• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    HARDY: Nějaký tipy jsou tady,

    magic the gathering - What's a good handicap for a less experienced player in an MTG Draft? - Board & Card Games Stack Exchange
    https://boardgames.stackexchange.com/...-good-handicap-for-a-less-experienced-player-in-an-mtg-draft

    ale vlastně je to z větší části shrnutí toho, co ses dozvěděl tady. :-)

    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: v tom pripade je nejlepsi si navzajem pomoct a nenechat je v tom utopit.

    doted delame to, ze kdyz nekdo nechce hrat, tak si dost casto sedne k nejslabsimu hraci v podu a pomuze mu to nadraftit, taky delame obcas drafty pres discord, kde proste jeden streamuje a zbytek radi/kibicuje.

    v pripade sealed decku je to uz uplne easy, protoze tam si proste radime a dost casto se nam dejou situace, kdy dvojice dohraje prvni kolo sealedu, pak se zacnou bavit o poolech a vitez pak pomaha porazenemu s prestavbou decku:)
    HARDY
    HARDY --- ---
    MATHES: Jsme totálně casual, akorát máme i lidi, který draft nikdy nehráli a v sealedu staví padesáti kartový balíky. Smyslem těch pravidel by mělo být, aby nikdo tak úplně neutekl hned po prvních třech týdnech a existovala šance ho zastavit. Nevim, jestli jsem elo kalkulačku zkoušel používat dobře, ale nedělalo to dostatečně relevantní rozdíly, pokud by zápas dopadl 2-0 nebo 2-1. Sbírat a odměňovat tyhle mini výhry chtějí všichni a měl jsem za to, že elo správně funguje až s větším počtem a otevřenějším polem hráčů. Ale vypadá to, že bokem to budou chtít, tak to pro zajímavost asi povedeme.
    RORSCHACH: draftujeme na netu/hrajeme na mtga.
    No myslel jsem si, že nic jako handikapy v mtg nebude, protože magikáři jsou docela kompetitivní, ale stejně díky :-)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    KUTAS: Jo to by se mi hodilo, typicky postavím třeba mlecí balíček, ale dostat to z 90 na 60 je kapku problém.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    A co proste tem slabejm radit? Ne treba pri vyberu, ale pri sestavovani decku.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    HARDY: To dost záleží, v jaký náladě ta vaše skupina je, resp. jak moc važně to bere. Určitě se dá vymyslet, jak ty lepší hráče nějak "omezit", ale obecně mi to jako dobrej nápad nepříjde. Naopak, vy potřebujete, aby se ti horší naučili hrát od těch lepších.

    Každopádně je jasný, že neustále prohrávat nikoho nebaví, takže bych klidně zařadil věci jako Conspiracy, Battlebond atp. Případně hrál team drafty nebo rozdělil ligu na dvojice ("špatnej"+"dobrej" hráč). Záleží jak velký ty rozdíly jsou, ale klidně bych zvážil i prohodit ten draft za sealed. Tam je možnost těm horším hráčům pomoct (znalostma nebo třeba dalšíma boostrama) a dostat se na nějakou podobnou úroveň.
    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: jinak my to resime tak, ze za 2-1 a lepsi skore dostavas nejaky body do celorocniho bodovani. Na konci roku si pak vzdycky delame vanocni besidku, kde vsichni prineseme neco do "tomboly" a ohodnotime to nejakym poctem bodu. Za svoje body z ligy si pak muzes "nakoupit" body se muzou mezi hraci libovolne smenovat a tradicne nejpopularnejsi polozka z nabidky je Pivo, ktere je za dva body.

    Nicmene u nas to resi predevsim fakt, ze hrajem hlavne pro zabavu, takze kdyz hraje dobrej hrac proti slabsimu, tak uz mame takovy nepsany pravidlo, ze ten dobrej hrac tomu slabsimu pomaha (nejcasteji se to tyka orderingu). Protoze vsichni chodime hlavne si zahrat a pokecat:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    MATHES: my zas mame v nasi barove lize Tomáše Klimeše:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: rozdilnej "power level" hracu resi afaik jediny prave ELO. Neznam jinej system, ktery by tohle umel zohlednit.

    V nasi barovy "lize", kde "power level" je hodne jinde (od lidi co krom prevka nikdy nebyli na zadnym turnaji po Ksandu co objizdel jeste ne tak davno pro toury) a nijak zvlast nam to nevadi. Hromadne ho trashtalkujem a to nam staci:D
    HARDY
    HARDY --- ---
    Praktická otázka: chceme si udělat home ligu v draftu (cca 6-8 lidí, každý týden 1x draft, každý s každým X týdnů, kde X je počet hráčů), ale řešíme problém, že power level hráčů není úplně vyrovnaný, a tak chceme nějakým způsobem motivovat hráče, kterým se tolik nedaří a naopak handicapovat leadery. Nemáte nějakej už osvědčený systém nebo tip, jak na to? Klasickej ELO systém mi na tenhle formát nepřijde úplně vhodný.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    JEENA: moc hezký
    JEENA
    JEENA --- ---
    a ještě tohle

    JEENA
    JEENA --- ---
    bum



    Pokud neznáte, je to Mana Drain
    JEENA
    JEENA --- ---


    Redditový commenty už se plní fajn synergiema, jako třeba s Garym :)
    V0IT
    V0IT --- ---
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Co se muselo dít aby se tohle narodilo....
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    PLOMBDENTIST: Uff. :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam