_BENNY: přesně tak. vadí mi postoj KDU-ČSL, která o drogách a potratech klidně argumentuje, že kdo opravdu chce, tak si to stejně sežene nebo zařídí, za peníze - ale oni nechtějí , aby to bylo legální, oni chtějí aby to byl hřích. aby se to nedalo dělat veřejně. aby to děti neviděli.
já to vidím přesně opačně: já chci legalizací potratů a zveřejněním informací o antikoncepci a alternativních sexuálních praktikách dosáhnout toho, že prostě žádné potraty nebudou. Se "zdravotními" potraty v případě, že v nějakých 3 měsících (nebo kdy) se na základě testů zjistí, že dítě se vyvíjí špatně, si fakt nevím rady. Tomu říkám filosofický problém - že by to nemělo být zakázané, to je mimo diskuzi. Zákazy nefungují.
Problém je jak dosáhnout toho, aby lidi nedělali to, co se mi nelíbí - a zakázat to zákonem je jedna z největších pitomostí (Spoustu lidí by ani nenapadlo, že něco jde dělat, kdyby to nebylo zakázané, a nemluvilo se o tom...)
O něco podobného jsem se snažil ve fóru o střelných zbraních. Nemá cenu jejich držení zakazovat zákonem. Je potřeba dosáhnout toho, že jejich držení bude společenské faux-paux: že to bude k smíchu, příznak buranství, apod.