• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    STRANGERD: Taky by se možná našel precedens, který by dal zapravdu Hasbru.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    CHOBOT: pochybuju, ze by do ty zaloby nekdo realne sel, gl vyhrat soud s pravnikama firmy v hodnote 12,7 miliardy dolaru:)
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    AGENTCOOPER: U1 a UU je jiný mana cost. Ale teoreticky ti stačej jen ty podtypy. Vymslíš nějakej novej podtyp a vydáš všechny karty stejné, jen s jiným názvem a s tím podtypem. Pak už je to dle tvé definice funkčně jiná karta. A pak můžeš vydat nějaký další karty, který nějak pracujou s tám podtypem, abys ospravednil jeho existenci. Třeba nějakej counter co counteruje jen tenhle podtyp, nebo vracení z hrobu na ten podtyp atd.

    Jako jsou to všechno spekulac, ale pravda prostě je, že všechno mimo reserved list můžou kdykoliv reprintnout a evidentně jsou i připravený to dělat, takže držet karty a doufat že poroste cena je zbytečné. A reserved list je bezpečnější, ale ne úplně 100%.
    ASYD
    ASYD --- ---
    vsak jen at daj... bude stacit jeden precedens a shit hits the fan
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    AGENTCOOPER: to ofc. nevim, imo to neví nikdo, a minimálně v us by musel rozhodnout soud, protože hromada lidí by rozhodně neodolala příležitosti podat v takovym případě žalobu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ATOMSK: koupil jsem si (primarne ze zvedavosti) dva roky zpatky asi za petikilo set nejakejch staples. pokud vylozene clovek tu kartu nezkouma, tak si toho nevsimne, pokud to zkouma, tak tahle verze byla jeste docela jasna - stacilo vzit jakoukoliv pravou kartu a clovek to poznal, ale uprimne si myslim, ze to je otazka max 5 let, nez zvladnou udelat proxy, ktery budou takrka k nerozeznani a projdou vsema basic testama (bend test, light test).
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ATOMSK: když už je nikdo ani nepozná od originálu, tak samozřejmě dá.
    Někde snad na redditu je i banda lidí, co si hází reporty o vymetání turnajů s balíkama plnýma proxyn. Málokdy se na někoho přijde.
    MATHES
    MATHES --- ---
    AGENTCOOPER: u dualu se vylozene nabizi udelat je uplne stejne jak jsou... jen jim pridat legendary subtype. jasne, budou horsi nez klasicky dualy, ale ne zas tak o moc:))
    ASYD
    ASYD --- ---
    ofiko ne, ale kvalita stoupa a proc by to hrac mel priznavat, ze jo
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    KUTAS: Ale to se snad oficiálně s čínskejma proxynama nedá nijak oficiálně hrát, ne?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    jo, fejkům docela věřim, že dřív nebo později sekundární trh zruinujou. Škoda že to hasbro nemá jak řešit, když jejich oficiální politika je (a musí být), že sekundární trh neexistuje.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já trochu nechápu tu dotčenost sběratelů... spoléhat na to, že si uložím peníze do MtG?! Jste měli kupovat obrazy :)

    Jinak vzrůstající cena karet vedla k tomu, že se začali tisknout čínský fake karty a vzniknul obrovskej sekundární trh. Hasbro logicky s tím, že každá firma musí růst po tomhle trhu kouká... divím se, že už to neudělali už dávno - jediné riziko vidím v tom, že to sníží prodej boosterů, takže s tím prodejem kusovek to budou zkoušet postupně.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    AGENTCOOPER: tak to bude třeba ještě navíc Snow Land nebo Gate nebo tak něco...prostě uděláš v textu karty nějakou změnu, která efektivně nemá vliv na hru, ale je to už jiná karta...
    CHOBOT: popravdě nevím, ale slyšel jsem od jednoho pro hráče, že o tom prý Wizardi opravdu uvažovali. Ale je to jedna paní povídala.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    LUKEH: neni náhodou součástí RL i slib, že nebudou tisknout funkční reprinty?
    Ale ofc. mi jinak tenhle "nápad" přijde jako naprosto logickej.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SKUNK23: Ano ano, demokracie jako vždy všechno posere protože většina lidí jsou dementi, stačí se podívat jak to u nás vypadá :-) A myslim že za to může hlavně Hasbro. Od nich přicházej taky ty úchylný produkty co se daj koupit jen ve státech atd, takový ty co jsou do druhýho dne vyprodaný a zaplavujou ebay za dvojnásobek ceny pro zbytek světa.... prostě kokoti
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CHOBOT: Pokud tomu rozumím správně, tak i v rámci anglosaského práva je vymahatelnost slíbeného reserved listu dost nejistá (a autor zdá se vymahatelnosti slibů docela rozumí, protože slíbil dalších pět článků na toto téma a zatím žádné další nepublikoval).
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Ten reserved list v nejhorším obejdou vydáním nových karet, které budou velice podobné. Např vydají "Time Walk" za UU. Black Lotus kterej když přijde do hry tak nám sebere 1 život. Ty karty budou mít téměř stejný power level a lidi kteří nedosáhnou na původní si tohle koupěj jako výrazně levnější náhradu...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MATHES: žalovatelný je to kvůli části aglosaskýho práva, která v našem myslím vůbec neexistuje. Každopádně si zcela jistě už chytráci v hasbru spočítali, na kolik je můžou ty žaloby tak vyjít... A pokud jednou číslo hypotetickýho zisku bude vyšší, imo to udělaj.
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    JOHNNYCAGE: Ale tak vsici vime ze hrac je az na poslednim miste ve wotc hodnotovem zebricku. Penize predevsim az na prvnim miste, dle meho bylo dost jasny po tom co rozjeli arenu a zacli tam srat microtransakce s jinym vizualem karet a podobnej crap a osvedcilo se jim ze v dnesni posahany dobe zalezi lidem vic na tom ze maj neco jinak nez zbytek ovci ve stade, ze to prubnou i na papiru. Stve me to taky nekoupil bych takovou zhovadilost nikdy, osobne nechapu ani lidi co si v arene koupej cokoliv za real prachy (starter bundle, atd...) nevidim jedinej duvod jim cpat dalsi prachy za nic. Ale na druhou stranku veci, mame demokracii ze a kdyz maj lidi potrebu vyhazovat penize za absolutni nesmysli a prijde jim cool koupit si virtualmi skin na kartu kterej jim je uplne na nic za 5 euro tak budiz jim to prano. 100 lidi 1000 chuti. Sbirku taky prodavam necham si jen par kousku z nostalgie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam