• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    NYXEL: Pořád si dva hýčkám... Není to tak dlouho, co se hodili...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    hub byla takova ta kravina co narozdil od switche kazdej paket poslala na vsechny svoje porty a byly z toho pak kolize? :)
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    MIKULAS: k čemu hub? :-O To jsem naposled měl v ruce v r. 2006... :D ...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOINTER: jakmile jsem tomu zacal davat kour pred p2p tunel ve wireguardu tak to zacalo ztracet dech. a celkem dost blby bylo i to ze mips switch flappoval ifacy kdyz dostal zabrat s vlanama.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LEXXA: Jako ze ty nestaci? Pisou ze je v tom nejaky dual core tak to by nemelo byt tak hrozny?
    Bylo by fajn ale mit nejake vykonejsi nahrady, nemelo by to byt zas tak tezky kdyz to HAP AC2 je za pakatel.
    (akorat ze chci SFP a nejlip 3x ovladatelne PoE)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MikroTik RouterOS v7 is finally here!
    https://www.youtube.com/watch?v=Zp-U7Anv5-0
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: aha, toho jsem si nevšiml já. Je to zvláštní, oni to dali i sem https://mikrotik.com/download/changelogs/stable-release-tree.

Přitom:
    Long story short, L3 Fastpath (FastTrack) support for vlan-filtered bridges is in development. It is a new feature, not a bug. While we understand your frustration, please consider that new features cannot be added during the stabilization phase of the project. We are hoping to deliver this feature in the upcoming v7 versions.

Nebo:

We know you guys are as much hyped as we are for this release! As much as we appreciate your passion about your particular needs and bugs fixed as soon as possible, note that RouterOS v7 is still actively being developed in most parts and is not a direct replacement for RouterOS v6 yet. We highly value every feedback received and can assure you that every single post you make in RouterOS version release topics is read by MikroTik staff and taken in account.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LEXXA: Problem je ze za HEX PoE neni lepsi nahrada, dost potrebuju ty PoE vystupy.

ADM: U me upgrade prosel bez potizi, na RC3 nebo tak nejak, HEX a HAP 2.
    ADM
    ADM --- ---
    no a z te 6.x na 7.x to je seamless upgrade nebo je nutny cisty install?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: ja to beru z downloadu.

DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: to ses asi přehlédl. Právě přešlo to z beta/rc0 do testing větve.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOINTER: to je prave to proc mi ted doma lezi dva hex3.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    RC verze te 7.1 jsou na jednojadrovych MIPSech tak nejak trochu podivne liny a zerou na pozadi CPU nevim cim...
    Treba pri NATu staci relativne mala zatez v radu desitek Mbit a stoupa mi ping zkrz, nic tragickyho, ale u v6 to bylo lepsi.
    Bohuzel potrebuju wireguard.
    Na ARMu je to ale pohoda.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DELVIT: no dyk prave to byl duvod upgrade. ve stable ho teda nevidim, ale v Testing.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: uz je stable
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: Jinak ta 7.1 už přilétla do "testing". Já si asi raději počkám :), ale i tak se těším.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Náhodou nemá někdo doma starý LAN hub (ne switch)? Sháním, už se asi neprodává.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pc?
    na techdle MIPSBE si muzes tak zaskriptovat, nebo nahodit openwrt, to je pravda
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CHOROBA: tak jasne kdyz je to pc :)
    https://www.czc.cz/mikrotik-rb951g-2hnd/122329/produkt tohle mam na mysli. ma to doma kdekdo vyrazenejch bude brzo hodne moc protoze to ma casto 100bit lan
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAINBOF: CCR1009-7G-1C-1S+, ale docker testuj na starsi beta na 5009
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam