• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    ADOLFEEN
    ADOLFEEN --- ---
    DANYSEK: díky
    ADOLFEEN
    ADOLFEEN --- ---
    Omluvte primitivní dotaz. Hledám na CZ eshopech redukci z USB na sériák - samici.. abych mohl napíchnout MikroTik CCR-1009, který má konzolový port sériového samce. Nevíte? Dík
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdo by chtel pouzivat na mikrotiku turris greylist tak jsem sesmolil maly "prevodnik"
    GitHub - pschonmann/turrisgreylist2mikrotik: Convert Turris Greylist to mikrotik RSC format - Easy to import
    https://github.com/pschonmann/turrisgreylist2mikrotik
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    HE11_KNIGHT: Nevim, nadrazene bude. Vic neporadim, jen ze C oznacuje realnou frekvenci a "e" smer rozsireneho kanalu, takze treba "eeCe" pro 80MHz a 2x20 pod a 1x nad.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JOINTER: Všeobecně na kartě vidím 20/40 .. jen jsem měl pocit že nastavení CAPsMAN je nadřezené (dokonce to nejde změnit na kartě pokud je caps aktivní). Tipuju že karta má nastaveno 20/40, ale nastavení caps interface vysílá na 20, ale stejně v tom mám bordel a tak to asi nebude.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    HE11_KNIGHT: Capsman nepouzivam, takze nevim presne jak presne je potreba to nastavit, vychazim z toho jake nastaveni je mozne na jednotlivych kartach.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JOINTER: Ale když jsem tam to "Ce" zrušil (necham to prázdné) tak tam pořád v exploreru je 40. Asi tomu rozumim špatně.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    HE11_KNIGHT: Mas tam "Ce" to znamena Control channel + 20Mhz nad. Treba v 5GHz bys mel Ceee pri 80MHz kanalu.
    Je to kvuli kompatibilite se starsima zarizenima, ktery by neumely cely kanal 40MHz.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    prosím o vysvětlení, proč vidím ve wifi exploreru Channel Width 40mhz, i když v configuraci pro capsman mam nastaveno Control Channel width na 20mhz? Tu konfiguraci mam přiřazenou ke všem AP.

NYXEL
    NYXEL --- ---
    Mám tady zánovní mAntBox 2 12s, běžel tak měsíc nebo dva na půdě, pak už nebyl potřeba.
    Teď se mi tu válí v regálu, je k tomu komplet vše jak to bylo v krabici, nechal bych to za pivné = 400,-

MikroTik mANTBox 2 12s | WiFi-Shop.cz - VanCo.cz eStore
    https://www.wifi-shop.cz/?cls=stoitem&stiid=43658

Chcete ho někdo adoptovat? Ideálně v okolí Mladé Boleslavi.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    COMMANDER: podle mého je to jak píšeš. Testování pravidel je od zhora dolů. Pozor na drag-and-drop to nemusí fungovat! Další věcí je to, že při změně NAT pravidel musíš vyprázdnit connection tracking table, jinak ti mohou zůstat platit stará pravidla, až do doby co spojení přeruší.
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    Rychlý dotaz - v Router OS se v pravidlech NATu taky matchuje odshora dolů, žejo? (jako třeba filtry ve FW)
    (když pravidlo NATu třeba jen s definicí IP adres bez dalších specifikací protokolu/portů upřesním podobným NAT pravidlem, ale už se specifikovanými protokoly/porty a dám ho výš, tak uvidím jeho provoz (packety) a zbytek, pokud bude potřeba, matchne to obecnější NAT pravidlo pod ním)
    ?
    snad to píšu srozumitelně

ADAM
    ADAM --- ---
    Dík, oba vypadají dobře.
    Našel jsem především zyxel a tplink. Oba ok, jediný problém, že jsou všechny napájeny micro USB a ne usbC
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    i4wifi.cz | MikroTik LtAP mini LTE kit RB912R-2nD-LTm&R11e-LTE
    https://www.i4wifi.cz/cs/211145-mikrotik-ltap-mini-lte-kit
    ADAM
    ADAM --- ---
    Nemáte náhodou tip na malý, přenosný lte travel router?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Mel bych takove myslenkove cviceni. Mam PC s 1x 2.5Gbit portem. Pak mam Synology NAS 2x 1Gbit, dve IP (bez bondingu do jednoho interface).
    Diky dvema IP tam funguje SMB Multichannel, coz vim protoze predtim jsem mel PC co melo 2x 1Gbit.
    Pokud bych vymenil switch za 2.5Gbit (Qnap), budu mit z NAS rychlost 2Gbit?
    Teoreticky bych si myslel ze ano, protoze na strane NAS budou porad 2 IP takze se muzou vytvorit 2 spojeni... ?
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    HE11_KNIGHT: https://www.czc.cz/legrand-evoline-nastenny-datovy-rozvadec-7u-600x450mm-65kg-sklenene-dvere/266684/produkt
    Já kupoval tenhle v 9U a 12U provedení, je to bytelný (žádná čínská hadrovina) a na pohled pěkný rack, sice je zepředu skleněný, ale nahoře a dole má perforace pro ventilátory. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADM: Pokud jde o propojení [WiFi AP]---ethernet---[WiFi AP], na to ten druhej může být prakticky libovolný access point, jen musí mít úplně stejný nastavení WiFi (kromě čísla kanálu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam