• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    ASYD: a uz tam nejak funguje friendlist nebo jen ten dementni direct connect?
    ASYD
    ASYD --- ---
    Jj. Dobry napad dat na nastenku idckado Areny
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MATHES: četl jsi co jsem psal? Nevypadá to
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    hele je tu nekdo kdo by si treba sem tam dal MTGA duel? nebo udelat klidne nastenku lidi co MTGA hrajou a sou svolny si obcas zahrat spolu?

    ja hral MTG pred 20 lety, 4edici, furt je mam doma btw :)) a arena me docela bavi, sem tam zatim a asi dycky budu lama, pac nemam cas buildit decky takze jen sem tam neco nekde v decku vymenim, abych zjistil ze sem ho celej po*ral a podobne :)

    ale obcas bych nejakej duel klidne dal,kort s mistnima mistrama abych treba i neco okoukal...?

    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    vsecko je spatne, vy jste blazni a ja jsem letadlo...

    :-D
    ASYD
    ASYD --- ---
    Spatne je i byt spokojeny se soucasnym stavem, neasi
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: takze nerict nic je spatne a ozvat se je taky spatne?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MATHES: to po tobě nikdo nechtěl
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: Takze pokud navrhne reseni, ktery mi nedava smysl, protoze v nem vidim diry, tak mam jen pokyvat hlavou a prijmout to jako dobry reseni?
    JEENA
    JEENA --- ---
    Me osobne existence manascrew/floodu tolik nevadi. Jsem ale vyrazne vic casual hrac, nez kompetitivni, kde chapu, ze prohrat na nahodu muze bejt docela tilting. Zaroven jsem hrac, kterej rad stavi decky, a v tomhle ohledu mi to prijde sice jako omezeni, ale jako omezeni, ktery ten proces staveni dela o stupinek komplexnejsi a pro me treba i zabavnejsi. V hrani samotnym je to potom variance navic (typickej HS argument right here :D), a myslim si, ze v tom Magicu je to zrovna vybalancovany docela dobre.

    K argumentum zde polozenym - je pravda, ze jsou to dost hodinky, a kdyz to chces zmenit, tak musis pocitat s nasledkama vsude, souhlasim ze mana je dost tradicni soucast. Na druhou stranu mensi tweaky tu byly a myslim ze docela funkcni (scry po mulliganu je super a nevidel jsem na to nikdy nikoho nadavat). Navic jsou jiny tools jak to resit, nejhur se muze vzdycky banovat/restrikovat. To ze by to mohlo bejt turbo slozity beru, ale dokazu si predstavit outcome, kterej by za to stal. Shrnuto: Zmenit to nejak je slozity, ale nazyvat to nemoznym mi prijde trosku odvazny.

    Nahodim ale jeste jeden problem, a to sice problem takovejch tech budgetovejsich hracu (jako treba ja) - funkcni multicolor manabase je docela draha, a cim dal do historie clovek de se svym formatem, tim je to vetsi problem - vim, ze se tady balancuje cash pro wizardy a hratelnost, ale osobne bych ocenil nejaky hratelny dualy levnejc. Uz jenom na standardu - rozdil mezi cenou manabase monoredu a jeskai controlu je v nekolika radech.

    Nevim, jestli jsem to shrnul uplne dobre, ale here we go. Na konec musim pridat jednu recent experience - zkousim postavit gate deck na standard a vymyslet kolik gates, v jakejch dvoubarvach, kolik basicu ... je to mega fun, a prijde mi, ze se tahle sranda prenese i do hrani - muset vazit pravdepodobnosti toho co potrebuju s circuitous route na stacku :D.

    TL:DR - Je to slozity, neni to nemozny
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JULIAN: Tak visjak, zase bez komentaru proti by se to tema nemohlo tak rozvinout a vsem by prislo, ze je to vlastne jednoduche, jen lenost wotc je duvod proc uz se to davno neposunulo...
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja osobne bych tohle nemenil pac mi to prijde fajn (manovy system)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MATHES: já si ale zase nemyslím že cokoliv dokážeš tím že tu budeš rypat do nápadů které tu někdo sesmolil během pěti minut. Samozřejmě jsou nedomyslene.
    Já ale taky věřím tomu že řešení to má a přístup "je to nahovno ale lepe to nejde" je přesně to co brání tomu aby se to někam posunulo. Samozřejmě my to tady nevyřešíme, ale i tak by mi konstruktivnějsi přišlo snažit se vymyslet co nejlepší řešení než jen na všechno psát "to je naprd"
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: Já tomu ale rozumim, ale jde o to, ze ja si myslim, ze tenhle problem proste bohuzel reseni nema. jak kdysi pradavno rekl Raptor "That's Magic."

    Landy a mana jsou proste jeden ze zakladnich piliru mtg a pokud bys ho jakkoliv zmenil, tak to bude mit jen tezko predstavitelny dusledky a mohlo by to tu hru totalne rozbit :)

    ... coz se snazim dokazat tim, ze ukazu na diry v ty teorii a presne jak rika WIRUSS - ukazat kolik dalsich pravidel by bylo potreba ke hre, ke ktery jsou pravidla uz ted na 40+ stranek:)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    WIRUSS: ale kulatá kola u auta fungují dobře. Manabase v mtg podle mě tak dobře už ne. A není potřeba to celé měnit, to tu nikdo netvrdí.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    JULIAN: Ano a právě proto i na STD je X let stále tak použitelná fritka, nepotřebuješ barvy a deck ti funguje s 2-3 landy... Je to na tobě, jak moc komplexní deck chceš... Navíc on chce změnit tu největší fundamentálnost hry, to je jakoby mu najednou u auta vadili kulaté kola, jelikož se více klouzají... :-)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Kluci vy to ale nechápete - on se vám tu nesnaží dat konkrétní přesný pravidlo který by to na 100% vyřešilo. Jen návrhy ukazující že řešit to jde. Taky myslete na standard hráče kde je ten mana systém fakt otřesnej. Žádný fetchky, alternativní many, minimum landu s efektem. Manabase je tam totální nuda a když v průměru každá šestá hra končí tím že to posere buď tebe nebo protihráče...
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    WRATA: Nemohu si pomoci, ale už v těchto pár příspěvcích se do toho zamotáváš a rázem si musel začít zavádět další a další pravidla a dle occamova břitvi, není opravdu dobré zrušit jedno pravidlo a nahradit ho tunou dalších, aby to dávalo smysl...
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: Ja si dokazu predstavit, ze podobnou debatu vedou ve wizardech uz par let, ale to reseni proste jeste nenasli :) Felidara pripustili, ze totalne minuli behem playtestingu, ze na tohle kombo neprisli a nasypali si popel na hlavu. Creeping chill si nemyslim, ze byl uplne fail a jak si sam rekl, je to neco co se vyresi samo.
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES:

    1) Ja poukazuju na to ze to nemusi byt nutne to reseni jaky jsem navrhl ja protoze nedokazu myslet na vsechno. A tyhle situace jsme tu uz meli zejo. Felidar+Saheeli kombo, ted Creeping chill kterej zpusobil ze na modernovym gpcku mel dredge zastoupeni skoro 22%. Vzdycky se najde neco co v ty mete tu diru docasne udela. Felidar dostal bananem, proti dredgi zacli vic lidi hrat graveyard hate takze tam se to asi srovna samo.


    2) nema to bejt reseni ktery te toho zbavi. Jen ti ma pomoct s tou situaci jako takovou. Klidne by mohl bejt za jednu s tim ze to muzes udelat jenom jednou za kolo, tech variant je tam x
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam