• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Losnu!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Heleďte, zpátky k témat. Tohle fórum je přeci jen hlavně o českých prezidentských volbách v roce 2013. Obama nebo Hillary ? Libuše, nebo Jiří z Poděbrad ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: ok, je fakt, že pokud by pacifisti nebyli trochu vychcaní, tak už dávno vymřeli v raných fázích evoluce lidské společnosti :-)

    Každopádně pravice BUDE dekonstruována z radikálně poststrukturalistických a geekovsky transverbálních pozic, a ne že ne - nemyslete si, že to bude tak, že levice skončí v roce 1968, a od té doby furt až do konce světa jen samá pravice... ne ne, kdepak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: A kromě toho - [ XCHAOS @ prof. Jan Švejnar ] - jak přesně zdůvodníš open source jako vychcanou strategii, to nevím.. open source programátoři se zatím spíše proslavili, ale žádný zatím pohádkově nezbohatl...

    _BENNY: kdyby jen povídky.. já čtu romány :-) Naposledy Singularity Sky... :-) doporučuju :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    mezi vychcanosti a ochotou pouzit nasili neni zadny vztah.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ne - vychcanost je imho podmíněna tím lhaním a přetvářkou. nelze být "upřímně vychcaný", podle mě. a kromě toho, vychcaní lidé použijí klidně i to násilí, když se jim zrovna hodí...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: vychcany sobec. ja jsem mozna sobec taky, ale svoje nazory nemenim podle toho jak je mi zrovna podkurovano...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: kromě toho já kdysi volil strany jako ODA nebo pak myslím Unii Svobody (ODS nikdy, pokud se nepletu). nikdy jsem zatím nevolil levici.

    ale nevylučuju, že levici nebudu volit na stará kolena, když mě kromě pravice naštve i SZ.. ale to by musela místo Paroubka kandidovat nějaká bývalá pornoherečka, jako v Itálii...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ne, to není vychcanost. i já mám svoje zásady - neuznávám například násilí, lhaní, pokrytectví (tzn. hlásám něco, a sám se tím neřídím). musíš uznat, že můj přístup nelze označit za pokrytectví - já na rovinu přiznávám, že jsem sobec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: nemyslím si, že pokud člověk vyjde z toho, že jeho interakce se společností mají hájit jeho zájmy, je moc levicové. je o normální ekonomickou poučku, tzv. opportunity cost: mám opportunity volit levičáka, pravičáka, nebo zeleného, rozhodnu se podle toho, co je pro mě nejvýhodnější, ne ? byl bych blbý, kdybych se rozhodl jinak.

    nikde není psáno, že svoje zájmy chceme prosazovat například násilně, nebo za použití úředníků hromadného ničení...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: neni to tak. je to obycejna lidska vychcanost - kdyz jsem student, volim levicaky, az zbohatnu, stanu se pravicakem. zadne zasady, zadne principy, proste jak se mi to zrovna hodi...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: koukam ze guma zustane gumou :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nekdy mam pocit ze veskera tvoje presvedceni vychazeji z posledni sci-fi povidky, kterou sis prave precetl...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: jasne, nejde o zadne principy, jde jen o tvoje zajmy. a proto nasrat, ty levicaku ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: já jsem bývalý libertarián, ne údajný. dnes se označuji jako liberálně-anarchistický zelený-opensourcerer.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: je uplne jedno, jestli je konkretni clovek levicak, pravicak, stredopolar ci cokoliv jineho. Kdyz haji moje zajmy, ma me sympatie. To je to fakt tak tezky pochopit? Xchaos to tu psal celkem jasne...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a tak se stal z udajneho libertariana levicak :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GENERALLZ: nu ano - já si v podstatě myslím, že spousta bohatých je prostě jenom více oprsklá a méně empatická. ti, kteří jsou idealisté, o svoje bohatství zase rychle přijdou. tedy, souhlasím - jsem v zásadě levičák, z tohoto úhlu pohledu.

    Švejnar nicméně není socialista - jen pragmatický politik. Prostě vidí, že daleko více voličů patří mezi střední třídu, než mezi bohaté elity. A emancipace středních tříd, a odříznutí stávajících elit od reálné ekonomické a politické moci, kterou uchvátili - to je jeho i můj politický program.

    Méně milenek Klausovi, Topolánkovi a Paroubkovi, a více milenek nám - o tom to celé je.

    JACHYMKO: je to hezký Freudovský přeřek :-) v zásadě ano - nemyslím, že existuje něco jako přirozené právo, aby lidem peníze vydělávaly zase další peníze. Nehodlám hlásat násilné revoluce nebo znárodnění, a tohle právo jim brát - nicméně tvrdím, že to není přirozené právo, a že je naprosto normální, že střední třídy jsou vůči schopnosti peněz vydělávat neomezeně další peníze poněkud skeptické.
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    XCHAOS: velmi nerozumné tvrzení, a je směšné, jak se Švejnar snaží říkat, že vyšší daně nepenalizují větší práci - podle něj bohatí lidé přišli ke svým penězům bezplatně, nebo je podle něj jejich činnost méně hodnotná nebo náročná, než těch, kteří byli úspěšní méně.

    je to hamba - Švejnar je socialista jak řemen.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam