• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci

    Vítejte na diskuzi pro lidi, kteří již nejsou ochotni volit "menší zlo" v podobě velkých stran, které to právě nek**ví...

    Volte malé strany, jedině tak se může něco změnit!

    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAILASH: blábol, sorry
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KAILASH: hezký text...hlavně poslední odstavec mi hovoří z duše, nicméně já v obrat nevěřím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: třeba u toho tisku jízdenek je to jednoduché: jestliže 3/4 nákladů na provoz MHD stejně pokrývají dotace, tak by zdravá demokratická soplečnost v tenhle moment především "zakázala zakazovat" - zakázala by v takovéto situaci výběr jízdného, protože se zdá logické, aby v případě nadpolovičního financování z veřejných zdrojů už nemohl být z přístupu k dané službě nikdo diskriminován.

    automat na štípání lístků by nahradila kasička na dobrovolné příspěvky spokojených cestujících. ta se padělat nedá...
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    O stupeň či dva horší než podfukářský je kapitalismus kriminální. Tato forma může stavět na doslovně kriminální činnosti, jako je např. tisknutí falešných dopravních jízdenek paralelně s výrobou pravých „originálů". Tuto formu lze rovněž popsat jako ten typ spolupráce mezi byznysmeny a politiky, který ústí v krizi na trhu rizikových hypotečních (subprime) úvěrů, nebo vede k nesmyslným válkám, které vysávají společnost, zatímco pár jedinců bohatne.

    V té nejhorší podobě je kriminální kapitalismus zcela legální. Politický systém je natolik prorostlý korupcí, že zákonodárci schvalují opatření, která by společnost za normálních okolností nikdy netolerovala, jako například finanční páky 40x větší než je disponibilní kapitál banky, nebo prosazování drakonických zákonů proti padělání a sdílení zboží všeho druhu.
    Pomalá smrt kapitalismu. Vítězí podvodníci všeho druhu - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=731709#utm_medium=newsbox&utm_source=centrumHP&utm_content=position-7
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SME.sk | Republikáni majú problém menom Ron Paul
    http://www.sme.sk/c/6214658/republikani-maju-problem-menom-ron-paul.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ještě 16 hlasů.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    XCHAOS: pravda Tabery je trochu srandovní, ale to je u něj častější úkaz
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: tak zrovna Tabery s jeho Bakalou... nebo už Respekt koupil zase někdo jiný? :-)

    (BTW, byl jsem na Silvestra na běžkách na Šumavě, a šli jsme zpět domů po silnici kolem Bakalova "sídla ruského magnáta uprostřed tajgy", které si vybudoval kousek na Modravou... dokonce, kdosi z naší výpravy se domníval, že v osamělém běžkaři na Silvestra po ránu na čerstvě zasněžené turistické trase poblíž Modravy Bakalu rozpoznal :-)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    XCHAOS: jojo
    Neprůhledná média | - tabery.blog.respekt.ihned.cz
    http://tabery.blog.respekt.ihned.cz/c1-54027310-nepruhledna-media
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: njn, tak Česká pozice už vystrkuje růžky... já jsem si celou dobu říkal, jaký háček bude mít takovýhle docela rozumně a neutrálně (z mého hlediska, samozřejmě každý to vidí jinak) se projevující server... a už je to jasné :-)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    XCHAOS: to je spis pocta ne? na Babišově serveru ;)
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Cyber feudalismus, cyber oligarchie, smradlavá mrtvola sociálního státu a další koncepty, vám poodhalí tento 80 minutový záznam intelektuální ekvilibristiky.

    Plan B radio show: ZÁZNAM: utopiana 2012, díl 2, host Erik
    http://planbradioshow.blogspot.com/2011/12/zaznam-utopiana-2012-dil-2-host-erik.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/babis-dostal-dvojitou-nakladacku
    Babiš dobře ví, jak se obchoduje se státem, protože většina jeho nejvýnosnějších aktiv při budování impéria připlula pod křídla Agrofertu ze státního přístavu a za okolností, které jsou obdobně nejasné a nedovysvětlené jako Babišovy dnešní řeči o Palermu všude kolem nás. Opravdu chce využít tuhle svoji zkušenost k boji proti korupci? Zatím to spíše vypadá jako válka klanů o křeslo palermského starosty.

    „Z tohoto pohledu tak například nyní dává větší logiku Babišova loňská investice do rozjezdu zpravodajského serveru Česká pozice, který teď věnuje hodně energie pravidelným – a pochvalným – informacím o jeho aktivitách,“ píše Kundra.

    Tak teď babo raď... negativní reklama je taky reklama? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    THE_MIRACLE: bohužel... situace v politice (stejně jako u řady jiných lidských aktivit) je prostě takové, že "slušní" dělají křoví těm průbojnějším. to je obecný princip.. vyplývá s dynamiky mezilidských vztahů.

    co s tím dělat, netuším. u Pirátů jakési "usazování neprůbojných slušných" u dna bude možné dříve nebo později pozorovat taky... vše ostatní by byla utopie. Co s tím, nevím. Poraďte!
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RADIQAL: no ja do parlamentu nakonec volil prave zelene. Sice s nimi v mnoha vecech nesouhlasim a kdyz byli v parlamentu, tak udelali spoustu veci, co bych resil jinak, nicmene mi pripadaji proste takovi slusni.

    S Babisem uvidime, casu je dost...
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    THE_MIRACLE: hele, ja se zas nechal nachytat TOPkou. no big deal. V komunalnich sem tlačil zeleny a piraty, kterýžto obě strany maj v Brně sympatcky lidi, ale taky nic. Nebudu tě dal děsit katastrofickejma scenařema, ale dybys chtěl....viš kam se obrati ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pokud chcete znát mojí (pirátskou) definici: stát je informační systém, vlastněný svými občany.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    THE_MIRACLE: popravdě... nestojíme si pořád ještě tak špatně, pouze jsme v bodě, kdy nějaká změna je nutné - nebude dál žít "z podstaty".

    současní politici vidí pro sebe největší profit v tom, že z ČR udělají "montovnu Evropy" - vesměs zemi, kde převládá nekvalifikovaná pracovní síla, procento VŠ vzdělaných v populaci je nízké, a tituly na ekonomických či právních školách si ještě navíc lze snadno zakoupit.

    to je zlo: měli bychom se orientovat na hi-tech, a ne na to být levnou pracovní silou, ve které většina občanů je jen vyučených, a tak nějak "volí pravici, protože jí volí ten pivovarník Bernard".

    ale současně - nejsme na tom tak zle i proto, že máme lidi jako je pivovarník Bernard. dobře, aspoň je proti korupci - to je nějaký základ. a možná ani ten Babiš není absolutní zlo... jenom je potřeba proboha tyhle lidi udržet v jejich branži, a nedovolit jim cpát jejich ekonomizující vize do politiky.

    Politika je prostě jiný level organizace společnosti, než ekonomika. Ekonomika je důležitá, já sám dokonce byl nějaký čas ekonomicky úspěšný (v období růstu, jak jinak - v krizi to jde těžko, nebudu si hrát na to, že jsme dobadli dobře.... ale z trhu zrovna nás nejvíc vytlačují megakorporace s přístupem k masivním úvěrům .... kdyby se nadnárodním korporacím přístup k úvěrů zhoršil, tak drobní podnikatelé budou spíše prosperovat...). Ale ekonomika prostě není všechno.

    Politik musí mít ekonomický program - ale taky musí vědět, kde jsou hranice, a to z obou stran. Tedy kde už se ekonomika do (demokratické) politiky cpát nemůže - a kde naopak on nesmí zasahovat do ekonomiky. U Babiše jsem si téměř jistý, že tyto hranice jsou mimo jeho rozlišovací schopnost. Stát prostě NENí firma.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: jinak receno... at tento stat vede klidne Snehurka a sedm trpasliku, kdyz to bude mit ten dusledek, ze se tu bude slusnejm lidem co delaj, vychovavaji deti a deublizuji ostatnim zit lepe. Mozna je to naivni, ale ja proste budu porad doufat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam