• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    AFRI
    AFRI --- ---
    MATHES: fingers crossed

    MATHES
    MATHES --- ---
    V arene je ted dvoufazovej constructed event za 4k gemu. Pokud clovek udela 7 wins, tak se kvalifikuje na day 2. v day 2 je mozny vyhrat az 2k dolaru
    HEERO
    HEERO --- ---
    Nechcete se někdo někde sejít příští týden na commander? Že by byla konečně příležitost sfouknout ten dvoucentrimetrovy prach z balíků :)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    WENOUSH: oki, super! A pod pojmem casual si kdyztak mam cca predstavit co? :-)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    SOPTIK: běžně se hraje dvakrát do mědíce, plus se občas domlouvají akce mimořádně

    teď se teda nehrálo po čase karantény a od příštího týdne nás čeká rekonstrukce - z toho důvodu máme decentní kartičkový večer zítra, protože další bude asi až koncem měsíce...zatím je nás pár a bude určitě spíš casual, ale místa je dost ;-)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    WENOUSH: OKi, ja hraju oboje, primarne casual EDH, protoze moc lidi, co by hralo cEDH neznam :-) Je treba byt s nekym na karticky v Chobotnici dopredu domluveny, nebo se da jen tak prijit?
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    MATHES: mrkni se na Archon. Ma to byt vicemene volebni platforma, nikoliv volena commitee a prijde mi to dost fer. Uz dva roky se nadava na partner metu a to doted prehlizeli (ban LED oslabuje T+T), ted je to spis to povestne ucho co se utrhlo ..
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    SOPTIK: U nás v herně (Hedvábná Chobotnice) poslední půlrok čím dál tím víc oddělujeme cEDH a casual a dost se to osvědčilo, protože máme dostatek hráčů na obé
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    CHOBOT: No, ja psal cEDH a myslel cEDH, tedy stejny banlist, jako ma commander.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    zda se mi to, nebo tu solidne motate "cEDH" (competitive multiplayer edh) a "duel commander" (1v1 edh)? Plus s tím, že RC duelu fakt nemaj sebemenší vliv na cenu karet, pze je to droboučkej formát.
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Souhlas, tahle rizika tam jsou a možná by to ve finále nestálo za nic. Nicméně všechny tyhle problémy má už současný systém a navrch ještě z podstaty věci kolosální střet zájmů (rozhoduje skupina lidí, jejíž zájem je primárně prodej nových karet). Takže horší než teď to být nemůže.
    MATHES
    MATHES --- ---
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    FORACE: Ja bych si treba cEDH rad zahral, uz me to dlouho laka - je v Praze nejaka komunita?
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUI: to jestli jsou ty lidi voleny nebo ne mi prijde irrelevantni. tak jako tak to ve vysledku bude extremne mala skupina lidi, ve ktery socialni vazby a pripadne historie muzou hrat roli a tim padem narusovat vnejsi duveryhodnost. jako se stalo prave ted.

    myslim, ze zaklinat se tim, ze "voleni PROs" to zachrani je extremne naivni predstava. jsou to taky lidi. a vezmi si, ze tahle mala skupina lidi nemalo hejbe cenama podle toho, jestli je karta banned, nebo ne.
    ASYD
    ASYD --- ---
    nestaci jen rozumna - pripadne sirsi verejnosti volena - komise, ale i nastroje mapujici metu na formatu
    to je momentalne minimalne stejne slozita vyzva pro nove vznikajici alternativu jako je ta komise - mit pokryti TOP8 turnaju jako ma soucasny duelEDH
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Jo, tohle je dost smutný pohled, ale moc mě to nepřekvapuje - pokud tomu správně rozumím, tak současní správci nejsou nijak volení. To je v podstatě náhrada jednoho autokrata (WotC) jiným. Já myslím, že externí komise může fungovat, ale nutně musí být volena a mít časově omezený mandát. Každopádně tohle je parádní případová studie - z toho dopisu komunitě se zdá, že buď se současný systém demokratizuje, nebo vznikne nový.

    Jinak jsem nějakou dobu zvažoval, že bych duel commander zkusil jako alternativu, když mi WotC udělali z legacy za poslední rok v podstatě rotující formát, ale tohle divadlo mě od toho prozatím odradilo. Mimochodem, kdyby byl někdo v podobné situaci a hledal stabilní a přitom ne úplně obskurní eternal formát, vzniká nám v Praze premodern komunita. Je to formát od čtvrté edice po Scourge a výhoda je, že na něj WotC nemůžou (riziko, že se splaší správci banlistu, sice existuje, ale zatím vypadají docela příčetně). Kdyžtak pište soukromou zprávu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUI: tak tady muzes videt v praxi, jak to funguje, kdyz mas "externi nezavisly arbitry" na spravu banlistu:D
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: ne, wotc si zalozili na MTGO vlastni duel commander banlist a pote (presne v duchu nejlepsich tradic wizardu) absolutne selhali ho jakkoliv spravovat, takze se na nej vsichni po case vykaslali.
    MATHES
    MATHES --- ---
    hmm asi jsem mimo, ale ja mel za to, ze Duel Commander nejak WOTC posvetili, jakoze rekli ok, je to format a chcem ho podporovat, takze prestoze tohle teda jak jsem pochopil rozhodla nejaka squadra bagette, tak porad je to neco, za co maj wotc castecne zodpovednost, nebo to chapu spatne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam