JOHNNYCAGE: limited vs constructed competitive je hodně odlišný prostředí, to bych sem vůbec netahal. Jinak spoustu lidí dneska masivně hraje hospodský multi EDH, a odsud je do DC naprosto přirozená cesta. Casual EDH staply != DC staply, takže takovýhle "nováčci" musej najít nějakou rozumnou cestu do formátu. A voila, frita se nabízí sama. Btw. já sám jsem si timhle prošel... Těžko bych začal vyhazovat desetitisíce za modrý staply do formátu, kterej jsem předtim pořádně nevyzkoušel, byť jsem natural born blue mage.
Aggro balíky z principu repetetivní bývaj, ale to platí i pro combo balíky, ne? A na ty nenadáváš? Třeba aluren? Na fritu se aspoň dá lehoučce techovat prakticky jakejkoliv balík, na komba jsi s některýma balíkama typu fér midrange prostě krátkej, i kdyby ses na hlavu stavěl
Jinak na mtgtop8 se dá podívat na sice nepříliš přesný, ale aspoň nějaký data. RDW je nejhranější aggro deck, to je ale vzhledem k ceně toho balíku jasný, že se jich při tom množství do topkym vždycky pár dostane, jak zmiňoval
WIRUSS
25 starting life bych si taky zkusil, jaký by to bylo.
Legačka samo neumřela, ale umírá a rozhodně jednou umře, protože RL karet, hlavně OG duálů, je prostě na trhu omezený množství, který se teoreticky nikdy nezmění. Ovšem množství lidí, který na nich budou sedět jako na investici, ale nebudou hrát, bude větší a větší... A další důvody, většinou odvoditelný z existence RL