WIRUSS: rozhodně se nepovažuju za zkušeného hráč a navíc jsem nějakej měsíc nedal ani partičku, tak mě někdo opraví. A teda použitelnost v klasických balících neřešim. Nicméně:
ad třeba WB - exile za 8 many mi přijde jako pekelnost... nehledě na to, že když to zahraješ dřív, tak to na tom stole bude trčet minimálně další 2 kola zbytečně a soupeř má čas pořešit. Mě to přijde jako vyloženě zbytečnost.
UR - nějaký artefakt deck, 4. kolo to už člověk na stole klidně může mít i těch 5 artefaktů... pak v 5. kole dáváš pašáky za 10 many... já myslím, že by to mohlo jít.
BG - možná do nějakejch pašíkovejch balíků mi to přijde zajímavé, ale to rozhodnutí má téměř zcela v rukou soupeř + remove, vrácení do ruky to řeší a proto si tím nejsem tak jistej. 5 man je pak docela dost, ale to zase už na tom grave něco bude.
RW - kdejakej voják má first strike nebo vigilance a hlavěn v EDH nebo jednokarťácích se dá postavit cokoliv. Navíc to v late game může pomoc brzdit útoky a zároveň se to hodí i na dorazení opponenta.
GU - tady je to ovlivněné tím, že mám +1/+1 counter deck, takže to vyložim a s velkou pravděpodobností transformuju a pak to je skvělá dopovačka, která dává ještě navíc flying, paráda :)