• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    LUCINKA: Jen to trvá dlouho na něj našetřit...
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Draft je fajn.
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: o ten obchodni model neslo, ten post byl spis o ty vstupni bariere (coz samo o sobe je duvod proc existuje standard - prave proto, ze je na nej nejnizsi vstupni bariera).

    co s goldama je jednoduchy - draftovat. za 5k goldu si koupis vstupny na draft. soucasti toho jsou 3 boostery, ktery otevres behem draftu. vyhrat 2 boostery na low ranku by nemelo bejt zas tak neralny a jak se zacnes zlepsovat, tak to muze bejt i o hodne vyhodnejsi nez nakup 5boo. Navic za tuhle cenu se ucastnis otevirani 24 boosteru, behem cehoz se da nasvacit spoustu Rare a Mythicu, ktery treba na draftu nejsou tak super (dualy mrk mrk).
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja to investuju pouze do eventu jako draft
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Nechci se hádat o obchodním modelu. Tvůj příspěvek jsem pochopil už první. Jen jsem řekl, že znám i jiné obchodní modely. Do téhle debaty se nechci pouštět.

    Co tedy dělat se zlatem v Areně?
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    WIRUSS: Ok.
    Pravda za svoje posraný hraní si můžu sám :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: a jakej obchodni model by to mel bejt? vsechno zadarmo a jenom nejaky skiny za penize? nezlob se na me, ale to je proste mimo realitu.

    predstav si, ze nekde vidis tenis a rozhodnes se hrat tenis. sezenes si nejakou nejlevnejsi raketu a k tomu nejaky stary boty. dojdes s tim mezi lidi, ktery tenis uz hrajou vic jak deset let. ty maj tenisovy hadry, potitka a kazdej chodi minimalne s trema raketama v tasce a vetsina z nich ma osobniho trenera.

    po par hrach se zacnes rozcilovat, ze prohravas proto, ze oni maj lepsi vybaeni a jeste k tomu trenera a kvuli tomu prohravas a to neni fer!!!

    tohle je v podstate to samy. kazdej konicek nebo hobby, ktery ma nejakej kompetetivni aspekt ma neco, cemu se obecne rika "vstupni bariera" a je to presne tohle co ti popisujes. proste neni to tak jednoduchy zacit, pokud proste nevytahnes srajtofli, nebo nezacnes kazdy volnou chvilku travit hranim o zed, tak to proste pujde pomalu.

    a tohle je v pohode a je to fer, i kdyz tobe pripada, ze ne, protoze ty lidi, co nechtej grindem travit mladi, a tak radsi nechaji promluvit kreditku, tak tyhle lidi tu hru fakticky plati i pro lidi, co si to pak muzou zadarmo grindit.

    rozumis mi?

    P.S. opakuju - nekupuj jen tak boostery. je to nejhorsi zpusob jak utratit goldy/gemy v arene.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA: U grindu taky pomáhá, když se člověk naučí poznat, kdy už nemá šanci, a dát concede. To ti ušetří spoustu času. (Mluvím o grindu daily wins, u questů má smysl pokračovat.)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LUCINKA: Já sice od toho 2x investoval, ale tyhle věci jsou mimo mě a mám asi 12 různých obalů a hromadu alternativních vzhledů a to má většina známých tedy spíš naprosto obráceně většina to má zadarmo a velmi malá část za peníze, což by odpovídalo tomu, jak funguje finanční model u těchto her - nevím proč my měla být Arena výjimkou...

    Celkově bych mohl parafrázovat jeden citát: "To, že máte levné karty nemůže za váš posraný způsob hraní" ;-)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATEEJ: Ano. Zkoušel jsem to grindování zrychlit, ale moc se mi to nedaří. Takže denně strávím cca hodinu na dayli questu, kde není mou touhou promárně vyhrát, ale jen splnit quest a pak zkouším štěstí ve standartu.
    Pak můžu buď šetřit na draft nebo si koupit každý den booster.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATEEJ: Ale taky je fakt, že kdybych si chtěl koupit sleeves + další cosmetics, tak to můžu udělat z prostředků, které jsem získal jako F2P hráč in game, a ty prostředky se tím ani nijak zásadně neztenčí.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    WIRUSS: Chápu. A? Napsal jsem většina = tedy ne všichni :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WIRUSS: Ale třeba sleeves, který by se daly vyhrát v eventu, si nevybavuju, a podle mě nejsou ani v Mastery packu.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA: Ono je to celý o vyváženosti - zábavy i času. Grindovat hezky svižně je ok, ale vrážet do grindu spoustu času je otrava. Stavět si decky podle svých originálních nápadů je zábava, prohrávat s nima už taková zábava není. Pro tohle si každej musí najít tu svou rovnováhu.

    Problém standardního žebříčku není jenom v tom, že tam potkáváš lidi s Tier 1 deckama z netu, na který sám nemáš karty a proti kterým se nechytáš, ale i v tom, že se poměrně rychle stane repetitivním, protože ty sám hraješ pořád jen jeden deck a od určitého stupně potkáváš lidi s pár různejma balíčkama z netu.

    Proto jsem vždycky upřednostňoval draft. Tvoje decky i decky soupeřů tam jsou mnohem pestřejší, z hlediska nabídky karet máte stejný startovní podmínky a poměř investovaných zlaťáků a získaných karet tam je taky lepší, než když ty goldy/gemy vrážíš přímo do boosterů.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LUCINKA: Chápeš, že někteří to primárně hrají mnohem děle než ty a ty alternativní obrázky/pety si většinou zadarmo odemkli v nějaké akci?
    ASYD
    ASYD --- ---
    ICARUS: no co, tak tam nemas dracka, pejska anebo figurku jace a kdyz zacastis legendarku tak ti to nepusti animaci....pffft
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    ICARUS: O tom jsem slyšel, ale ta user expirience :)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Nejde o to koupit si karty za milion a být nejlepší na světě. Nevím jak vás ostatní ale dle mě je největší zábava stavění decků a hrát s nima proti lidem a zjistit jak dobrej ten deck je. Na to je dobrej rankovaný standart co ti dá představu o síle balíčku. Pokud, ale od určitého lvl narážíš na lidi co mají více karet než ty tak jsi namydlenej. Ano je to placená hra a ty to hraješ FtP. To beru. Jen hraju i jiné hry, které jsou FtP a můžeš si tam něco přikoupit a tam si to rád zaplatím. Protože neplatím "náhodný" lootbox ve kerém nemusím najít co potřebuji, ale zcela konkrétní věc. A vlastně tady fňukám nad něčím co nedokáži změnit :) Snad jedině možná kdyby do toho všini přestali dávat peníze tak by se MTG musel zamyslet jak změnit obchodní model :)

    Z jiného soudku. Jsem teď T1 gold což je asi limit BW agro decku. Nebo toho mého současného, páč jsem na něj vystřílel všechny R a MR :) Můžu ho sem večer hodit a klidně si nechám poradit co změnit :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    LUCINKA: Pokud se ti nechce utracet, tak je tu xMage, ale dopredu varuju, ze user experience je o nekolik radu nize nez Arena.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    HEERO: Většina lidí co do toho vráží peníze mají obrázek na kartách. Druha taková nápověda je, že mají animovaný landy. Třetí, že vytáhnou děsnou kupu r :) pokud by jsi do toho nevrážel penníze tak gold radši vrazíš do boostru. Tedy já radši vrazím do boostru :)
    HEERO: Kňourám nad tím, že se mi nelíbí ten jejich model. Jinak taky si raději zhraju standart proti někomu než jen hrát daily questy á škudlit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam