde bez portu 1 kudy to asi přišlo. Ted běžel asi 3dny a umrel úplně.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: ja se tomu vyhybam. zatim jsem skoncil u 40Gbps mezi masinama, kde to dava smysl.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    LEXXA: dobre delas, ja sem zrovna u optiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam