• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: zozu je banned od furt, ne?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: No stejně se tam tak 3 najdou - https://bit.ly/2Tg1Ml8
    A jak jsem psal, když to zkoušíš, tak se dá hrát i Hazoret jen tam dáš méně blesků a více potvor a do 20HP se to chová dost podobně, Dá se to hrát i jako duel na 30 HP...
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    RASTASHAMAN: jedine snad atraxa a ta je obecne slaba. Na 30 life se obcas hrala skythrix, ale taky vysumela. Infect je vyhoda spis v multaku, kde ten rozdil mezi malym poctem infektu a velkym mnozstvim zivotu je podstatne vetsi ..
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Nechapu... staci 10 infectu ne?
    MATHES
    MATHES --- ---
    RASTASHAMAN: a proc by to melo bejt jinak, kdyz se hraje na 20 zivotu?
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Duelisti: hrajou se decky postavene na infectu? Prece jen je to poze 10 bodu...
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    PREVRACENY: nejde, v duel commanderu (french) byla commander dmg zrusena ..
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Jo, hrajem z 90% multaky, v duelech nesmysl, i kdyz.... kdybych hral proti lifegainu, general dmg jedina zachrana...
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    AGENTCOOPER: Jde to i v duelu a ve formátech na 21 životů, když se oponent nějak vyhealuje přece:)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    SKUNK23: hral jsem dlouho commandery za 5 a za 7 many a reknu ti, ze je rozdil, jestli muzes recastit generala trikrat nebo se k nemu vubec nedostanes.. partner mechanika v nekterych matchupech hodne tezi z toho, ze si zahrajes thrasiose a tymnu kazdyho dvakrat nez zacnes neco realne delat ..
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    S typem baliku u commandera a barevnosti ve srovnani s highlanderem naprosty souhlas. V nasi grupe jsou vsichni tak pripraveni na ostatni kapitany, ze zadej se nijak dlouho ve hre neudrzi a nase decky se vic a vic podobaji highlanderu. A jaky je rozdil mezi edh a high ? Kapitan ti rozsiri balik, muze ti dat 21 dmg a papalala, muzes ho postavit na toto, nebo ti pomaha tutorovat combo rozhodne rozmanitejsi baliky a ne jen urceni barevnosti decku.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Jakej je rozdil mezi bilejma konema a fritkou v EDH? Oba decky maj extremne rychlej clock a pokud zacnes ve 3. kole coalition relicem, tak budes asi smutnej.

    Rodzil je v tom, ze fritka ma proste neskutecnej reach. Bily kone zastavis na 7mi zivotech a razem je z toho vyrovnana hra. Fritku "zastavis" na 7mi zivotech, ale tak nejak tusis, ze ses asi spis mrtvej, protoze v podstate staci aby si liznul dva blesky (na kterej ma vicemene kdykoliv odds kolem 30%) a jdes na parek.

    Proto je fritka v tuhle chvili "by default" nejlepsi aggro deck na EDH a proto si myslim, ze by se s tim neco melo delat.

    Nesouhlasim uplne s resenim 25 zivotu. Je to reseni, ktery sice resi fritku, ale zaroven podelava i vsechny ostatni aggro decky, coz si nemyslim, ze je uplne dobre. Verim, ze by pomohlo postupny vybanovani vsech ultra agresivnich cervenejch generalu (banoval bych vicemene vsechny ty 2cc a min + bych tam jeste prihodil chandru a piu nalaarovi). Verim, ze pokud fritka nebude mi tech cca 5 free commander dmg kazdou hru, tak to razem bude o necem jinym.
    MATHES
    MATHES --- ---
    SKUNK23: EDH/highlander se tady resil uz kdysi. nakonec tady doslo ke shode, ze je fakt, ze kdyz mas dva ruzny commandery (v uplne stejnejch barvach) tak to jsou uplne jiny decky. zatimco kdyz vezmes dva highlandery ve stejnejch barvach, tak je vetsinou 50%+ karet stejnejch v obou balikach.
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    JOHNNYCAGE: Pravda, partnery sem vubec nevzal v potaz. Commandra jsme zkoseli par let nazpatky, asi se dost zmenilo. Dik za osvetleni.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SKUNK23: commander holt dává decku nějakou identitu (flavor, nezanedbatelná věc u dětí jako sem já) a nějakej důvod kolem něčeho kombit protože spolehnout se jinak mezi 100 kartama že si něco lízneš moc nejde. Od doby co jsou ty praštěný partneři je to vidět ještě víc. Třeba když hraješ proti Akiri/Silas tak je nějakej generál na stole skoro permanentně...
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    RORSCHACH: jo, díky. každej mě tu kamenuje že sem kinder co břečí nad fritkou která vždycky byla na každym formátu.
    já to vim že byla a je to v pořádku, ale řikám že duel commander je naprosto jinej než ostatní formáty a to že tam jsou zabanovaný věci jako Fireblast a Sulfuric vortex ukazuje že ta červená problém je. Ostatní rychlý balíky máš spoustu možností jak zastavit, u fritky musíš bejt specifičtější. A nikdo mi nenakecá že to vyžaduje extra skill :)
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    JOHNNYCAGE: :D fritku zadnou to nikoho z nas nebavi hrat. Prijdu klidne mrknout :) ale sem ted po plastice kolena takze ten turnaj co bude nedam. Ano uznavam ze z toho cisi asi ma zkusenost, kdy mas postavenou nejakou mechaniku kolem jedny dementni karty kterou furt mas v com.zone misto na boardu (jelikoz jak jsem psal nize, nekdo ji hned sejme). Nebo jinak osvetli mi teda v cem je zakopanej pes, rad se priucim. Jake je % vyher v commandru pomoci tveho commandera a jake bez nej ? Jestli je vice vyher bez tveho commandera tak proc ho tam vubec hrat ? Pri tech hrach co sme zkouseli proste vyhral normalne balik a ne ten commander.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    SKUNK23: Tak ten problém není ani tak ve fritce, ale v kombinaci tý commander mechaniky a aktuálně používaných pravidlech duel commandera, kde se hraje na 20 životů. To logicky dost zvýhodňuje rychlý commandery a balíky. Aktuálně se to řeší tak, že se fritce banuje jedna karta za druhou a čeká se, kdy to bude stačit :D
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SKUNK23: přijď se někdy na ten turnaj podívat, je to fakt radost sledovat :-) nic se tam nedělo? jaký jste testovali balíky, dvě fritky? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam