• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    ZMEKCOVAC: ale neni to one-card-combo, pokud se nemylim. na modernu uz nekolik two-card win comb je, ale one-card??. to mi prijde dost rozdil (recruiter ti to najde cely)
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    GANDHI: Tohle už zdaleka neplatí tolik jako dřív. Ono se vnímání color pie ze strany WotC v průběhu let proměňuje, zejméně u některých barev, primárně asi z designových důvodů, aby tolik nesvazovalo ruce.

    Třeba v dřevních letech byla červená barvou agresivity a chaosu, zatímco (podle Marova výkladu color pie z roku 2015) to jsou emoce, změny nálad, impulzivnost, moc a až za tím je násilí, brutalita a chaos.

    Bílá pro mě vždycky byla barvou ochrany, léčení a ctností, ale v téže Marově definici jsou před těmito tématy náboženství, vojenství a řád.

    Černou definuje klasicky, smrt, nemrtví, amorálnost, nákaza, bolest, mučení, ale třeba v Throne of Eldraine posunuli černý dvůr do pozice, kde greatest virtue is persistance, čímž vlastně z nemrtvosti udělali ctnost, a v Ikorii je relativně hodně černých Humans, který ale vlastně nejsou zlí, v tom smyslu, že by to byli vrazi, traviči, kultisti nebo nemrtví.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    MATHES: MATEEJ: sice nevim jestli to je ještě pořad MtG diskuse, ale v USa jsou zoufalci z toho, ze realny duvody rasismu, ktery konci smrti, jsou neresitelny, protoze by museli vyvrazdit tretinu populace, tak se to snazi resit kulturne, kdy to ale nema hranice, takze pak i podobny wtf...
    MATHES
    MATHES --- ---
    ani spravne. "cerna magie" je rasisticky!!!
    ASYD
    ASYD --- ---
    bily = policajt
    cerny = zombie anebo prinejlepsim upir

    seems legit
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    a co az se prijde na to, ze bily kreatury jsou prevazne good guys a cerny bad guys:) to bude teprv mazec:)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    heh, sice trochu ot, ale pamatuju si kdy bylo zbrojeno, aby se rozložení dvou HDD v počítači neříálo Master a slave.. :-D
    WRATA
    WRATA --- ---
    A co teprve chained to the rocks?
    ZMEKCOVAC
    ZMEKCOVAC --- ---
    _DOMINIK_: recruiter není potřeba. s boggart harbinger máš t3 kill i na modernu.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    Napíšu wotc mail, že se identifikuji jako černej gay goblin, treba zakážou i tohle.

    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DEMENCE: To byl imho ústupek (který pravděpodobně předcházel nežádoucí reakci) naopak konzervativním křesťanským proudům, protože naprosto debilní hon na satanismus v D&D v té době měli všichni v herní branži ještě v dobré paměti.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WOLFBANE: a ja se jim nedivim. taky bych se v tomhle soucasnym stavu bal, ze me jinak SJW zacnou okamzite lyncovat, ze prodavam rasisticky veci...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    XPABLITO: No, on tady z hlediska boardu Harsbra problém je. V současnosti v USA nejde o to, jestli nějakej tvůj produkt sklidí na internetu kritiku u SJW, ale o to, jaká je šance, že tvoje headquarters schytaj pár molotovů. Tímhle se tu šanci snažej snížit. Přehnaně, neobratně a jak píše CHOBOT, zvolili principiálně špatnej způsob řešení.
    WOLFBANE
    WOLFBANE --- ---
    je sranda, ze nektery shopy uz ty karty stahli z nabidky
    MATHES
    MATHES --- ---
    DEMENCE: a i to bylo uplne ujety:D
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    XPABLITO: hele to uz se rikalo v 95tym kdyz z Unholy Strentgh umazali pentagram....
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: V případě Cleanse je zřejmě problém v tom, že karta s názvem Čistka zničí všechny černé, takže to může působit dojmem, že ji designoval nějakej Grand Dragon KKK. (Podobný výklad by se dal teoreticky aplikovat i na Virtue's Ruin, jakože klansmeni si myslí, že zničení všech bílých znamená pro svět Zkázu ctnosti, ale to už je trochu přes ruku.)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    XPABLITO: O to ani tolik nejde, je to klasický vymezování se vůči vlastní (ať už takový či onaký) historii cenzurou, což je snad to nejhorší, co se dá udělat.

    Je to banda korporátních diletantů, nic jinýho.
    HEERO
    HEERO --- ---
    Spal moje kartičky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam