• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MATEEJ: a v 17:00 začneme sealed decky strixhavenu.. :-D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Připomínka: zítra v 11.00 se resetují všechny daily quests a naskočí 3 nové, takže se vyplatí dnes všechny stávající questy dojet.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: Což je relativně zajímavý v draftu, kde se hrají U spell lands, ale co stojí za krádež v constructed? Jedině snad Faceless Haven.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATEEJ: Ale ta druhá kapitola by se měla vztahovat i na nonbasic země.
    WRATA
    WRATA --- ---
    HARDY: Na cenu a kolik je toho dostupnyho at se podivaji na MKM. Zrovna Yawgmotha se zbavit za 4k+ neni uplne od veci https://www.cardmarket.com/en/Magic/Products/Singles/Time-Spiral-Remastered-Extras/Yawgmoth-Thran-Physician?language=1&isFoil=Y

    Co se selekce pre-release packu tyce tak je to docela bezny. Delalo se to treba nedavno u novyho Ravnica bloku ze se vypsala na webu predregistrace a kdo driv napsal a zaplatil tak mel co chtel hrat.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    HARDY: Tematicky prelease packy byly, ja je osobne nemam rad protoze nejaka kombinace bude vzdycky nejsilnejsi a je to naprd, ze neni rovne startovni pole (vzpomenme na Dimir v posledni Ravnice). Store ma stejny pocet od vsech packu a typicky se registrujes uz k nejake kombinaci.
    HARDY
    HARDY --- ---
    V partě se podařilo při draftu trhnout foil timeshifted yawgmotha a elvish mystica (plus teda ještě levelera, ale to už je spíš jenom na pochlubení se, jak ten box byl dobrej). Oba vlastníci to chtěj prodat a vyměnit za něco s čím budou hrát. Já jim říkám, že je to blbost, že jich na trhu už moc víc být nemůže a ať to držej, že cena může jenom stoupat. Drželi byste nebo byste neměli problém měnit za levnější kusy (hrajeme hlavně budget commandera max do cca 3K v cenách čr, protože nikdo nemá ani všechny shocklandy natož fetchky a drahý staply)? Nějak mi prostě přijde líto, aby to rozměnili.

    A ještě koukám na prereleasy packy strixhavnu a maličko mě mate ta tématicka předurčenost. Bylo to už někdy něco podobnýho? Jak by to probíhalo na veřejný akci - mohlo by se vybírat, jaký pack chci, nebo by se dávali náhodně?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    PATRIKSIMA: Je to blbý. Jsi odkázanej na to, co vytáhne soupeř. Snadno se může stát, že nebude mít rozumný potvory a ještě pravděpodobnější je, že ve druhé kapitole nebude mít enchantment nebo artefakt. Samozřejmě, pokud se to na tvém ranku soupeři s vhodnými decky, kterým je co krást, jenom hemží, tak to můžeš zkusit.
    ASYD
    ASYD --- ---
    nepusobi to na me jako build around potencial
    V0IT
    V0IT --- ---
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: counterspell je super, pokud se hraje na formatu s prumernou CC 3 a vic, na formatu, kde prvni kolo je forest noble, hora guide atp neni zas tak brutalni. na modernu si ho dokazu predstavit (narozdil od standardu)
    WRATA
    WRATA --- ---
    WIRUSS: Prijde mi to jako nesmysl. Vsecno sou to karty ktery posili uz existujici decky coz jde uplne mimo tu filozofii s jakou delali MH1. Nejvetsi boost z toho samo modra, ale chapu ze banem sanctuary nerfli control tak je potreba ho zase posilit.
    Nicmene se trema kartama mam relativne zasadni problem.
    Counterspell je na ten format az prilis nefer. To same stifle ktery navic otvira dvere pro modrou land destrukci a to proste neni v poradku. A pak samozrejmne price of progress kde snad ani nemusim vysvetlovat jak strasne broken karta to je.

    Pak mi uplne smysl nedava sneak attack kdyz mame Through the Breach.
    Kazdopadne bych byl rad kdyby vetsina z toho nevysla
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Tak to jsme na tom stejně, mě to přijde jako extrémně nepřehledné fórum, ale má se vycházet z tohoto - https://www.reddit.com/r/mtgfinance/comments/mk4exo/mh2_rumors/gte6dqh/?context=3

    Případně o tom, někteří mtg youtubeři natočili videa - https://www.youtube.com/watch?v=_D-DcMU5vGQ&ab_channel=TheMagicHistorian či https://www.youtube.com/watch?v=M8b7Vft-U6I&ab_channel=NikachuMTG ale to nic nelegitimuje :-)
    MATHES
    MATHES --- ---
    dokonce jsem to i hledal,ale nenasel:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: mno a link mame?:) na redditu se moc neorientuju
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: hele ani moc ne právě, válí se to na reditu s tím, že je to od toho samého člověka, co dával úniky ke Strixhaven a ty se ukázali, jako pravdivé. A to je tak asi vše, takže z toho nemusí vyjít ani jedna karta. Je pravda, že tyhle karty by docela dokazovali to, co tvrdí Wizardi, že by si přáli, aby MH2 byl silný set i silnější, než MH1 a tohle by docela zahejbalo s metou...
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: nejaka omacka?:)
    JEENA
    JEENA --- ---
    WIRUSS: Na první přečtení se mi to dost líbí. Asi to modern posune víc k legacy, ale to mi nevadí. Nejzajímavější 1v1 Magic co jsem kdy hrál byla půjčená legačka (sám na to nemám cash), takže když se tenhle gameplay dostane víc na formát kterej si alespoň částečně můžu dovolit zahrát, tak budu rád.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Co říkáte tě rumorům ohledně MH2 a toho co má vyjít? Přihodil jsem k tomu nějaký komenty (jsou to jen první dojmy a nějak jsem o tom nepřemýšlel do hloubky)

    Couterspell (přijde mi to dost silné, už teď je modrá přesílená, ale pravda na legačce se skoro nehraje)
    Solitary Confinement (na to nemám moc názor, pořádně jsem to neviděl ve hře, ale umím si to představit jako problémové, třeba i v EPIC decku)
    Recruiter of the Guard (super posílení pro D&T, ale nic co by modern nevydržel)
    Council's judgment (super removal, taky si myslím, že by to nic nerozbilo)
    Chain Lightning (ok, jen další sorcery bolt, ale prošel by)
    Stifle (zde se bojím o fetchky, ale něco na couterpvání activačních abilit by mohlo bejt, asi bych to viděl raději, než normální counter)
    Standstill (jako představit si to umím, ale nejsem, si zcela jist)
    Hymn to tourach (ta může být velmi problematická, ale zase by to dsot dostalo pod tlak decky typu G Tron, který mulizenuje do TOP 4 a ty nechá)
    Crop rotation (v tomhle nevidím zas tak problém, ano Titán asi bude hrát)
    Shardless agent (pokud by nebyl ban URO, tek by byl simic mimo, ale tohle si i umím představit)
    Price of progres (tohle mi přijde až moc pro prowless/burn decky prostě blesk za 8+ au)
    Cunning wish (tohle mi taky přijde na modern hrozně silné, ale jako máme tu Karna, tak proč ne)
    Wirewood symbiote (stále chybí části komba pro Elfy, nepřijde mi to tak silné)
    Argothian Enchantress (tu proč ne)
    Leovold, Emissary of Trest (tohle mi přijde až moc brutální)
    Sanctum Prelate (další věc pro D&T, dle mého by taky nic nerozbila) má to být BaB promo
    Sneak Attack (jako Emráč v 5. je nepříjemný, ale dle mého by to šlo)
    PW, který se ve všech zónách (kromě boardu) tváří jako 1/1 insect (uvidíme co bude umět, ale pokud t obude jak Wrenn a ještě půjde tutorovat, tak to je moc)
    Nový cyklus Suspend karet, jako Restore balance (asi ok)
    Nová karta co nebude mít mana cost, ale jen Madness cost (uvidíme co bude umět)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam