• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    FND
    FND --- ---
    MATHES: karlin je cca 20 let nazpet.
    MATHES
    MATHES --- ---
    FND: najadu jsem zazil na letny a jiraku, nevim co z toho je karlin:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: to sice tak trochu jo, ale kdyz si to zasadis do kontextu doby, kdy se oteviral, tak konkurence byla neco jako - outpost (malej sklep bez oken a vzduchu, kde se hralo u rozbitejch skolnich lavic), ogri doupe (kde kartickare cim dal tim vic nemeli radi, protoze figurky vole) a warlord (kterej byl docela i normalni, ale najit to bez mapy byla docela challenge)
    FND
    FND --- ---
    No najada v karline taky byla hrozna dira a jak to tam bylo fajn))
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: Pobocka rytire v praze mi teda vzdycky prisla jako spinava zatuchla kobka plna pavucin a bez oken :D hlavne ve srovnani s najadou.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    ICARUS: Tak takova klasika a nejjednodussi zpusob je noseni vlastnich karet na draft. Sazmorejme mluvim o FNM apod. a ne o velkych akcich kde jsou karty oznacene.

    Vezmes si treba nejakou limited bombu na draft z domova a das si ji bokem. Potom staci z boo 1st piknout jakykoliv rare nebo mythic (zalezi co sis vzal) a vymenit to. I kdyby to chtel nekdo resit tak to zpetne nedohleda protoze pomer rarit ve hre bude sedet. Samozrejme si tech karet muzes vzit vic a cim vic jich vezmes tim vetsi je sance ze to nekomu prijde divny protoze si lidi pamatujou co bezelo kolem. Ale first pick nezjisti nikdo.

    Podvadeni v ramci pravidel jako tapovani landu, lizani karet apod. je asi vic o drzku a musis si proste davat pozor a porad to kontrolovat.

    Nejvetsi level jsem videl nekde na youtube jak typek michal druhymu typkovi landy dozpodu knihovny s tim ze judge sedel vedle to jsem docela cumel :D nastesti uz ma DCI BAN

    video tady:

    Cheating! Worcester Standard Open Winner Caught Cheating!!(Video Proof) MTG
    https://www.youtube.com/watch?v=9IaPNRPgbkY


    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    DOOMGUY: S tou cenou mi to tak hrozný nepříjde, MTG je aktuálně tak 5x levnější než na konci devadesátejch let, kdy byl dolar vysoko a lidi vydělávali hovno. Stejně to u nás na malym gymplu hráli desítky lidí. Jde o to, že když začínáš, tak ti nějaký formáty jsou u prdele. Prostě hraješ toho 8/8 vaška, protože to je to největší co si našel v krabici s commonama. MTG je drahý, když hraješ drahý formáty. Jinak si za pár stovek můžeš postavit cube a hrát ji do nekonečna.
    MATHES
    MATHES --- ---
    PREVRACENY: rytir je z brna a az po docela dlouhy dobe fungovani si otevrel pobocku v praze. pobocka v praze je na skvelym miste a je to docela i dobrej prostor, proto jsem necekal, za kdyz pujdu do "originalu" tak to bude mala klaustrofobni kobka nekde na okraji tyhle diry, co si rika mesto.

    nicmene nejde moc o mesto, staci to misto, proste herny pritahujou takovy ty "wanna be pros"
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    JANDOS: Nechces se o tom vic rozepsat? Me treba do tehle doby ani nenapadlo, ze by mohl nekdo systematicky a dlouhodobe podvadet, takze soupere vubec nekontroluju. Na co si teda davat pozor? Je to podvadeni v ramci ochcavani pravidel a znalosti, jak vyhravat judge cally, nebo vylozene podvadeni typu lizu si o X karet vic, namicham si knihovnu tak, abych vedel, co mam na vrsku a tak? Popripadne, jestli se citis jako odvazny whistleblower, rovnou rikat jmena?
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    ICARUS: Nemluve o poctu lidi co se snazej podvadet a nekteri jsou v tom fakt dobri a prochazi jim to dlouhodobe.
    ASYD
    ASYD --- ---
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    JANDOS: Jj, tihle grinderi co berou magic jako jejich jediny smysl zivota a jediny zpusob sebevalidace jsou fakt zlo. Dodnes mam zive v pameti scenu, jak jeden z nich prijel k nam na vesnici na pptq, uz od prvniho kola zacal strasne nadavat ze ma spatny matchup a po tom, co prohral tak venku vyragoval uplne neuveritelnym zpusobem.

    A nejhorsi na tom bylo, ze jeho ostatnim kamaradum, co s nim prijeli to bylo celkem jedno a bylo videt, ze jsou na tohle jeho chovani zvykli a prijde jim normalni.

    Tresnicka na dortu byla, kdyz jsem toho cloveka na letosnim GP v praze zaslechl, ze by to tu “cely vypalil”. Bohuzel tihle lidi jsou duvod, proc jsem se nikdy nesnazil o kompetitivni magic, protoze na rptq a dalsich eventech je presne tenhle typ hracu.

    Porad je to jen hra s barevnymi kousky kartonu a nesmi se to brat vazne.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    MATHES: Tak já mluvím o hernách ve městě, ne na vesnici.:P
    MATHES
    MATHES --- ---
    PREVRACENY: najada je jeste ta lepsi varianta. brnenskej rytir je teprve peklicko
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    PREVRACENY: Podle me teda uplne stejny jako v rytiri, proste vetsinova komunita kolem toho jsou sileny hovada.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    ICARUS: Tak já se nedivím. V Najádě jsou hrozný lidi.
    ASYD
    ASYD --- ---
    tohle se dela idealne v uzavrene playgrupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    Papirovej draft jsem v herne hral naposled nekdy pred rokem a byl to takovej zazitek, ze jsem ho radsi neopakoval.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    JANDOS: Asi zalezi s kym hrajes, kdyz jsem naposled hral draft v najade a 2 ze 3 hracu byly zpruzeny ksichty, tak me to taky moc nebavilo, no.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    ICARUS: Kvuli lidske interakci jsem papir hrat prestal :D
    Jinak se ale o nej nebojim, uz kvuli tomu ze karty jsou atraktivni i z hlediska sberatelske hodnoty narozdil od digitalu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam