• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KEDRIGERN: ad
    "Zcela upřímně. Mě žádné mandáty nezajímají. Už jsem řekl, že bych třeba s Jihočechy (just example) neměnil. Raději rovnoměrnou podporu, než mandáty"

    z tohodle pohledu, jak se stavis ke kandidature Libora Michalka?
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    XCHAOS: Jo, to je on. Dost vtipný chlapík.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VSOUKOLOHLOR: tak já znám (okrajově) ze Svobodných Karla Zváru a ten byl online ještě v časech Fidonetu (jestli nemluvíme o tom samém).

    Navrhoval jsem na Twitteru, že ho směníme za našeho Roberta Adámka, to je jasný Svobodný... ale zatím nějak bez odezvy :-)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KEDRIGERN: 1. Ty koalice, co uspěly, jsou jen dvě a programově rozhodně rozbředlé nejsou.

    3. Jo, o tom ten "můj" místopředseda mluvil. :-) Kdesi teď kandidoval.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Jo to byl omyl - v některých krajích jsem je nedokázal identifikovat v koalici. Ale zas dost často jsou ty koalice už dosti rozbředlé. Myslím, že celkem jim to vyšlo, že se nějak udržely.

    VSOUKOLOHLOR: Zcela upřímně. Mě žádné mandáty nezajímají. Už jsem řekl, že bych třeba s Jihočechy (just example) neměnil. Raději rovnoměrnou podporu, než mandáty. Ale je to dáno zaměřením Pirátské politiky.

    Samozřejmě bych mandát uvítal. Ale nechtěl bych třeba mandáty v jednom kraji a ve zbylých silný propad.

    Jinak nás opravdu zajímala absolutní čísla (začal jsem s tím já). Protože jsme chtěli vědět, kolik máme nových core voličů. Jiní nás zatím moc volit nebudou. A to je pozitivní. U sebe na profilech jsem to tak i prezentoval.

    VSOUKOLOHLOR: Pak se nabízí otázka proč je v té straně :-D :-D. My (Piráti) jsme měli také jednoho oblíbeného místopředsedu Svobodných - příjemný pirát. Ale nějak jsem o něm déle neslyšel.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    XCHAOS: Jasně.

    BTW, seděl jsem v okresní volební komisi s místopředsedou Svobodných, dost mě zaujal, vzdělaný a slušný člověk, mistrný diskutér, i když na mne si nepřišel. Mimochodem velký znalec IT.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VSOUKOLOHLOR: tak pochopitelně... tím, že je to součet pouze přes ty kraje, kde SZ i Piráti kandidovali sami za sebe, tak to docela vypovídací hodnotu má a z poměru těchto čísel si SZ velmi snadno může správným dosazením do "trojčlenky" svůj skutečný výsledek mimo koalice (na volby.cz je to zkreslené tím, že v "koaličních" krejích se těm stranám tvrdě počítá výsledek 0%)

    jinak ale poměr vítězství je podle našeho místopředsedy 4:4

    (sledujeme to u Pirátů spíš trochu jako výsledky nějakého sportovního utkání.... nejsme nějak fanaticky anti-ekologičtí, jako třeba Svobodní - pouze nám Zelení přijdou neefektivní v prosazování svých programových cílů...)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    XCHAOS: To jsou absolutní čísla, ve výsledku rozhodují ovšem relativní čísla.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VSOUKOLOHLOR: bohužel pro nás Piráty jsem dopočítal, že máš asi pravdu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Zajímavost: výsledky souboje SZ vs. Piráti v 8 krajích, kde SZ nebyla součástí žádné koalice.
    http://teckacz.cz/-/22343
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KEDRIGERN: K tomu komentář Lexe.

    Moc pěkná statistika, ale nic neříkající. Důležité je, kolik z těch hlasů bylo “přetaveno” v mandáty. Nic moc. Mnohem důležitější než členění na parlamentní a neparlamentní strany (nešlo přece o celostátní ale regionální volby) je, kolik mandátů získaly subjekty, které mandáty obhajují, tedy byly v roce 2008 “krajskými parlamentními”, a kolik subjekty, které v roce 2008 žádný mandát nezískaly, nebo dokonce vůbec neexistovaly (i když i to je pofiderní – viz zrova ti SLK, což jsou z nemalé části vlastně straníci z jiných partají, kteří ale “spáchali” účelové sdružení.
    A tady mi to vyšlo, že subjekty kandidující i v letošních volbách získaly v roce 2008 648 mandátů a letos 607. Jen o 41 méně.
    No, a konečně, pokud se jedná o levici, tak ČSSD a KSČM získala v roce 2008 394 mandáty, kdežto letos o celých SEDM!!! mandátů méně, tedy 387. Jenže oni přišli také Zemanovci, které nemohu nepčítat k levici (s níž ve Sněmovně a Senátu zásadně hlasují), a ti získali – hádejte kolik mandátů – BINGO!!! – sedm. A 387 plus 7 je, no, kolik? No přece 394. Přesně stejně jako před čtyřmi roky.
    Takže všeliké ty báchorky….
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KEDRIGERN: Že by SZ ziskem 9 mandátů v krajských zastupitelstvech a 2 kandidátů (Michálek spolu s KDU a Piráty) propadla je divné a v případě Kotrby obávám se že účelové tvrzení.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jen pro zajímavost pár komentářů k volbám:


    Jak vlastně dopadly volby: http://databoutique.cz/post/33572305479/jak-vlastne-take-dopadly-volby

    Josef Šlerka


    Nejporaženějšími z těchto voleb nevychází ODS a TOP09, ale novináři, kteří křivili realitu i páteř v jejich prospěch, aniž by znali zákonitosti propagandy :-)) Kdo z nich či kdo z jejich nadřízených, kteří jim tolerovali komentáře ve zprávách, ignorování agend a spin, vyvodí z volby voličů zodpovědnost?

    Štěpán Kotrba


    Za mě: Zajímavé na tom všem je, že opravdu téměř nikdo nerostl. ČSSD i KSČM propadly v absolutních číslech. Krom nových stran jsme posílili třeba my (Piráti). A obecně menší neparlamentní strany. SZ třeba propadla.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: tohle se obávám, že bylo jedno z těch "zítra" z těch plakátů z roku 2005, které hlásaly "zítra dostaneš přes držky ty".

    je to tím vtipnější, že skutečně levice slaví dost drtivé vítězství - ovšem bez Paroubka.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: stylem politiků je vše zapírat a vidět ve všem své vítězství....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Paroubek, nejnepopulárnější politik v novodobé historii ČR, vytrvale táhne do hajzlu:

    0,49%

    Tolik procent získala v celé republice strana Národní socialisté – levice 21. století. Přitom předseda Jiří Paroubek si ještě odpoledne porážku vůbec nedokázal připustit. "Vůbec si nepřipouštím, že bychom v Ústí neuspěli," prohlásil. V Ústeckém kraji byl sice nejúspěšnější, i tak tam ale získal jen 2,49 procenta hlasů. Paroubek také označil krajské volby za generální zkoušku na ty sněmovní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Jak přesně dopadli senátní kandidáti Pirátů
    http://teckacz.cz/-/22331
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: O senátorský post bojovalo celkem sedm "babišovců", kteří si na kampaň rozdělili 19 milionů korun
    http://teckacz.cz/-/22332
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: "Nepřizpůsobiví" Piráti porazili "přizpůsobivé" Dělníky ... většina mládežE je holt "nepřizpůsobivá" :-)
    http://teckacz.cz/-/22330
    SHM8
    SHM8 --- ---
    Lidovky.cz: Jak změníte strategii, abyste v dalších volbách uspěli?
    Stačí jen, aby nás lidé vnímali. Nejdeme do politiky kvůli penězům. Jsou tam strany, které přes dvacet let jen slibují a lidé už jsou znechuceni. Nedivil bych se, kdyby komunisté nyní výrazně posílili, či dokonce vyhráli. Tím více je pro nás prostor. Jdeme do politiky v rámci sebeobrany. Jinak se ve státě poštvou chudí proti bohatým, levice navýší daně tak, že se každý bude muset zařídit podle sebe. Nejhorší je, že o tom rozhodují lidé, kteří nikdy nepracovali.
    Jsem zklamaný. Vláda ale nepadne a v roce 2014 uspějeme, věští Babiš | Zprávy z domova | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jsem-zklamany-vlada-ale-nepadne-a-v-roce-2014-uspejeme-vesti-babis-p7z-/ln_domov.asp?c=A121013_174041_ln_domov_sm


    k tomu bych dodal, že tvorbu chudých zajistí/la pravice a jestli ti se postaví proti pravici, což se ukazuje, bude to lepší, než když se budou drtit mezi sebou...že je úspěch komančů velmi pravděpodobný pyrhovo vítězství (a hlavně bude, po celostátních volbách), se patrně brzo ukáže...bohužel, tzv. nezbytné reformy a veškerá ta zlodějina kolem, to je příčina úspěchu kscm...následky si vyžereme všichni, nyní nás zatím může zlomyslně těšit, že si hloupá a chamtivá pravice pohorší..
    ..taky by mě zajímalo co pan Babiš myslí tím: "Jinak se ve státě poštvou chudí proti bohatým, levice navýší daně tak, že se každý bude muset zařídit podle sebe."?


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam