• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    FATBOZZ: vypni/disabluj fasforward, nevim proc ale takle se mi to chovalo
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JOINTER: Bylo to tak. Btest z mikrotiku to nedal. Zkusil jsem teda proti sobe dva kompy, ale nebyly dost silny vyzralo to CPU. Po nasazeni silnejsich stroju ok.

A ted resime s kolegou jeste nejakou picovinu.
    Ping na router ok,
    Ping na stroj co uz je v bridge packet loss 90+
    Zapnu na bridge torch, packet loss zmizi ¯\_(ツ)_/¯
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    FATBOZZ: Traffic ti leze pres CPU misto zkrz switch chip, asi. Tusim ze jsem nekde zaslechl, ze management port nesmi byt ani v bridge, tak jestli neco takoveho?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Zdravim, mam tu na stole dva crs518-16xs-2xq-rm proti sobe spojeny qsfp+ linkovany na 1x40G.
    Kdyz proti sobe pustim btest tak z toho leze maximalne nejakych 200Mbit/s cpu load vyleze na 100% na obou stranach a asi po 5-10s winbox chcipne a zase se spoji po reconnectu.
    ROS jsem updatoval na latest.
    Nejaka rada ?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DELVIT: 138.27 € (strhli si 3413 kč)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    PISTA1: na kolik to nakonec přišlo?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ax je doma :D

CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    Mikrotik pomalu odpocitava traffic od nekonecna k nule. az counter dosahne nuly, cely internet se restartne.

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ax právě odeslali tak sem zvědavej kdy dorazí :)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    PISTA1: počítej tak půl roku (z vlastní zkušenosti), pokud to bude dřív budeš pozitivně překvapen.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Kurnik AX3 o dva tejdny posunutá, sem zvědavej kolikrát ještě :(
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    FATBOZZ: možná, díky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    COMMANDER: Vypnout ntp sync v systemu a poustet si ho jednou denne pres scheduler ?
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    DANYSEK: logy typu info jsou pro mě fajn, spíš jsem myslel, že by se daly nějak odfiltrovat (nelogovat) ty začínající "ntp change time", ale ani v System/Logging jsem neviděl nic, jak to definovat. :/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMMANDER: to je informativni zprava, to neni vubec zadnej problem... (a pokud te to obtezuje, tak zpravy s info severity logovat nemusis)
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    Čau, po aktualizaci RouterOS z 6.x na 7.6 máme v logu časté info o NTP korekcích času. Router je NTP klientem z naší domény a zároveň NTP serverem pro síťové segmenty. Co si mám o těch random záznamech v logu myslet a jak je případně vyřadit? Díky

LEXXA
    LEXXA --- ---
    PISTA1: happy wife happy life :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak to byl rychlej konec, holka chytla hysterák, že se to co 5 minut odpojuje. Tak jsem vytáhnul nějakej starej DSL router, a hodil jim ho tam jako provizorní wifi a objednal ax3. Tak doufám, že dorazí v lednu jak slibujou.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    U.S. Govt. Apps Bundled Russian Code With Ties to Mobile Malware Developer – Krebs on Security
    https://krebsonsecurity.com/2022/11/u-s-govt-apps-bundled-russian-code-with-ties-to-mobile-malware-developer/
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    LEXXA: Dikyza postreh psap zkusim. No v mem podani tim ze je to router switch nevim jak bych to bez vlan udelal... leda druhej propjovaci port. me tak napda..
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DREAMCASTER: jestli chces segregovat tak se muzes teoreticky vykvaknout na vlany a udelat dva bridge.
    dale pokud muzes udelej pcap komunikace klienta se cifs serverem a hlidej si latence. to co popisujes jsem mel taky akorat jsem to vyresil tim ze jsem skrtnul cifs takze me reseni ti moc nepomuze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam