• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    JOHNNYCAGE: obávám se, že to je otázka přístupu, a ty to, na rozdíl ode mě, bereš dost elitářsky. A tedy čistě prakticky, pokud formát nebude přístupnej novým hráčům a/nebo začátečníkům, dřív nebo později umře. Viz legačka.
    A ultrasilný a ultradrahý karty si do decku klidně hraj, ale pokud to pak projedeš proti děcku s fritou, sry, ale zatleskám fritě. Pokud jsi v balíku za 200k nedokázal natechovat proti nejhranějšímu meta balíku, je to tvůj problém, nikoliv problém frity :)
    Protože samozřejmě jako kočky jistý karty vyřaděj ze hry, tak jistý karty ze hry zas vyřaděj fritu. Plus proti jistý části mety má frita prakticky nulovou šanci. Btw. jeden z těch balíků je Saskie, což je zároveň i balík drahej jako prase, takže pokud checš hrát balík pro rich bitch a u toho vyklepat fritu...
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    CHOBOT: Mtg nebylo designovaný ani na commander formát :) v něčem máš asi pravdu ale v tomhle nesouhlasim. Bral jsem commander formát jako něco co hrajou lidi co to sbíraj už delší dobu a můžou si užít tu radost naházet tyhle ultra silný a drahý karty do jednoho balíčku. Že je to formát nedostupnej začátečníkům je podle mě naprosto v pořádku. A 7 fritek na turnaji a jejich neustálá dominance v topce mi fakt přijde jako dost otravnej element. Kočky jsou na hraní skoro automat, ale dvě zabíjení ve správnej čas je vyřešej vždycky.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    JOHNNYCAGE: zkus si jí zahrát :)
    Skill vyžaduje, ne sice tolik, jako třeba controlní balíky, ale úplně braindead to neni. Imo třeba kočky jsou na hraní ještě jednodušší.
    A formát nekurví, viz dole bod dvě - lepší mít na formátu pár frit, než zapleveleno čistýma combo balíkama. Ale to je asi taky otázka názoru.
    A ztrapnit balíkem za pár stovek balík za 200k mi právě přijde super, mtg by nemělo být pay to win.
    Na 30 životů frita naprosto nefunguje :( Mtg nikdy nebylo na 30 životů designovaný, a u frit balíků je to znát nejvíc.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    CHOBOT: ano, ten balíček je otravnej, nevyžaduje žádnej skill a kurví formát, ale je levnej tak je to vlastně super :-D tak nevim no, od tohohle formátu bych očekával že dostupnost novým hráčům ustoupí vyváženosti a nebude takhle ztrapňovat lidi s balíkama za 200k, ale každej má jiný preference. Extrémně greedy balíky by držela za koule i na 30ti životech imho.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    JOHNNYCAGE: 1. žádnej jinej eternal formát nemá vstupní T1 balík pro nováčky za pár korun, jako je frita pro DC. Možnost poskládat za litr balík a vyhrát s nim turnaj s 50+lidma nemáš nakonec ani na standardu. A to je podle mě pro růst formátu dokonalý.

    2. frita drží za koule extrémně greedy combo balíky, jak barala, tak třeba teď teferiho, trochu asi i aluren, a taky ty "otravný" controly skoro bez winconu.

    3. nejen nováčci, ale klidně i spoustu běžných hráčů, např. hospodských edh, nebo dvojkařů, fakt nemá/nemůže vypláznout 10+k, aby si zahráli kompetitivně. Na DC je frita. Umožňuje hrát kompetitivně i méně majetným, a to pro spoustu lidí vůbec neni k zahození.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    CHOBOT: Ok, proti Teferimu sem tolik her nehrál tak pořádně nevim. Pojďme se ještě bavit o té trapné fritce, to vám přijde normální? :-) Že takovejhle krásnej formát hyzděj generálové typu Zurgo a teď Kari? Dyť je to kravina...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PREVRACENY: mě to nevadí osobně, chtěl jsem tím jen přisadit, že existenci otravnýho monoblue nevyřeší ban barala, ale ustřelil jsem trochu v tom, kolik stojí alternativy, takže jsem zase jouda a
    JOHNNYCAGE má pravdu
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    CHOBOT: omg, Baral byl control-combo, teferi naopak... :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    JOHNNYCAGE: to ale popisuješ právě zabanovanýho barala. Teferi tě buď lockne stází (a pokud nemáš prakticky okamžitě řešení, je to gg, jen ti to nemusí hed dojít, když ten balík neznáš), nebo se prostě vykombí přes chain veil, což je okamžitej win. Nebo ti plácne na stůl novou Emrakul, což win být nemusí, ale obvykle to je minimálně na scoop. Všechno to zvládne i ve 4. kole, když se zadaří... Baral byl combo-control, Teferi je combo-control.
    Teferi je pro oponenta zcela bezpochyby frustrující, ale aspoň je to rychlovka :)
    Zrovna v sobotu jsem s teferim měl kolo vždy hotový za půl hoďky, ať už tak, nebo onak.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    RORSCHACH: Navíc RDW je interaktivní deck, interaktivně ti dává jeden až tři blesky do hlavy co kolo ;-) Minule, když jsem hrál první build Yuriko, tak mě dostávalo, že jsem v půlce první hry a fritkaři už chodili po 3 hrách a koukali :-)
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    RORSCHACH: Když vyhraje na stázi tak je to normální combo win, je to trapný ale ok beru. Spíš jsem hrál pár her kde si oponent přidal asi 6 kol, trvalo to 20 minut a potom uznal že si to teda nedolíznul a byla to remíza. To mi přijde otravný :-) Stejně tak fritka co ti všechno hází do hlavy prostě to většinou vyjde, tam zas strategii nevidim skoro žádnou a na takovymhle formátu mi to přijde trapný. Celkově si myslim že 20 životů je debilita teda.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WRATA: Pestilence je taky super!
    WRATA
    WRATA --- ---
    RORSCHACH: POJDI NA MOR! ;)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    tak hlavně definice "otravnýho balíku" je dost sporná, každýho baví a sere něco jinýho, mně třeba Stáze nebo Winter Orba příjdou absolutně geniální :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    PREVRACENY: Je, 2 minuty od Vaclavaku ;)
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    PREVRACENY: jj, Jindřišská pasáž Praha 1. Tady web kterej čeká zásadní rekonstrukce... http://www.joystickbar.cz/
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: Kočky mám postavený a hrál sem je první asi 3 turnaje :) Super vtipnej aggro deck co umí vyhrát třeba ve 4. kole 16/16 mutavaultou atd, bohužel když potkáš kontrolnější část fieldu tak seš uplně bezmocnej. Proto sem se na ně vykašlal a stavim nějakou 4barevnou blbost...
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    JOHNNYCAGE: a ten Joystick je v Praze? Asi si příště udělám výlet:)
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Me zajmaji ty Arahbo buildy abych vedel cim se inspirovat pro svoje Kitten in Mittens ;)
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    ACHERON: Prostě v duelu a na turnaji, proč by nemohli být "hráči s otravným monoblue"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam