• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    AGENTCOOPER: u dualu se vylozene nabizi udelat je uplne stejne jak jsou... jen jim pridat legendary subtype. jasne, budou horsi nez klasicky dualy, ale ne zas tak o moc:))
    ASYD
    ASYD --- ---
    ofiko ne, ale kvalita stoupa a proc by to hrac mel priznavat, ze jo
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    KUTAS: Ale to se snad oficiálně s čínskejma proxynama nedá nijak oficiálně hrát, ne?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    jo, fejkům docela věřim, že dřív nebo později sekundární trh zruinujou. Škoda že to hasbro nemá jak řešit, když jejich oficiální politika je (a musí být), že sekundární trh neexistuje.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já trochu nechápu tu dotčenost sběratelů... spoléhat na to, že si uložím peníze do MtG?! Jste měli kupovat obrazy :)

    Jinak vzrůstající cena karet vedla k tomu, že se začali tisknout čínský fake karty a vzniknul obrovskej sekundární trh. Hasbro logicky s tím, že každá firma musí růst po tomhle trhu kouká... divím se, že už to neudělali už dávno - jediné riziko vidím v tom, že to sníží prodej boosterů, takže s tím prodejem kusovek to budou zkoušet postupně.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    AGENTCOOPER: tak to bude třeba ještě navíc Snow Land nebo Gate nebo tak něco...prostě uděláš v textu karty nějakou změnu, která efektivně nemá vliv na hru, ale je to už jiná karta...
    CHOBOT: popravdě nevím, ale slyšel jsem od jednoho pro hráče, že o tom prý Wizardi opravdu uvažovali. Ale je to jedna paní povídala.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    LUKEH: neni náhodou součástí RL i slib, že nebudou tisknout funkční reprinty?
    Ale ofc. mi jinak tenhle "nápad" přijde jako naprosto logickej.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SKUNK23: Ano ano, demokracie jako vždy všechno posere protože většina lidí jsou dementi, stačí se podívat jak to u nás vypadá :-) A myslim že za to může hlavně Hasbro. Od nich přicházej taky ty úchylný produkty co se daj koupit jen ve státech atd, takový ty co jsou do druhýho dne vyprodaný a zaplavujou ebay za dvojnásobek ceny pro zbytek světa.... prostě kokoti
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CHOBOT: Pokud tomu rozumím správně, tak i v rámci anglosaského práva je vymahatelnost slíbeného reserved listu dost nejistá (a autor zdá se vymahatelnosti slibů docela rozumí, protože slíbil dalších pět článků na toto téma a zatím žádné další nepublikoval).
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Ten reserved list v nejhorším obejdou vydáním nových karet, které budou velice podobné. Např vydají "Time Walk" za UU. Black Lotus kterej když přijde do hry tak nám sebere 1 život. Ty karty budou mít téměř stejný power level a lidi kteří nedosáhnou na původní si tohle koupěj jako výrazně levnější náhradu...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MATHES: žalovatelný je to kvůli části aglosaskýho práva, která v našem myslím vůbec neexistuje. Každopádně si zcela jistě už chytráci v hasbru spočítali, na kolik je můžou ty žaloby tak vyjít... A pokud jednou číslo hypotetickýho zisku bude vyšší, imo to udělaj.
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    JOHNNYCAGE: Ale tak vsici vime ze hrac je az na poslednim miste ve wotc hodnotovem zebricku. Penize predevsim az na prvnim miste, dle meho bylo dost jasny po tom co rozjeli arenu a zacli tam srat microtransakce s jinym vizualem karet a podobnej crap a osvedcilo se jim ze v dnesni posahany dobe zalezi lidem vic na tom ze maj neco jinak nez zbytek ovci ve stade, ze to prubnou i na papiru. Stve me to taky nekoupil bych takovou zhovadilost nikdy, osobne nechapu ani lidi co si v arene koupej cokoliv za real prachy (starter bundle, atd...) nevidim jedinej duvod jim cpat dalsi prachy za nic. Ale na druhou stranku veci, mame demokracii ze a kdyz maj lidi potrebu vyhazovat penize za absolutni nesmysli a prijde jim cool koupit si virtualmi skin na kartu kterej jim je uplne na nic za 5 euro tak budiz jim to prano. 100 lidi 1000 chuti. Sbirku taky prodavam necham si jen par kousku z nostalgie.
    MATHES
    MATHES --- ---
    CHOBOT: ja mam za to, ze jsem kdysi nekde cetl, ze reserved list je nedoktnutelnej, protoze prolomeni je zalovatelny
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    KUTAS: jako hráč vyloženě casual jednokarťáků mám neomezenou zásobu velmi levných karet v podobě tiskárny, papíru, nůžek a hromady basic landů :)

    V rámci týhle diskuze by mě taky zajímalo, jak dlouho hasbro dokáže vydržet nevykuchat to zlatý prase jménem reserved list
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já jako vyloženě casual hráč jednokarťáků jsem třeba letos definitivně vzdal kupování karet do balíků... ten power lvl letí nahoru takovým způsobem, že to pro mě postrádá smysl, když v podstatě nehraju. Takže aktuálně prostě limited a karty si nechávám, třeba pak budu chtít něco složit.

    Na druhou stranu to opravdu povede k tomu, že budou karty levné, takže pak už bude pro mě snažší místo hledání v deskách prostě sednout k rytíři a potřebné karty si objednat.
    Sběratelům bych doporučoval karty prodat :)
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    JULIAN: na hře jako takový se to neprojeví, ale já třeba jako sběratel jsem dost smutnej. V podstatě teď nemáš jistotu hodnoty u žádný karty, protože prostě random nesmyslný reprinty.
    Očividně se nebojej ničeho, dementní Collector Boostery už jsou potvrzený i pro Theros, tipuju že další na řadě budou enemy fetchky co vyjdou jako nějakej ultra super alternate art se šmoulama nebo něco podobnýho.
    Hlavně že vymejšlej pořád nějaký sračky a do standartovýho setu vypustěj zrůdnost jako Oko, kterýho nemohl nikdo testovat, nebo jsou fakt úplně vylízaný.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    ICARUS: Já myslel, že brawl decky šli přes distributory do obchodů, ale nikdo je nebral, protože na brawl mimo arénu lidi kašlou.

    Myslel jsem Secret Lair "Jace, the Mindsculptor 2.0" +MTGO and MTGA value!
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MAKROBIJEC: Myslis treba brawl decky?
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    Tak schválně kolik let bude trvat než začnou prodávat na webu kusovky, který nebudou nikde jinde k dispozici. Samozřejmě pro non-standard formáty, takový vydřiduši nejsou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam