• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    Rychlý dotaz - v Router OS se v pravidlech NATu taky matchuje odshora dolů, žejo? (jako třeba filtry ve FW)
    (když pravidlo NATu třeba jen s definicí IP adres bez dalších specifikací protokolu/portů upřesním podobným NAT pravidlem, ale už se specifikovanými protokoly/porty a dám ho výš, tak uvidím jeho provoz (packety) a zbytek, pokud bude potřeba, matchne to obecnější NAT pravidlo pod ním)
    ?
    snad to píšu srozumitelně

ADAM
    ADAM --- ---
    Dík, oba vypadají dobře.
    Našel jsem především zyxel a tplink. Oba ok, jediný problém, že jsou všechny napájeny micro USB a ne usbC
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    i4wifi.cz | MikroTik LtAP mini LTE kit RB912R-2nD-LTm&R11e-LTE
    https://www.i4wifi.cz/cs/211145-mikrotik-ltap-mini-lte-kit
    ADAM
    ADAM --- ---
    Nemáte náhodou tip na malý, přenosný lte travel router?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Mel bych takove myslenkove cviceni. Mam PC s 1x 2.5Gbit portem. Pak mam Synology NAS 2x 1Gbit, dve IP (bez bondingu do jednoho interface).
    Diky dvema IP tam funguje SMB Multichannel, coz vim protoze predtim jsem mel PC co melo 2x 1Gbit.
    Pokud bych vymenil switch za 2.5Gbit (Qnap), budu mit z NAS rychlost 2Gbit?
    Teoreticky bych si myslel ze ano, protoze na strane NAS budou porad 2 IP takze se muzou vytvorit 2 spojeni... ?
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    HE11_KNIGHT: https://www.czc.cz/legrand-evoline-nastenny-datovy-rozvadec-7u-600x450mm-65kg-sklenene-dvere/266684/produkt
    Já kupoval tenhle v 9U a 12U provedení, je to bytelný (žádná čínská hadrovina) a na pohled pěkný rack, sice je zepředu skleněný, ale nahoře a dole má perforace pro ventilátory. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADM: Pokud jde o propojení [WiFi AP]---ethernet---[WiFi AP], na to ten druhej může být prakticky libovolný access point, jen musí mít úplně stejný nastavení WiFi (kromě čísla kanálu).
    ADM
    ADM --- ---
    jeste jsem nasel, ze (zrejme) vsechny ty wifi routery routery umoznuji jednotnou spravu wifi CAPsMAN, no aspon neco
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jojo. nastavis mode repeater je to. uplne napicu ;-)
    ale funguje to
    ADM
    ADM --- ---
    existuje od mikrotiku reseni podobne tomuto? predstavoval bych si plnotucny wifi router (napr. hAP ac³), propojeny do druheho patra k hloupemu levnemu wifi zarizeni, ktery jen zvysuje rozsah wifi pokryti? nebo musim jako druhe zarizeni proste koupit dalsi plnohodnotny wifi router a zvlast nakonfigurovat?
    TBC
    TBC --- ---
    HE11_KNIGHT: jest-li mas dost mista, treba nekde v domku nebo tak, tak tady je ted supr kauf: https://aukro.cz/rack-skrin-datacom-19-jednodilny-12u-7002574410
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    sem si koupil todle, vejde se tam i NAS
    19" RACK jednodílný 6U - Rozvaděč | Alza.cz
    https://www.alza.cz/19-rack-rozvadec-jednodilny-d87383.htm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit nějaký malý rack na stěnu, kam se mi vejde RB2011UiAS + 10 portový POE modul, krabička TV posilovače, cca 15 ne moc ohebných CAT6 FTP kabelu.. Tak abych tam měl dost místa na manevrování a ještě nějakou rezervu do budoucna. Moc se v tom nevyznám co bych měl vzít, abych tam vše mohl pohodlně zavěsit a neplandalo mi to tam na dně.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Nemáte někdo doma kombinaci VDSL-Terminátor-OpenWRT? Podařilo se mi to nahodit jednou a pak už ne. Asi mi něco uniká v nastavení wrt - PPPoE a VLAN mi na jiném routeru funguje, ale tady jsem si začátečnické štěstí asi už vybral :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jj, je to levny a dela to uplne vsechno. obzvlast kdyz tech tupejch lednicek je 200, do toho chromecasrty, appleTV a podobny hovna

#sh mac-address
    Total active entries from all ports = 4577
    #sh vlan
    Total PORT-VLAN entries: 211
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: je to levny... :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    CHOROBA: jj za chvili ti nejaka tupa lednicka sestreli celou sit :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MIKULAS: to jsem tak nejak predpokladal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam