• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: snizeni sazby u elektriny (pouze) by byla naprosta hloupost, ja ji vidim presne ve smyslu toho co by se KRP nelibilo. A sice rozhodovani shora o tom co ma byt pro lidi dostupnejsi a kolik to ma stat. Jsem liberal takze jsem pro co nejnizsi dane, ale to v dnesnim svete neni mozne. Nicmene si myslim, ze neni nerealne jejich prosadit jejich maximalni zjednoduseni (ruzne sazby jsou dobre jen pro podvody).

    Silne vsak pochybuji, ze by snizeni DPH na 15% vedlo ke zvyseni mezd. Logika mi napovida, ze zamestnanavatel k tomu nema duvod, a zamestanec take ne (byt ten ma duvod stale), jeikoz jeho realny prijem by se se snizenim DPH zvedl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jsem ovšem silně pouze proti snížení DPH pouze u elektřiny: http://www.ct24.cz/ekonomika/42607-narodni-ekonomicka-rada-uvazuje-o-snizeni-sazby-dph-u-elektriny/

    ideální by bylo plošné snížení horní sazby např. na 15%, spojené s tlakem odborů na zvýšení mezd (protože snížení sazby DPH umožní zvýšení mezd)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (jsem připraven vysvětlit o co jde jakožto podnikatel - plátce DPH - který není obchodník, ale organizuje práci lidí s vysokou přidanou hodnotou)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pro začátek ale provokativní liberální hláška: pokud ODS skutečně v rámci prevence hospodářské krize sníží DPH - což reálně znamená vlastně snížení daňového zatížení všem lidem, co se živí svojí vlastní prací, tedy "přidáváním hodnoty", i když samozřejmě závisí na firmách, zda by to dokázali promítnout do růstu mez - tak se pro mě ODS po tomto kroku a nově "bez Klause" stává volitelnou stranou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ok, tak jsem dal do záhlaví anketu - diskuze tu umřela, tak se chystá další transformace tohoto veřejného politicky zaměřeného klubu, tak jsem zvědav co si o tom kdo myslí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    stav banů v tomto klubu: momentálně všechny vypršely
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOMATSU: v kostce, že srovnávat prvoválečné Německo s nacistickým by byla hrubá chyba, a že Francie a Německo před 1.světovou válkou byly země, které si v podstatě v řadě ohledů byly dost blízké.

    já osobně označuju 1.světovou válku a její milióny padlých za velké selhání západní demokracie - proto mi jeho analýza tolik zaujala.
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    XCHAOS: co tam v kostce Bělohradský tvrdil? Žel bohu sem neviděl...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak koukal jsem se dnes na nějakou diskuzi na ČT24 (po přímém přenosu z vojenské přehlídky) - a musím říct, že s Bělohradského analýzou 1. světové války ovšem víceméně souhlasím (což se zdá, že je dost v rozporu s předchozím příspěvkem, že ... ale ne tak docela)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.blisty.cz/2008/10/27/art43488.html

    ... proslulý intelektuál 20. století sir Karl Popper roku 1945 ve svém slavném díle Otevřená společnost a její nepřátelé napsal: „Masarykovo Československo bylo zřejmě jedním z nejlepších a nejdemokratičtějších států, které kdy existovaly.“
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.novinky.cz/clanek/152289-kvuli-financni-krizi-jsou-na-vzestupu-knihy-o-marxismu-a-levne-kucharky.html :-)

    Staří Řekové se živili světlým chlebem máčeným v olivovém oleji (tuto kombinaci tam lze ochutnat i dnes, BTW). Jednoduché, veganské a částečně permakulturní (myslím ty olivy, teda)... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DLABAK: no zrovna od téhle doby se už hodně změnilo.. malé státy si už určitě uvědomily, že musí spolupracovat, pokud mají neutralizovat velmocenské ambice sousedů. jenže se suverenitou tohleto souvisí jen docela málo... ostatně máločím se "uzavřené společnosti" různého typu (nacionalistické, fašistické, komunistické, jinak totalitní...) ohání tolik, jako "územní integritou", "suverenitou", apod.
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    I ustava je jen car papiru. Zalezi, jako vzdy, na tom, co si dokazes, jako dilci stat, obhajit. Presuny kompetenci suverenniho statu na nad-statni organisace (v pripade CR nejvic na OSN a EU) ti to cely navic zasadnim zpusobem komplikujou. Samozrejme, nejen Mnichov 1938 ukazal, ze deseti- ci patnacti- milionovej statecek uprostred huste obydlenyho prostoru (kterezto formulaci by se jistotne Cinani nebo Zapove vydatne vysmali), zas az tak uplne suverenni neni (resp. nedokaze/nechce dokazat si tu suverenitu obhajit).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DLABAK: Hlava XXII ? :-) já nevím, já osobně to rušit nechci: ale pointa "otevřené společnosti" je myslím i v tom, že je připravena změnit své "podstatné náležitosti".
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    XCHAOS: Tripetinova vetsina vsech poslancu PSP a tripetinova vetsina pritomnych senatoru na ustavni zakon, jestli si dobre pamatuju, staci. Jinak jde ale o uplne zcestnou debatu, neb nikdo nikdy neurcil, co jsou ty "podstatne nalezitosti"- co takhle treba kdyby jimi byly mj. i článek 9, odstavec 2 ? Vubec bych se nedivil ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DLABAK: proboha, tak nejdřív zruší článek 9, odstavec 2, ne? dvoutřetinová většina - a nazdar :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DLABAK: aha, takze jen zalezi na vykladu kazdeho soudruha :D
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    _BENNY: Spoleha, samozrejme ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DLABAK: ony "podstatne nalezitosti" jsou nekde definovany nebo se spoleha na "ducha zakonu"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam