• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    JOHNNYCAGE: LSV ma za pul hodiny natacet Limited Resources s Marshallem a Paulem. Nadraftuje naprosto prisernej deck a kdyz to Paul vidi, tak LSVmu rekne, ze jestli s tim uhraje 3-0, tak klidne jeste na to nataceni pocka a LSV muze dat jeste jeden draft.

    Je to fakt neskutecne bozi.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    V sobotu v Joysticku další Duel Commander turnaj, zatím registrováno 55 hráčů. Jste vítáni!
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    MATHES: TL;DR ? :-D
    MATHES
    MATHES --- ---
    Na tohle jsem ted nedavno narazil a fakt doporucuju se podivat

    Can LSV 3-0 with Stormless Storm in Vintage Cube?
    https://www.youtube.com/watch?v=l8a4JLvuTI4
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    JJOXER: jacek - jace - v tomhle případě Jace, Wielder of Mysteries
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    JJOXER: ne Jack, Jácek:)
    FORACE
    FORACE --- ---
    JJOXER: JACE
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    CHOBOT: Jaka karta je jack?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ...a samozřejmě sen je k ashiokovi ještě nabrat jacka a odemlít sebe, ne oponenta.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    Nějak sem missnul diskuzi o Ashiokovi koukám :) Souhlasim s LSV, zároveň ale když sem ho teď bral na firstpick, postavil kolem něj deck a pak mi přišel ještě druhej, uhrál jsem 7-2 a pobavil sem se jak nikdy. Je to prostě legit strategie když se vezme brzo. Přes enchak bych ho nevzal nikdy jestli to tu bylo jako námět k diskuzi :-)
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    MATHES: wincon if you need it imo znamená, že máš deck kterej dokáže držet kontrolu nad hrou, ale ještě jsi nenadraftoval finishera. To může být Ashiok, velká lítačka nebo jiná velká mrcha, jinej planeswalker atd. Když nic z toho nemáš, tak si tam toho Ashioka dáš, ale ne protože je to super karta, ale protože nemáš nic jiného co by splnilo tuhle funkci. Když už něco takového máš, tak přes Ashioka vezmeš zabíjení nebo dobrou mrchu.

    Jak Ben tak LSV mají Ashioka jako kartu která je super do nějakých kontrolních mirrorů nebo ultra defensivních decků a jinak nic moc hratelná. Žádný vysoký pick prostě. Enchák naopak mají nad všema C i U, s tím že to ale není ta úplně ultimátní bomba, ale "jenom" dobré réro.

    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    JULIAN: jmenul jednu sadu, kde jich bylo vic:)
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    MATHES: Oni spis rikaji, ze pokud jsi pozadu, tak Ashiok nic neudela. Enchantment toho sice neudela o moc vic, ale znacnou cast protivniku zdrzi dele nez Ashiok.
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUKEH: protoze rikas, ze ashiok nema potencial vyhrat hru sam o sobe, coz proste neni pravda. coz konec koncu potvrzuje i Benovo "Ashiok is a win con if you need it".
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    MATHES: a proč?

    Btw zrovna jsem otevřel článke na CHFB od Bena Starka a co tam není:Ashiok isn’t close. Ashiok is a win con if you need it, and a good sideboard card versus some decks, but it’s not close to Jaya’s Greeting or Gleaming Overseer. I can’t do more than beg. Please stop taking Ashiok early. Limited revolves around the board and Ashiok doesn’t impact it.

    Kompet tady: https://www.channelfireball.com/...h-bens/?_ga=2.42605859.723735100.1557933116-1265213875.1492968912
    (Ashioka se týká PACK 3)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Mathes má asi nějaký nesmrtelný Ashioky :) Ikdyby na tom ty karty byly stejně, tak zbavit se toho enchantmentu je v týhle sadě řádově náročnější.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    STRANGERD: me teda neprijde ze by to byla sada plna bomb. Dost casto je board totalne mrtvej pac je to plny potvor co maji vic dozadu nez dopredu a PWcko to vyhraje tim ze se k nemu proste nedostanes
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATHES: tak to se shodnem, ze v tyhle situaci to neni slavny a taky jsem tu kartu vickrat porazil nez proti ni prohral (i proti t2, neni to zdaleka bomba typu Oketra), ale zase je to karta co ma synergie se vsema moznejma sacrifice efektama, takze ma i tak mnohem vetsi potencial nez ashiok, kterej je totalni one trick pony (a porazil me z cca 15 draftu jednou, vyhral dvakrat...)
    MATHES
    MATHES --- ---
    STRANGERD: nezpochybnuju, ze je invaze high pick, s tim urcite souhlasim a pickuju invazi pres ashioka (protoze T2 invaze je insane). nicmene v ty situaci co popisujes mi porad prijde, ze invaze je dost stejne k nicemu jako ashiok.

    ok, sice budu mit v dalsim kole 1/1 chump block, ale zaroven jsem vylozil neco, co me bude kazdej upkeep kousat a je nepravdepodony, ze se dostanu k lifelinku
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATHES: eh? co jsme psali se tyka prave toho pripadu kterej jsi vynechal, tj. hra je bud vyrovnana nebo jsi pozadu a potrebujes NECO, cokoliv, co neco udela s boardem a stabilizuje nebo otoci situaci; v tomhle pripade je ashiok mnohem horsi, stejne jako je mnohem horsi na zacatku hry jaks napsal; kdyz to vsechno vezmes v potaz, tak invaze je relativne high pick (rekl bych lepsi nez vsechny commony a vetsina uncommon), zatimco ashiok je vyrazne horsi nez premium commony, rozhodne na tom nejsou "podobne"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam