• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci

    Vítejte na diskuzi pro lidi, kteří již nejsou ochotni volit "menší zlo" v podobě velkých stran, které to právě nek**ví...

    Volte malé strany, jedině tak se může něco změnit!

    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: nějak tak. ty pozemky by v takovýhle míře nikdo neprodal, že jo.

    ale já to myslím v širším slova smyslu.. že jde o diskuzi o věcech veřejných, diskuzi o alokaci zdrojů... současní pseudoliberálové dospěli k heslu "drž hubu a konzumuj !" ... v podstatě celá myšlenka "otevřené společnosti" je o otevřenosti společnosti vůči změnám, sebemodifikaci, změně pravidel za chodu. To ale není příliš blízké postoji "to jak to děláme teď je to nejlepší jak se to dá dělat - a každý kdo by to zpochybňoval, je škůdce a provokatér".

    myslím to tady už nebudu rozvádět, stejně to tu nikdo nečte. ale ten klub stejně přejmenuju...
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: nevim ci by liberalove obhajovali enviromentalismus

    na druhou stranu je myslim zrejme, ze nejvetsi skody na prirode nechaval a nechava stat. ku prikladu dalnice, tezba uranu, tezba uhli, a i stare chemicky ci jaderne elektrarny

    opravdu by mne zajimalo jak velka dira by zela v severnich cechach, kdyby nedochazelo k vyvlastnovani majetku :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: já ti ho neberu, ale odpadl jsem po nějakém čase. je fakt, že teď co Klaus už není čestný předseda ODS by to mohlo být zajímavější.

    nicméně, veřejný klub pro příznivce SZ jsem slíbil, tak to tady asi přejmenuju. (já si myslím, že velci liberálové poloviny 20. století by dnes enviromentalismus obhajovali, a určitě ho neházeli do jedné škatulky z bolševismem a nacismem, které byly hrozbou tenkrát...)
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: ja ten jejich klub mam rad, ani masakr ci hlasky pri sexu neni tak vtipny
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hmm, tak já to jdu přejmenovat, diskuze o levicovosti a pravicovosti smajlíků se už bere jinde, a popravdě mě moc nebaví...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: tak v tom klubu o VK si snad dělali legraci.

    Jinak s tím Popperem je to složité.. já četl jen Otevřenou společnost a její nepřátele, a nic dalšího.. a líbilo se mi to, ale nedospěl jsem na rozdíl od Klause a řady ostatních k názoru, že enviromentalismus je další ideologie po marxismu-leninismu a fašismu, která se snaží otevřenou společnost zničit.

    naopak mě ekologie jako přírodní věda, na kterou lze aplikovat Popperovy teorie o falsifikovatelnosti hypotézy (např. jedince patřící do hypoteticky vyhynulého druhu dříve někdo pozoroval a dnes je nepozoruje - to mě přijde jako slušně "experimentální" ověření teorie dle Feynmana, nebo jako "falsifikovatelná hypotéza" dle Poppera). Tedy naopak mi enviromentalismus přijde jako debata která je zajímavá tím, že snadno demaskuje, kdo se drží nějaké své "tuhé ideologické linie" a snaží se být "filosofem na trůně" - byť bohatým - a kdo je skutečně v kontaktu s realitou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ABS: pouze jsem se vyjadril v tom smyslu, ze ten kdo povazuje emotikony za levicove, nemel by je levicove oznacovat za "smajliky" ;)

    o KRP tady prece vubec nejde, tady jde o XCHAOSuv specificky zpusob "diskuze" a vyrovnavani se se skutecnosti.
    ABS
    ABS --- ---
    _BENNY: zajimalo by mne zda nejsi take jeden z ucastniku diskuze z thredu o VK, jenz kritizovali pouzivani emotikonu, jakozto levicoveho prostredku vyjadrovani informaci. Jestli ne tak se omlouvam predem. nicmene snad vsichni je normalne pouzivaji v ostatnich diskuzich. To je dle jejich nazoru ono spravne chovani, dle meho je to ono "falesne a prazdne".

    Jinak pokud liberalne smyslejici clovek kritizuje KRP's pohled na svet, musi myt velmi vazmou krizi identity.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    porad ve svych klubech cekas, ze se z niceho nic objevi jakesi stado tvych ovecek, kteri oceni tvuj smysl pro postmoderni pojeti broukpytlikovskeho univerzalismu a budou vsemi deseti hltat tvoje moudrosti... a porad nic. neni to trochu divny? vizionari obvykle maji alespon jednu ovecku, ty porad nic. divny, divny :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jo taak, oponentura se uz nehodi :D

    zaloz si soukromy klub frajere ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: to sis zas ve sve hlavince vykonstruoval nejakou virtualni realitu jako obvykle.

    dostals ban v marxistech, zmenil jsi diskuzi o Svejnarovi v nejakyho Poppera ktery ve skutecnosti vubec nikoho nezajima a cekals ze te za to ostatni poplacaji po zadech :) zase chyba, ejhle, diskuze NAM tak nejak sama umrela :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak kdo v anketě hlasuje pro "Něco jiného" tak ať to pls. "rozvede v diskuzi". máme tu jeden veřejný klub, kategorizovaný tak, že se v něm dá diskutovat o politických tématech... než řešit zakládání nového klubu, které v zásadě znamená někomu zdůvodňovat proč to a že to není redundantní, tak se toto dá přejmenovat na něco jiného.

    ale já opravdu stojím o diskuzu Strana Zelených - příznivci, protože diskuze ve staré Straně Zelených je nepoužitelná.. spíš chci klub, kde bychom mohli "zasvěceně" radit Straně Zelených, co by měla prosazovat, jaký by měla mít program, jak by měli její poslanci hlasovat, apod. :-) klub, kde většina příspěvků jsou nenávistné štvavé kecy, je dost na houby, a já tam sice můžu příspěvky mazat, ale to není můj styl, nejsem rozený cenzor.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ježíšmarja, ty se spojíš i s marxisty, jen abys mohl flejmovat proti mě :-)

    scifista Charless Stross se svou spojenou marxisticko-objektivistickou aliancí měl pravdu .. stejně jako Frank Herbert se svojí zen-sunnitskou církví .. :-) všechny ideologie jsou schopné překonat svoje vnitřní rozpory, pokud jde o to sjednotit se v boji proti odpůrcům ideologií :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: s tím, že na DPH se nejlíp přiživí podvodníci, bohužel souhlasím. jenže příjmy státního rozpočtu klesnou stejně, pokud ekonomika začne stagnovat. a pokud se státní rozpočet uskovní sám a dobrovolně předem, tak dopady nebudou tak zlé.

    nám třeba většina klientů platí za připojení k Internetu paušální sazbu 300, 400, 500 , vyjímečně i 600 a více měsíčně. včetně DPH, je to nastavené takhle (tento tarif mají jen lidi co nemají IČO, odváděné DPH u téhle ceny odečítáme). snížení DPH (buď přeřazením do nižší sazby, nebo plošné) by mi umožnilo při zachování cen jednoduše zvýšit platy zaměstnancům / odměny živnostníkům neplátcům DPH: proč ? protože to je hlavní druh výdaje, u kterého si DPH sám neodečtu ! A takto je na tom řada dalších firem podnikajících v oblasti služeb, kde hlavním výdajem jsou mzdové náklady (nebo jejich živnostenský ekvivalent)

    Jinak SZ mi v roce 2006 kandidaturu do PSP nenabídla, a nenabídla mi ji zatím ani v roce 2010. Tak trochu na mě zapoměli.. já se ovšem nechci zabývat politikařením v jejich stranických strukturách. Já to vidím, že bych jim pomohl získat hlasy pro jejich kandidátku, více než jejich členové, a jestli bych dostal dost preferenčních hlasů - to už je moje věc a můj boj. Že by mi dali na čelné místo kandidátky, to fakt nečekám :-) Obviňování se nebojím - v IT si nevydělávám málo, a i z poslaneckého platu můžu klidně část dát na nějaké dobročinné účely - toho se bojím fakt ze všeho nejmíň.

    Ale nehodlám se nikam cpát.. buď si na mě SZ vzpomene sama od sebe, a nabídnou mi to sami - a nebo jsou prostě blbí a nesledují dění, a nemají přehled, kdo se jich kde zastává na svém e-zinu, na diskuzních fórech jako NYX, apod. Já jsem přesvědčený, že v roce 2002 i 2006 (kdy jsem nekandidoval, jen je veřejně podporoval) jsem jim pěkných pár hlasů navíc zajistil - navíc i ze strany jinak spíše pravicových voličů.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: Karl Popper (nové, z doby kdy jsem dostal ban v konferenci Marxismus)

    kdybys radeji uznal ze tvoje vyhorely zabanovany ego zadne diskutery nijak nechytlo za srdce ani za mozek, ty jeden diskutere ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: diskuze tady? co? kdy? :D
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: plosne snizeni dani vyssi sazby DPH by mohl vest k neprijemnemu propadu prijmu statnio rozpoctu. Opravdu by bch radeji zacal sjednocenim sazeb dph (asi nekde kolem 16-17%). Tato samotna hloupost(dve sazby) stoji podnikatele spoustu casu a penez a vyhody z tothoto plynou jen podvodnikum. (dlouho jsem delal ve stavebnictvi abych to poznal)

    XCHAOS: jinak preji ti hodne staesti v dalsich volbach. Onehdy jsem opoet prochazel zivotopisy nasich politku a je to.... . Jednou to take zkusim ale nechce se mi dokud nebudu vydelavat 2x vice nez nez poslanec ciste z toho duvodu aby mne nekdo moc neobvinoval z toho ze jdu do politiky pro penize
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    K nové podobě tohoto veřejného klubu bych rád řekl i to, co jsem řekl dvěma nadšencům, co mě pozvali do soukromého klubu SZ - příznivci: nemám rád cenzuru a mazání příspěvků. Nicméně "nekonečný flejm" s několika lidmi, co neustále napadají politiky SZ a obviňují je z toho že je financuje "uhelná lobby" a jejich voliče označují za ekoteroristy nebo naivky je únavný a nechci ho podporovat. Proto argumentace proti SZ by měla když už, tak být podložena důkazy - a ne jen planou "hate speech" nebo linky na různé liberálně-šovinistické blogy. Já osobně liberál v podstatě jsem (i když mým cílem je něco jako "rovnostářské tržní hospodářství" bez monopolů státních i soukromých, bez nadměrné akumulace kapitálu a bez nadměrné byrokracie) a SZ budou asi jen jedna ze stran, mezi kterými se budu v příštích volbách rozhodovat.

    Jinak v roce 2002 jsem kandidoval jako nezávislý kandidát za tehdejší SZ do PS PČR, a nedosáhl jsem zrovna malého počtu preferenčních hlasů - hlavně proto, že už tehdy jsem použil inovativní propagaci pomocí internetu, apod. Pokud by SZ pochopila, že ji léta obhajuju a představuju pro ní přínos, a postavila mi v roce 2010 opět jako _nezávislého_ kandidáta do PSP ČR, tak bych nabídku rozhodně přijal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: máš pravdu, snížení DPH u elektřiny by byla naprostá katastrofa, hlavně z ekologického hlediska. zisky manažerů ČEZu jsou rozhodně něco, co během finanční krize musí jít stranou, to je jasné.

    ale plošné snížení DPH by bylo něco jiného, a já sám za sebe tvrdím: ano, umožnilo by mi to jako manažerovi menšího ISP zvýšit mzdy kvalifikovaných techniků. protože řada našich klientů - domácností má nasmlouvanou cenu včetně DPH, a ne bez DPH.

    nicméně upozorňuju na novou anketu v záhlaví tohohle klubu !
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: snizeni sazby u elektriny (pouze) by byla naprosta hloupost, ja ji vidim presne ve smyslu toho co by se KRP nelibilo. A sice rozhodovani shora o tom co ma byt pro lidi dostupnejsi a kolik to ma stat. Jsem liberal takze jsem pro co nejnizsi dane, ale to v dnesnim svete neni mozne. Nicmene si myslim, ze neni nerealne jejich prosadit jejich maximalni zjednoduseni (ruzne sazby jsou dobre jen pro podvody).

    Silne vsak pochybuji, ze by snizeni DPH na 15% vedlo ke zvyseni mezd. Logika mi napovida, ze zamestnanavatel k tomu nema duvod, a zamestanec take ne (byt ten ma duvod stale), jeikoz jeho realny prijem by se se snizenim DPH zvedl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jsem ovšem silně pouze proti snížení DPH pouze u elektřiny: http://www.ct24.cz/ekonomika/42607-narodni-ekonomicka-rada-uvazuje-o-snizeni-sazby-dph-u-elektriny/

    ideální by bylo plošné snížení horní sazby např. na 15%, spojené s tlakem odborů na zvýšení mezd (protože snížení sazby DPH umožní zvýšení mezd)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam