• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    REGIS
    REGIS --- ---
    LUCINKA: Já dokud jsem hrál F2P arénu, tak jsem jenom řetězil drafty a hrál to za výhry. Ale to už chce hodně trénink. I tak se občas stalo že jsem musel grindit standard abych se trochu zahojil, když jsem hrál jako blbec. Ale záleží co tě baví. Pro mě byl standard hrozná ubíjející nuda. Teď mě nejvíc mrzí, že nemůžu ty karty někomu předat, ale to je holt úplně jiný zakopaný pes.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    LUCINKA: Jen to trvá dlouho na něj našetřit...
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Draft je fajn.
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: o ten obchodni model neslo, ten post byl spis o ty vstupni bariere (coz samo o sobe je duvod proc existuje standard - prave proto, ze je na nej nejnizsi vstupni bariera).

    co s goldama je jednoduchy - draftovat. za 5k goldu si koupis vstupny na draft. soucasti toho jsou 3 boostery, ktery otevres behem draftu. vyhrat 2 boostery na low ranku by nemelo bejt zas tak neralny a jak se zacnes zlepsovat, tak to muze bejt i o hodne vyhodnejsi nez nakup 5boo. Navic za tuhle cenu se ucastnis otevirani 24 boosteru, behem cehoz se da nasvacit spoustu Rare a Mythicu, ktery treba na draftu nejsou tak super (dualy mrk mrk).
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja to investuju pouze do eventu jako draft
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Nechci se hádat o obchodním modelu. Tvůj příspěvek jsem pochopil už první. Jen jsem řekl, že znám i jiné obchodní modely. Do téhle debaty se nechci pouštět.

    Co tedy dělat se zlatem v Areně?
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    WIRUSS: Ok.
    Pravda za svoje posraný hraní si můžu sám :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: a jakej obchodni model by to mel bejt? vsechno zadarmo a jenom nejaky skiny za penize? nezlob se na me, ale to je proste mimo realitu.

    predstav si, ze nekde vidis tenis a rozhodnes se hrat tenis. sezenes si nejakou nejlevnejsi raketu a k tomu nejaky stary boty. dojdes s tim mezi lidi, ktery tenis uz hrajou vic jak deset let. ty maj tenisovy hadry, potitka a kazdej chodi minimalne s trema raketama v tasce a vetsina z nich ma osobniho trenera.

    po par hrach se zacnes rozcilovat, ze prohravas proto, ze oni maj lepsi vybaeni a jeste k tomu trenera a kvuli tomu prohravas a to neni fer!!!

    tohle je v podstate to samy. kazdej konicek nebo hobby, ktery ma nejakej kompetetivni aspekt ma neco, cemu se obecne rika "vstupni bariera" a je to presne tohle co ti popisujes. proste neni to tak jednoduchy zacit, pokud proste nevytahnes srajtofli, nebo nezacnes kazdy volnou chvilku travit hranim o zed, tak to proste pujde pomalu.

    a tohle je v pohode a je to fer, i kdyz tobe pripada, ze ne, protoze ty lidi, co nechtej grindem travit mladi, a tak radsi nechaji promluvit kreditku, tak tyhle lidi tu hru fakticky plati i pro lidi, co si to pak muzou zadarmo grindit.

    rozumis mi?

    P.S. opakuju - nekupuj jen tak boostery. je to nejhorsi zpusob jak utratit goldy/gemy v arene.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA: U grindu taky pomáhá, když se člověk naučí poznat, kdy už nemá šanci, a dát concede. To ti ušetří spoustu času. (Mluvím o grindu daily wins, u questů má smysl pokračovat.)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LUCINKA: Já sice od toho 2x investoval, ale tyhle věci jsou mimo mě a mám asi 12 různých obalů a hromadu alternativních vzhledů a to má většina známých tedy spíš naprosto obráceně většina to má zadarmo a velmi malá část za peníze, což by odpovídalo tomu, jak funguje finanční model u těchto her - nevím proč my měla být Arena výjimkou...

    Celkově bych mohl parafrázovat jeden citát: "To, že máte levné karty nemůže za váš posraný způsob hraní" ;-)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATEEJ: Ano. Zkoušel jsem to grindování zrychlit, ale moc se mi to nedaří. Takže denně strávím cca hodinu na dayli questu, kde není mou touhou promárně vyhrát, ale jen splnit quest a pak zkouším štěstí ve standartu.
    Pak můžu buď šetřit na draft nebo si koupit každý den booster.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATEEJ: Ale taky je fakt, že kdybych si chtěl koupit sleeves + další cosmetics, tak to můžu udělat z prostředků, které jsem získal jako F2P hráč in game, a ty prostředky se tím ani nijak zásadně neztenčí.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    WIRUSS: Chápu. A? Napsal jsem většina = tedy ne všichni :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WIRUSS: Ale třeba sleeves, který by se daly vyhrát v eventu, si nevybavuju, a podle mě nejsou ani v Mastery packu.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA: Ono je to celý o vyváženosti - zábavy i času. Grindovat hezky svižně je ok, ale vrážet do grindu spoustu času je otrava. Stavět si decky podle svých originálních nápadů je zábava, prohrávat s nima už taková zábava není. Pro tohle si každej musí najít tu svou rovnováhu.

    Problém standardního žebříčku není jenom v tom, že tam potkáváš lidi s Tier 1 deckama z netu, na který sám nemáš karty a proti kterým se nechytáš, ale i v tom, že se poměrně rychle stane repetitivním, protože ty sám hraješ pořád jen jeden deck a od určitého stupně potkáváš lidi s pár různejma balíčkama z netu.

    Proto jsem vždycky upřednostňoval draft. Tvoje decky i decky soupeřů tam jsou mnohem pestřejší, z hlediska nabídky karet máte stejný startovní podmínky a poměř investovaných zlaťáků a získaných karet tam je taky lepší, než když ty goldy/gemy vrážíš přímo do boosterů.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LUCINKA: Chápeš, že někteří to primárně hrají mnohem děle než ty a ty alternativní obrázky/pety si většinou zadarmo odemkli v nějaké akci?
    ASYD
    ASYD --- ---
    ICARUS: no co, tak tam nemas dracka, pejska anebo figurku jace a kdyz zacastis legendarku tak ti to nepusti animaci....pffft
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    ICARUS: O tom jsem slyšel, ale ta user expirience :)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Nejde o to koupit si karty za milion a být nejlepší na světě. Nevím jak vás ostatní ale dle mě je největší zábava stavění decků a hrát s nima proti lidem a zjistit jak dobrej ten deck je. Na to je dobrej rankovaný standart co ti dá představu o síle balíčku. Pokud, ale od určitého lvl narážíš na lidi co mají více karet než ty tak jsi namydlenej. Ano je to placená hra a ty to hraješ FtP. To beru. Jen hraju i jiné hry, které jsou FtP a můžeš si tam něco přikoupit a tam si to rád zaplatím. Protože neplatím "náhodný" lootbox ve kerém nemusím najít co potřebuji, ale zcela konkrétní věc. A vlastně tady fňukám nad něčím co nedokáži změnit :) Snad jedině možná kdyby do toho všini přestali dávat peníze tak by se MTG musel zamyslet jak změnit obchodní model :)

    Z jiného soudku. Jsem teď T1 gold což je asi limit BW agro decku. Nebo toho mého současného, páč jsem na něj vystřílel všechny R a MR :) Můžu ho sem večer hodit a klidně si nechám poradit co změnit :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    LUCINKA: Pokud se ti nechce utracet, tak je tu xMage, ale dopredu varuju, ze user experience je o nekolik radu nize nez Arena.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    HEERO: Většina lidí co do toho vráží peníze mají obrázek na kartách. Druha taková nápověda je, že mají animovaný landy. Třetí, že vytáhnou děsnou kupu r :) pokud by jsi do toho nevrážel penníze tak gold radši vrazíš do boostru. Tedy já radši vrazím do boostru :)
    HEERO: Kňourám nad tím, že se mi nelíbí ten jejich model. Jinak taky si raději zhraju standart proti někomu než jen hrát daily questy á škudlit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam