Jakej je rozdil mezi bilejma konema a fritkou v EDH? Oba decky maj extremne rychlej clock a pokud zacnes ve 3. kole coalition relicem, tak budes asi smutnej.
Rodzil je v tom, ze fritka ma proste neskutecnej reach. Bily kone zastavis na 7mi zivotech a razem je z toho vyrovnana hra. Fritku "zastavis" na 7mi zivotech, ale tak nejak tusis, ze ses asi spis mrtvej, protoze v podstate staci aby si liznul dva blesky (na kterej ma vicemene kdykoliv odds kolem 30%) a jdes na parek.
Proto je fritka v tuhle chvili "by default" nejlepsi aggro deck na EDH a proto si myslim, ze by se s tim neco melo delat.
Nesouhlasim uplne s resenim 25 zivotu. Je to reseni, ktery sice resi fritku, ale zaroven podelava i vsechny ostatni aggro decky, coz si nemyslim, ze je uplne dobre. Verim, ze by pomohlo postupny vybanovani vsech ultra agresivnich cervenejch generalu (banoval bych vicemene vsechny ty 2cc a min + bych tam jeste prihodil chandru a piu nalaarovi). Verim, ze pokud fritka nebude mi tech cca 5 free commander dmg kazdou hru, tak to razem bude o necem jinym.