• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUASINHABrno-Praha Praha-Brno-vlak,autobus,stop,spolujízda etc
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    REONA: si stěžuje hodně lidí,že nejde často...
    právě proto bych orodovala za nějakou budku,kde by se dalo přečkávat...sice hodina není moc,ale myslim,že lidí,kteří si nekupují jízdenky předem a jdou to zkusit není málo a co pak dělat...ještě navíc v zimě....
    akorát by tam asi začali squotit chudáci bezdomovci a navíc tam proto není prostor,takže nic....
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Většina už je naštěstí vyměněná :) Jo a taky jim včera nešel kávovar, takže bez pití, ale i to bylo v pohodě, jsem to nějak moc neřešila, spontánně jsem se rozhodla vypadnout z Brna o 4 hodiny dřív a bus jsem si zamlouvala hodinu předem, tak můžu bejt vlastně ráda, že jsem chytla bez problémů místo :)
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    jj,to dřív měli-koženková sedadla vpředu-prní třída,nekoženková vzdadu-druhá třída:-))...ale teď jsem někde slyšela,že budou měnit straý autobusy...no jo letí to....
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Faktem je, že z počátku jsem s nimi taky nejezdila, jejich staré autobusy měly příšerné sedačky, akorát mě z toho bolela záda. Jedním z nich jsem jela včera zrovna, seděla jsem tam, kde se dělila kožená a čalouněná sedadla a nevešel se mi tam ani notebook :-/
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    tak tak,stop ekologičtější není sám o sobě,pže to je furt jízda autem,ale člověk,který stopuje,tak vlastně jakoby nejel....
    REONA: jj,jde o to,že ač uznávám,že SA nabízí cestujícím hodně,tak mě vytáčí to,jak přišli a všichni se z toho mohli posrat,ale to se motám furt kolem toho samého.....

Jinak tak jednou za měsíc jezdím v pátek odpo do Prahy,tak kdybyste se někdo chtěl přidat ke stopu,tak napište,zase ho teď začnu praktikovat...jo a většinou v neděli/pondělí dopoledne zpět do Brna
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    FINSON: kdyz jedes stopem tak jede jen jedno auto. kdyz jedes misto toho vlastnim, jedou auta dve. Dve auta jsou vic skodlivy nez jedno, neasi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SCREE: O co je stop ekologičtější než jízda vlastním autem?
    O co je ekologičtější výroba elektřiny pro vlak v uhelné elektrárně než spalování nafty pohánějící autobus?
    SCREE
    SCREE --- ---
    Jestli se muzu zapojit do diskuze, tak ja to zase beru z pohledu ze vlak je 100x ekologictejsi dopravni prostredek nez bus, takze ikdyz je to drazsi, tak ja jedine vlakem:) nebo stopem teda....
    REONA
    REONA --- ---
    KONTRAPHUNKA: No teď si vyřizuju ten megabus a ten by pro tebe mohl být výhodný, protože dělaj ten lowcost a podporují bookování online předem - když to máš takhle pravidelný a víš, tak se to fakt vyplatí - jezdit můžeš i za korunu. Nejde to sice zrušit nebo změnit, ale o moc zase když tak nepřijdeš ;)
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    REONA: má to podobně, jezdím do brna ve středu ráno a zpátky ve středu večer. zatím to řeším SA roztyly - florenc, tj. 200kč týdně. kdybys přišla na něco lepšího, tak dej vědět:)
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: No pravdou je, že jestli chceš podporovat menší podniky, tak si na této trase nevybereš. Protože tohle jezdí fakt jen ty velký (ĆSAD, Eurolines s Asianou, SA). Ale líbí se mi, že máš nějakou víru a té se držíš, to je podle mě správný.
    KONTRAPHUNKA: Jo, studuju v Brně a bydlím v Praze. Do Brna jezdím teď ve čtvrtek večer a vracím se v pátek odpoledne, už moc školy nemám...
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    REONA: studuješ v brně a bydlíš v praze nebo naopak?
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    SANDMAN85: jj,tohle všechno uznávám,ale radši podpořím něco menšího
    FINSON: myslim,že určitě je,a to nejen v oblasti dopravy
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    ALESZBORIL: oni se stali megaspolecnosti protoze hold nabizeli kdysi sluzby o 200procent lepsi nez ostatni :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ALESZBORIL: Cuže? No jestli se SA podaří si ošéfovat opravdu celou dopravu v ČR, tak se zlobit nebudu...
    Ona už je SA megaspolečnost? A ČSAD nebo Connex je potom co?
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    MUXX: to máš pravdu,taky se to tak dá brát....ale když mám na výběr sa ne sa,tak rozhodně volim nesa,ale ne vždy,to je jasný
    MUXX
    MUXX --- ---
    taky mi chybi ty nudny, spinavy a smradlavy karosy s protivnyma ridicema na ktery jsem tak rad staval radu abych se nakonec dozvedel ze pro me uz neni v autobuse misto. kde jsou ty casy...
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    REONA: ty jo,to je dobrý,to stojí za prozkoumání:-))...mně ta obsluha zas tak nevadí,spíš mi to příjde trapný...mně spíš vadí,že si SA vošéfovala celou dopravu v ČR,nebo na Florenci to tak aspoň vypadá...a já nerada podporuju tyhle megaspolečnosti...
    REONA
    REONA --- ---
    MUXX: Ještě nevím, první vklad si dám u nich...ale mělo by to jít online, podle mě...
    MUXX
    MUXX --- ---
    REONA: ja mam vzdycky stesti ze chytim bus bez wifi. jak funguje dobijeni kreditu u megabusu na kartu? da se nabijet online?

ALESZBORIL: jj, grand je posledni dobou pekne precpanej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam