• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: ideal je 8 na 3 kola bych rekl.., boo jsou 3/hrac, ale tak to si kazdej muze donyst, kdyz je domluvena sada, zejo...
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    takovy ohlas jsem necekal!
    je to tak, ze casu je malo - proto hrajeme tak sporadicky...

    chteli jsme draftit ve 4, valstne ani nevim, kolik boo je potreba… pokud si ale myslite, ze to do pulnoci stihneme v sesti, tak np.

    dame tedy M20, dle mistni rady

    ut/st/ct od 18:00 v cross clubu na argentiské (nikoli cross cafe na srossu - tato zamena si jiz stala:))

    kdo se tedy prida?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Jo, to mi připadá reálný.

    Já jsem v tomhle pořád ovlivněnej tím, že poslední živý drafty jsem hrál Ice Age - Alliance - Mirrage - Visions, kde power levely karet pro účely limited neměli ani zdaleka tak vychytaný jako teď. Tam bylo i bez přípravy a velkých zkušeností jasný, který karty jsou hovna a který dobrý (a těch bylo málo), takže ten draft docela odsejpal. Ve srovnání s tím je dneska nad čím přemýšlet. Takže nějakej ten přátelskej časovej limit asi bude na místě.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Hele ja bych se toho nebal. Hodina na draft a deckbuilding, hodin na kazdy kolo. Za 4 hodiny to mate sfoukly :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Nějakej základ samozřejmě mám, ale ty nástavby mi chyběj. Třeba teď končí WAR ranked draft, zrovna když mám pocit, že mi začal jít, hlavně že jsem ho začal líp draftovat a líp evaluovat karty. A do Arena draftu Core 20 se mi tak úplně nechce, protože jsem někde v gold ranku, ale moje kvality pro tenhle draft odpovídají bronzu, takže budu dostávat na hubu.

    (Já vím, že zkušení hráči tvrdí, že od bronzu do zlata je to jedna kvalita a že lepší hráče a decky začneš stabilně potkáváš až od platiny, ale není to pravda, rozdíl mezi bronzem a zlatem je v případě začátečníka nebo skoro začátečníka velkej.)

    Draftování v přátelském tempu je samozřejmě fajn a jako začátečníci ho jistě všichni oceníme, ale na druhou stranu mám pocit, že se tam u stolu sejde nemálo taťků od rodin, který už nemají čas ani síly sedět o toho do dvou do noci, takže abychom si zahráli, tak bychom i ten draft jako takovej neměli moc protahovat.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Nejaky zakladni metriky na evaluaci karet se naucis celkem rychle (a je pravdepodobne, ze je uz mas). Je pravda, ze drafty na arene nemaji s papirovym draftem spolecnyho vubec, ale vubec nic. A co se tyce ty pomalosti - vsechno je na playgrupe. U nas treba jedem na pohodu backdraft s tim, ze neni problem se behem draftovani podivat do poolu uz nadraftovanych karet.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    AGENTCOOPER: Hral jsem 1v1 tower pauper cube a byla to docela prdel :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Jenže třeba s evaluací karet to není tak jednoduchý. Sednout k draftu edice, jejíž karty téměř neznáš, je něco jinýho, než když si předtím projedeš různý tier lists. A ani ty tě nenaučí všechno, další velmi důležitej stupeň znalostí (alespoň pro mě) poskytujou videa, kde jsem viděl takový použití common karet, který by mě nenapadly, a další level přijde, když si ty karty můžeš osahat ve hře. A tohle všechno já u Core 20 nemám. Navíc moc neumím sledovat signály (afaik v Areně tolik nefungujou) a jsem zvyklej mít na každej výběr neomezeně času, což v real life draftu Core 20 snižuje mou úroveň někam k začátečníkům.

    Pokud budu přibrán, dal bych přednost klasickýmu draftu před cube.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    CHOBOT: Hele ackoliv jsou kartickari az na vyjimky slusni lide, draftovat s vicemene cizima lidma nejakou legacy cube s drazsima kartama bych treba fakt nechtel. Nemluve o tom, ze takova kostka je na nekolik desitek az stovek tisic a na rozdil od naproxnuty se neda predelat z hodiny na hodinu za par korun.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Magic: The Gathering Commander 2019 deck leaks reveal themes
    https://www.dailyesports.gg/magic-the-gathering-commander-2019-deck-leaks-reveal-themes/
    MATHES
    MATHES --- ---
    M20 je na draftovani pomerne jednoducha
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ICARUS: ani to ne. Myslel jsem to spíš tak, že je možný si už hotovou cube půjčit, nebo majitele přizvat. Kostku má každej druhej
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Hele draftovani je z velky casti o samotnym skillu draftovani a umeni evaluace karet ve vakuu a v kontextu tvyho baliku, plus nejaky cteni signalu a tak. Konkretni edice na to ma povetsinou maly dopad, vetsinou se najde jen nekolik malo karet, ktere jsou vyrazne odlisne od jejich puvodni evaluace pred releasem.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    CHOBOT: Presne tak, naproxovat cube je zalezitost tak na 2-3 tisice a par hodin prace.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    I'm in, teda zalezi na terminu, ale jinak jo...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Klidně se zúčastnim, pokud to půjde časově. Lame draft se mi líbí, dostávat furt na prdel od profíků neni vůbec sranda :))

    Případně je varianta nějaká cube; to je limited úplně zadarmo
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATEEJ: Čímž chci říct, že se mnou můžete počítat, tenhle víkend, příští týden i příští víkend jsem na tom časově dobře (ve všední dny jsem do šesti v práci, Praha).
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Hele tohle mě zajímá, jsem na tom úplně stejně, sice už nějaký dva tři měsíce draftuju v Areně, ale s živým draftováním jsem skončil u Visions. A třeba Core 20 jsem ještě vůbec nedraftoval, takže bych v tom proti vám neměl náskok. Držet papírový karty nechci, obratem je otočit se mi líbí.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ASYD: :) to jo - ja bych se chytil hned! tak doufam, ze tady nejsou sami profici, ale i někdo, kdo si jen tak chce zahrat v papiru. někdo tu zminoval, ze se vratil k hrani podobne jako my.. my ty karty z draftu nechceme, proto to zpenezeni (jsou nam k nicemu, nase komandery jsou stejne samej prox a vlastne nam o kartičky jako takovy nejde).
    ASYD
    ASYD --- ---
    to je hodne pritazliva nabidka :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam