• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pokud chcete znát mojí (pirátskou) definici: stát je informační systém, vlastněný svými občany.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    THE_MIRACLE: popravdě... nestojíme si pořád ještě tak špatně, pouze jsme v bodě, kdy nějaká změna je nutné - nebude dál žít "z podstaty".

    současní politici vidí pro sebe největší profit v tom, že z ČR udělají "montovnu Evropy" - vesměs zemi, kde převládá nekvalifikovaná pracovní síla, procento VŠ vzdělaných v populaci je nízké, a tituly na ekonomických či právních školách si ještě navíc lze snadno zakoupit.

    to je zlo: měli bychom se orientovat na hi-tech, a ne na to být levnou pracovní silou, ve které většina občanů je jen vyučených, a tak nějak "volí pravici, protože jí volí ten pivovarník Bernard".

    ale současně - nejsme na tom tak zle i proto, že máme lidi jako je pivovarník Bernard. dobře, aspoň je proti korupci - to je nějaký základ. a možná ani ten Babiš není absolutní zlo... jenom je potřeba proboha tyhle lidi udržet v jejich branži, a nedovolit jim cpát jejich ekonomizující vize do politiky.

    Politika je prostě jiný level organizace společnosti, než ekonomika. Ekonomika je důležitá, já sám dokonce byl nějaký čas ekonomicky úspěšný (v období růstu, jak jinak - v krizi to jde těžko, nebudu si hrát na to, že jsme dobadli dobře.... ale z trhu zrovna nás nejvíc vytlačují megakorporace s přístupem k masivním úvěrům .... kdyby se nadnárodním korporacím přístup k úvěrů zhoršil, tak drobní podnikatelé budou spíše prosperovat...). Ale ekonomika prostě není všechno.

    Politik musí mít ekonomický program - ale taky musí vědět, kde jsou hranice, a to z obou stran. Tedy kde už se ekonomika do (demokratické) politiky cpát nemůže - a kde naopak on nesmí zasahovat do ekonomiky. U Babiše jsem si téměř jistý, že tyto hranice jsou mimo jeho rozlišovací schopnost. Stát prostě NENí firma.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: jinak receno... at tento stat vede klidne Snehurka a sedm trpasliku, kdyz to bude mit ten dusledek, ze se tu bude slusnejm lidem co delaj, vychovavaji deti a deublizuji ostatnim zit lepe. Mozna je to naivni, ale ja proste budu porad doufat...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RADIQAL: pominuli sve zaslepeni, ze si jen tezko dovedu predstavit neco horsiho, nez co tu je ted (mysleno v civilizovanych meritkach, prosim aby me nikdo nechytal za slovo se somalskymi detmi a obcanskou valkou v Syrii). Ale je to muj pocit, nikomu ho nevnucuju. Ale ja proste zatim v tom vidim jistou sanci. Jak uz jsem psal, podobne jsem to videl s VV, ale cim vic se blizily volby, tim vice jsem byl presvedcen, ze to neni to prave. Treba to s Babisem dopadne stejne, ja budu doufat, ze ne...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RADIQAL: tohle je spíš hnojobaron :-) (Agrofert...)
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    THE_MIRACLE: Děsí mě ta představa, že lidi si nedovedou představit, že by to mohlo byt ještě horší... pokud je pan B. o úroveň výš než pan B.(VV), pak by ten průser moh bejt ne o úropveň vyšší, ale možná rovnou o řády. nebo taky na kvadrát by se to mohlo počitat... anyway nechme se překvapit.
    Éra uhlobaronů u vesel nám vesele začíná.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    XCHAOS: jinak víc mě zaujal tento článek:

    Babiš: Spolupracovníkem StB jsem nebyl. Zažaluji ministerstvo - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/babis-spolupracovnikem-stb-jsem-nebyl-zazaluji-ministerstvo-puh-/ln_domov.asp?c=A111122_081142_ln_domov_ape

    Miliardář Babiš svým dvouhodinovým výstupem na akademické půdě zaujal. "Je to druhý nejbohatší Čech, tak jsem byl na něj zvědavej. A mám z něho dobrý pocit. Rozhodně to nemůže být větší průšvih než minule Věci veřejné," tvrdí po skončení jeden z účastníků debaty.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    XCHAOS: Já osobně mu zatím fandím (ačkoliv jsem se nikam neregistroval a facebook nepouživám). Pro mě je prostě i minimální šance na změnu k lepšímu příjemná. Měl jsem podobný pocit u VV, ale před volbami jsem stihnul procitnout. Tak uvidíme, co Babiš. Fakt je, že si myslím, že v porovnáním s Vítkem je o dost úrovní výš, co se schopností týká...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsem vítěz revoluce, vyhraju i volby, vyhlásil Babiš - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jsem-vitez-revoluce-vyhraju-i-volby-vyhlasil-babis-fx2-/ln_domov.asp?c=A111127_100317_ln_domov_ogo
    "Teď už máme pod naší výzvou ANO 2011 registrovaných čtrnáct tisíc lidí, na Facebooku máme dalších šest a půl tisíce lidí. Dostali jsme pět tisíc e-mailů," vypočítal Babiš.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ano2011.cz
    http://www.ano2011.cz/
    tě bůh... :)

    "Vývoj Agrofertu je spojen hlavně s americkou bankou Citibank, která mu v r. 1994 jako první poskytla úvěr na provozní financování ve výši 4 milionů dolarů."

    Tudy ne!
    Citibank, je ta banka, která ve svých dokumentech, které náhodou unikly na veřejnost. Uvádí jako největší problém pro podnikání, že lidé mají volební právo. (zkrácená interpretace)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS:
    1) Neodradit lidi, komunikovat. Pak máš protiváhu.
    2) Žít svobodnou kulturou
    3) Anonymous :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: otázka je, jak zajistit, aby se třeba z Pirátů nestal nakonec "guerilla marketing" určitých zájmových skupin :-)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    S_TEJK:
    1) Lidé, co nabrali zkušenost v 90. letech a z toho hnojiště odešli. Dnes povětšinou vědí, kde byly chyby, ale nemají sebemenší zájem podporovat kohokoliv - jsou na to moc zklamaní. Znám docela dost takových a stále si jen ověřuji, jak moc mají pravdu.
    2) Ano, působí a chová se. Ale neznamená, že je. Jsou zde organizace, které by šly dokopat ke kvalitní práci. Avšak chtělo by to rozumné nakopnutí - ne příliš svazující a ne příliš odkopávající. Prostě povzbudit lidi, co 10 let nemají motivaci cokoliv dělat... Klíčem je úzké zaměření takových organizací, které relativně zaručuje bezproblémovost.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KEDRIGERN:
    1) jake lidi myslis pls? nejak mi unika ze by se tu nekde vznasela masa politickych profiku
    3) obcansky sektor na me pusobi velice impotetne, ale mozna se pletu
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    THE_MIRACLE: spis bude zajimave sledovat zda se podari sehrat uspesne kulisarnu a la TOP09 a VV znovu

    Babis se jen opozdene pokusi zopakovat model Barty, nechapu ze se k nekomu s jeho povesti pridavaji lide jako Janouch a Siklova, ale asi uz vymleto vic nez se zda

    kazdopadne na politicke scene bude veselo a tlacenice, a divil bych se kdyby chytrejsi ze soucasnych etablovanych stran nezamichali kartami drive a poslusne cekali na radne volby az se zformuje armada jejich konkurentu
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KEDRIGERN: souhlasím
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    THE_MIRACLE: Ještě bych k tomu vlastně dodal:
    1) Je zde spousta lidí, kteří mají velmi kvalitní zkušenost s kvalitním managmentem pol. strany. Ale pochybuji, že tihle týpci (Ano) pochopí, že dostat tyhle lidi není o penězích, ale o upřímnosti a názorech. Politika nefunguje jako trh, nemůžeš se spolehat na diktát reklamy - zvláště ne teď.
    2) Je zde mnoho kvalitních řešení. Stačí sáhnout po nějakém hotovém a nechat udělat kvalitní aplikaci na naše podmínky.
    3) Je zde rozsáhlý občanský sektor, kde krváceli jiní za to, aby byla možná spolupráce politika-občanský sektor.
    4) Mediokracie a medioprostituce je dnes již také do značné míry zerodovaná...

    Čili selhání jsou výmluvy a nekompetentnost.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KEDRIGERN: prave... ja jsem k tomu taky spise skepticky, na druhou stranu to vitam...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Islanďané chtějí po krizi opravdovou změnu. Mění Ústavu - Zpravodajství (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/islandane-chteji-po-krizi-opravdovou-zmenu-meni-ustavu--972682
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam