• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    FORACE
    FORACE --- ---
    ACHERON: kdyz uz se konecne sejdem kuli ten kartam, klidne ti pribalim balik shitovek, mam celkem dost dominarie a core 2019, ale mam nekolik beden shitu od RTR dal..
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ACHERON: Skoč si do ČR pro welcome decky, bez problému ti je daj...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Zdravím, mam takovou prosbu, nepostradal by nekdo shitovy karty z ixalanskych edic, pripadne i jinych, co by nechal jen tak nebo za čaj/kafe? Učím synky magicu a vzhledem k věku nemá smysl používat něco lepšího, ja moc shitu doma uz nemam a dinosauři by byli plus :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: nezlob se na me, ale tohle je uplne ujety jak rika LUKEH

    zkouseli jsme ted o vikendu hrani s london mulligan. zkouseli jsme fritka vs soul sisters a je to uplne broken. soul sisters maj po tom mulliganu uz fakt vzdycky martyra a jen malokdy jsem videl, ze by treba fritka mela bolt na podstreleni wardeny, nebo pridemate

    jinymi slovy - pokud mas nejakej pre-board autolose match-up, london mull ti s tim fakt nepomuze :))
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    tak jestli tomu London Mulligan dobře rozumím, tak každopádně teď neprodávat playsety Thoughtseize a Force of Will :D
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    WRATA: zrovna v tomhle matchupu to moc strašidelný není, protože ty fenixove to prohrajou tak jako tak. Je úplně jedno jestli je vykombím ve třetím kole, neboi v pátým, stejně dostanou čočku pre-side.

    Samozřejmě to taky může pohnout metagame, bude se hrát více reaktivních karet a když někdo zkusí mull do 4 na kombo , tak dostane hned discardem a může si to zkusit vyhrát ze tří karet.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WRATA: jak sam pises, tohle nevypovida vubec o nicem... pockejme si na ten masivni vzorek z londyna, do ty doby jsou to jen dohady k nicemu
    WRATA
    WRATA --- ---
    STRANGERD: Videl jsem to testovat minuly tyden. Jeden mulligan stacil na garantovany kill soupere ve tretim kole v nejakych 9ti hrach, asi trikrak sem videl kill ve druhem kdyz prisel druhy amulet a jenom asi trikrat ty fenixove meli nejakou interakci jako treba blesk do azsuzy v reakci amulety pri druhe zemi. Je pravda ze vsechno to byly hry bez sb proti izzet fenixum takze ten vzorek je dost malej ale to co jsem videl bylo dost strasidelny.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WRATA: ja myslim, ze je rozumny si pockat, jak to dopadne, nez se zacne panikarit a vynaset soudy; jasne, muzes mulliganovat do ctyr karet s tim ze mas treba tron a karna s hodne vysokou pravdepodobnosti, ale co kdyz ti pak da souper thoughseize, nejakej counter nebo dokonce v sb hre damping sphere (kterou ma jeste vetsi sanci agresivne najit nez tron tu "idealni" ctyrkaretni handu)? celkovej pocet karet je porad nejzasadnejsi zdroj vyhody v magicu, takze bych to nevidel tak tragicky; a pokud kvuli tyhle zmene budou muset banovat/omezovat v eternal formatech, tak je to imo akceptovatelna cena za snizeni poctu nongames v ostatnich fomatech (hlavne v limited), coz byl a je nejvetsi designovej problem ty hry....
    MATHES
    MATHES --- ---
    ja si myslim, ze si tohle vsechno uvedomovali a prave proto to chtej vyzkouset na modernu podle logiky - jestli to prezije modern, prezije to vsechno:)
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Kdyz hrajes drahe karty tak je musis poradne roztocit ne??! :D
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: hurá, zábava :D
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Ocekavam ze londyn bude plnej Amulet Titan decku ktery budou generovat turn 3 win celkem spolehlive a kdyz jim to prijde kurva dobre tak turn 2.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    Me osobne se dost libi, ze se snazi mulliganovani trochu zvyhodnit (a tim zmensit pocet non-games, jak je tam Karsten popisuje, kdy se jeden hrac vubec nedostane do hry) a ze se neboji experimentovat

    Co mi naopak prijde jako krok spatnym smerem, je takovy mull, ktery vyrazne zvyhodni neinteraktivni decky (napriklad 2card comba, jejichz zvyhodneni tam taky pocita a je dost zasadni)

    Co si myslite o jednoduchem pravidle (ktere uz v "iteraci 1" ostatne plati)?
    Na zacatku hry mate takove scry, kolikrat jste mulliganovali

    Tzn mull to 6 + scry 1, mull to 5 + scry 2, atd

    Zasadni rozdil oproti London mulliganu je v tom, ze nevidite tech 7 karet NAJEDNOU. Tudiz kdyz hledate 2card combo, nemate tolik informaci. Naopak v pripadech, kdy proste hledate jen many/nemany (tzn snazite se vyhnout situacim, kdy hra vlastne vubec neprobehne kvuli mana-floodu nebo mana-screwu), tak pred zacatkem hry celkem 7 karet vidite (akorat ne najednou, ale ve dvou davkach)

    Furt by teda asi muselo dojit k nejakym individualnim nerfum nebo banum (napriklad grenzo v commanderu by byl razem tier 0), ale prijde mi to rozumnejsi a o nic slozitejsi nez Londyn
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: mě spíš zaráží že je to vůbec napadlo zkoušet když je na první pohled jasný jakej to bude mít dopad na formáty kde se to hemží kombama. nedávno zavedli ten scry kterej je podle mě super a hodně pomohl, tenhle paskvil neni ani potřeba si myslim.
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Tak jasne ale necekal jsem ze to cislo bude tak hrozne vysoky
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: tak tohle muselo být snad jasný uplně každýmu i bez složitější matematiky, že to bude ráj pro comba. mě to přijde jako strašná zhovadilost :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    Tohle je fakt straslivy cteni....

    "So under the London rule, you will be able to sculpt a perfect opening hand (i.e., a hand with one of each combo piece and at least two lands) substantially more often, and you end up with larger hands on average. If you mulligan aggressively, you’re 70.46% to end up with such a perfect opening hand."

    The London Mulligan Rule Mathematically Benefits Strategies That Rely on Specific Cards
    https://www.channelfireball.com/...e-mathematically-benefits-strategies-that-rely-on-specific-cards/
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: vicemene presne tak jsem pred tim poslednim resetem sam zacal:))

    pak jsem zjistil, jaka je super synergie mezi lilianou a nicolem a vsechno narval do grixis decku (po resetu jsem byl docela smutnej, ze "odrotoval" amonkhet a tim padem uz tohle combo hrat nemuzu:(



    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Monored je o farmě denních úkolů... A zrovna monoB dle mého vůbec není jednoduchý deck (v rámci STD) na hraní pro začátečníka, to raději bílé aggro, Gaty či merfolci. Celkově si myslím, že nejlepší je vzít deck Merfolků co dostane na začátku a ten vylepšovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam