• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MOLLY: Komunisti jsou u moci porad a nikdy neprestali byt. Jen si prestali rikat komunisti, ale rikali si ODS... nebo CSSD. Takze tahle petice je dosti bezcenna :-(
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LONESTAR: ale to neznamená, že nemáš bojovat proti menším nepřátelům, ne?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    MOLLY: tady se to s ohlasem nesetká - každý správný havlista přece ví, že největším nepřítelem je Klaus a ODS...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    trochu OT, ale předpokládám, že tady se to setká s ohlasem...

    V listopadu 2008 uplynulo devatenáct let od pádu komunistického režimu v tehdejším Československu. Tento listopad se však do dějin zapíše spíše jako měsíc, kdy se komunistům povedl návrat k aktivní účasti na vládě v našich krajích, a to za veřejného souhlasu demokratů. Je hříčkou historie, že se tak děje šedesát let po té, kdy takzvaný „Vítězný únor“ zahalil naši zemi do temného pláště komunistického bezpráví. Představitel jedné z hlavních demokratických stran nám vzkázal, že si na účast komunistů na reálné politické moci zvykneme. My, níže podepsaní občané, však nahlas a veřejně prohlašujeme: „Na komunisty si zvykat nechceme!“

    zbytek textu petice, požadavky a petice samotná viz:
    http://www.viteznyunor.cz/Petice.html
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Příklad „většinou obyvatel“ oblíbeného prezidentského kandidáta, kterému záleželo, co si o něm lidé myslí: Profesor Jan Švejnar byl nejdřív pro radar, pak proti. Nejdřív by vzal komunisty do vlády, pak byl proti nim. Nejdřív rozhodoval o Nobelově ceně, pak byl jedním z tisíců doporučujících. Nejdřív byl architektem naší ekonomiky, a pak vlastně jen radil V. Havlovi. Nejdřív byl Čech a jeho žena uměla česky, pak do Čech vlastně jen jezdil a jeho žena se naučí. Nejdřív neví, jak vypadá presidentská standarta, pak se to doučí. Nejdřív odejde z dozorčí rady ČSOB, ale pak v ní zůstane. Nejdřív je pro radar, ale za 14 dní proti. Nejdřív se vzdá občanství USA a pak si jej ponechá. Prostě říkal, co se po něm chtělo, nebo co potřeboval tak, aby si o něm lidé mysleli jen to nejlepší. Nebylo mu tedy jedno, co si o něm lidé myslí. Proboha, snad raději než nějakého beznázorového a komukoli poplatného králíka z klobouku při příštích volbách spíš snad Zemana, Kalouska nebo Zaorálka (ne že bych jim fandil či je chtěl), protože u nich aspoň víme, co od nich můžeme čekat.
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    LONESTAR: božičku:DD
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Film „Občan Havel“ byl oslavou „prezidenta pravdy“. Jeho vlastní subjektivní pravdy. Zapomnělo se jen vystřihnout jeho až snad protiústavní zasahování do stávky ČT, zveřejnit, že u Lucerny nešlo ani tak o její prodej, ale o to, že ji (díky své funkci?) získal za cenu prolomení Benešových dekretů (!?) a dal tak příklad dalším (Kinský....). Nejprve chtěl být prezidentem JEN do prvních demokratických voleb, ale pak se obětoval národu a byl jím celkem 5 x, i když vlastně nechtěl. Naposledy prezidentoval jen díky chybějícímu hlasu Dr. Sládka, který byl na dva dny zatčen (nebo byl nechán zatčen?). Prezident pravdy. Jak V. Havel rozhodoval, ukázala (zřejmě omylem nevystřižená část) rozhovoru s Milošem Zemanem, který V. Havlovi polechtá ego a poradí, že musí jako prezident říkat to co chce a cítí, pak mu ale řekne co má říci a když se Havel naoko brání, co tomu řekne Klaus, tak Zeman odpoví že o tom již s Vaškem (Klausem) mluvil a Josefovi (Luxovi) zavolá. Opravdu ukázka vlastního prezidentova názoru... co se pak stalo snad ví každý a komu je to dnes vyčítáno také.
    Pes Olgy Havlové byl odstraněn, její nadace byla zlikvidována.. Barrandovské terasy se rozpadají, byť jsou kulturní památka. To se do filmu nevešlo, protože přece V. Havlovi záleželo a záleží na tom, co si o něm lidé myslí. Co na tom, za jakou cenu, že?

    http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/58629/V-Klausovi-je-jedno-co-si-o-nem-lide-mysli-banany-za-300.html
    STETKA
    STETKA --- ---
    _BENNY: hehe, moc dobře víš, jak jsem to myslel, ale tak ještě jednou pro tebe, jsem rád, že si stojí za svými zásadami, zejména pravdomluvností
    mimochodem, nevím o kterých zásadách, kterých se komunisté drží, mluvíš...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    PREVIT: Jelikož o tom nevím nic, tak to sem nedávám jako fakt. Museli by se k tomu živě vyjádřit oba dva aktéři.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    STETKA: jj, komunisti si dnes taky stale stoji za svymi zasadami, cen si toho
    STETKA
    STETKA --- ---
    ten film je hlavně o životě presidenta "v zákulisí", což si myslím vystihnul hodně dobře.
    Každopádně v tý době to bylo hodně o Havlovi a Klausovi, tak je jasné, že o tom mluvil Havel i se svými poradci
    _BENNY: pokud si myslíš, že hlava státu ví všechno a nepotřebuje poradce, tak jsi mimo mísu, názor, že by si bez poradců nezavázal ani tkaničky mi přijde více než ubohé.
    Každopádně ten film ukázal Havla i s chybama, ale jako člověka, který si stojí za svýma zásadama, čehož já si v dnešním světě cením.
    Chápu zastánce pana Klause, vždyť on narozdíl od Havla žádné chyby nemá...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ATOMINATOR: To mi pripomina dobu zacatku Hucinova obvineni a vsechny ty prispevky na CS-Clubu Rosse Hedvicka panu Jiriho Vanka, Petra Cibulky (nejspis fake) a jakehosi "lidoveho myslitele" Josefa Bilka. Jsem ochoten verit, ze panu Cerovskemu se stala velka krivda, ale zneuzivat to timto zpusobem...to je chucpe.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TLUSTEC: necht tedy prizna, ze tehdy jen plnil roli jakehosi samsulinka...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: zatim to pro me vypada tak, ze Havel udelal mezi PRAVDOU & LASKOU velmi spatny kompromis.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    _BENNY: havel v tom nebyl hlavni osobu, spis jakymsi maskotem.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    co se tyce te zprofanovane PRAVDY & LASKY (coz je imho krasna ukazka newspeaku - neco jako kulata krychle), Havel by mel konecne priznat barvu a rict jak to s tim predanim moci opravdu bylo. tim by u me ziskal nejaky kredit.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: je to propaganda, kterou lze slyset v kazde zatuchle literarni kavarne... laska versus pravda
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: jo, to bylo celkem vtipny.

    Mne to neprislo jako pomluvy. Evidentne rikal jen to, co pronesl Klaus a ventilova sve nazory na to. Naopak mi prislo, ze se mu az trochu podbizel, kdyz mu volal a nechaval si od nej vse schvalovat.

    A jeste neco... ten film je propaganda. Naprostej souhlas. Je to propaganda slusnosti a lidskosti. K tomu se s hrdosti hlasim.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    havel byl hlavou v oblacich, kdezto klaus svymi nazory zas nekde na pul cesty k podsveti. myslim, ze oba protipoly mohly docela hezky vymezit zlatou stredni cestu porevolucniho obdobi, ale ono ne - havlovci si rozvijeli svoje rozvolnene intelektualni smysluplnosti, kdezto klausovci zase vedeli, jak efektivne podnikat, a co se vyplati odznarodnit.

    no a projev z rudolfina byl jen stretem obou idei, kdy ten nadoblacnym intelektualum doslo, ze zakladna byla protunelovana. ale je dobre, ze to rekl zrovna havel, clovek, ktery byl na pocatku, oznamil i konec jedne pripitomele ery.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam