• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Jasně, trochu to přeháním. Nicméně třeba v Dominarii nebo Zendikar Rising byly karty, které se triggerovaly, když jsi něco kicknul, nebo na kick dávaly manu, prostě s tím nějak pracovaly. Podobně jako jsou ve VOW karty, které pracují s blood tokeny a dávají jim ještě jiné využití než mají ony samy (a podobné to bylo s fortellem v KHM). Ale pochybuju, že tu bude něco, co bude pracovat s cleave. Ale třeba se pletu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: tak kdyz to prezenes, tak kicker je jenom prevleceny "as an additional cost you may" a flavour je taky uplne stejnej - muzes zaplatit vetsi cenu za lepsi efekt:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Jasně, ale flavor má prakticky identickej. A herně to bude taky dost podobný, třeba proto, že se to triggeruje stejným způsobem, zatímco třeba coven nebyl vázanej na začátek attacku.

    Training je asi trochu silnější než mentor. Když má soupeř 2/2 potvoru a 3/3 mentora, musíš mu zabít mentora, takže jednou kartou odstraníš větší potvoru i to nepříjemný kombo.
    Zatímco když bude mít 2/2 trainee a 3/3 potvoru, tak mu asi zabiješ traineeho, ale ta větší potvora mu zůstane. (I když v některých situacích možná spíš tu 3/3 potvoru, bůhví.)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Exploit je z dragons of tarkir myslim. A ona pulka mechanik je kicker, akorat pokazde trosku jinak.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Mimochodem stejný výtvarník dělal nový Abrade, taky pěkná věc. (Zatím dělal jen alt arty a Mystical Archive karty a jsem rád, že mu začali zadávat i klasické sety.)

    (artist:dominik artist:mayer) · Scryfall Magic: The Gathering Search
    https://scryfall.com/search?as=grid&order=name&q=%28artist%3Adominik+artist%3Amayer%29

    vow-261-deathcap-glade
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: Training je ta inverzni mechanika prave k mentoru
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Ten VOW mi zatím přijde takovej mdlej. Když to malinko přeženu, tak training je přejmenovanej mentor a cleave zase kicker, daybound/nightbound a vlkodlaky tu už máme, disturb taky, jenom ve VOW vylezou po disturbu aury, takže jediný nový mechaniky jsou exploit a blood token.
    Flavor setu je víceméně stejnej jako v MID a upíři jsou na můj vkus popkulturou až příliš profláknutý a vydřeněný, než aby byly zajímavý. (Jo, takový upírský conquistadoři mezi dinosaurama a merfolkama ve střední Americe, to je sice splácanina, ale zajímavá).

    Pro STD hodnotím kladně reprint Abrade, ale jako nerf Cat Charriotu to asi stačit nebude.

    Abych si jenom nestěžoval, jedná hezká kletbička s hezkým artem.

    vow-262-dreamroot-cascade
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Řeší někdo ty midweek eventy? myslím, jestli někam posíláte ty výsledky a už jste dostali nějaký ten balíček za to
    JEENA
    JEENA --- ---
    Tohle je taková hezká drobnůstka
    HEERO
    HEERO --- ---
    často se tu objevují příspěvky, jak je mtga pro začátečníky unfriendly, jak se blbě sbírají karty atd...přidám svůj pohled člověka, co do toho nedal ani korunu a prakticky každou sezonu končím na diamondu 2 - mythic levelu. Hraju hlavně ranked standard.

    Začátek není jednoduchý a chvilku trvá, než se dostanete do určitého koloběhu, ale jakmile se do něj dostanete, budete si moct postavit v podstatě za pár dnů jakýkoliv balík.

    Na začátku hrajte klidně s nějakým špatným balíkem a sbírejte goldy a rare/mythic wildcards. A mějte jasně namířeno za nějakým T1 balíkem a celou dobu si do něj doplňujte karty. Určitě si zkontrolujte, aby to nebyl balík, který brzo odrotuje. Mě to trvalo asi 4 měsíce, ale bylo to dost ovlivněno tím, že jsem svoje první wild karty nabouchal do úplných píčovin, to radím nedělat :)

    S prvním T1 deckem můžete začít grindit, samozřejmě čím víš se dostanete, tím větší bude odměna a tím vše půjde maličko rychleji. Goldy si nechávejte. Ono když hrajete celou dobu s jedním deckem, tak ani není za co utrácet, možný stereotyp se prostě na začátku musí přežít.

    Pokud již máte dostatek goldů, investujte je do limited za 10K, nejjednodušeji tam lze vydělat na měsíční pass, který stojí 3400 gemů. Tím si opět urychlíte vývoj, protože budete mít víc packů = víc wild karet. Navíc je tam jeden vstup na limited a jsou tam i gemy. Doporučuji předem projít základní archeotypy decků, který se na limited hrají.

    Mezitím můžete již začít stavět svůj druhý T1-T2 deck.

    Zde se již dostáváte do zmíněného koloběhu, po rotaci Vám spoustu karet, který se budou hrát dál zbyde, na nové máte wild karty a pokud něco chcete moc rychle, stačí si koupit pár desítek packů (buď vám padnou nebo naženete wild karty). goldů již budete mít několik desítek tisíc, ale vždy dbejte na to, aby Vám zbylo na limited na další měsíční pass.

    V tuhle chvíli již máte dostatek prostředků na to, abyste si postavili do pár dní co budete chtít, samozřejmě pokud jste hráči jako já, co upřednostňují určitý druh balíků (aggro, control, combo), tak máte značnou výhodu, protože ať se bude hrát balík na více způsobů, základní karty už máte.

    Chce to trpělivost a čas, ale tohle je návod, jak si plnohodnotně do pár měsíců zahrát MTGA a zcela zdarma.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Vtipné, 5 her mě mimo startovní ruku chodili jenom landy...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KVIIIK: Jo, něco takového bych též ocenil. Nejvíc chybí ty starý dobrý duály (který dnes fyzicky stojej desetitisíce).
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Já pevně doufám, že časem přidají "historic horizont" boostery.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    A pevně doufám, že opraví ty kritické bugy, některé karty prostě nedělají to, co mají. A to je dost tristní.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KVIIIK: Je fakt, že pro hráče, kteří naskočili později, je to těžký poskládat, aby to makalo. Mám v tomhle trochu výhodu, že jsem začal Arénu hrát už v closed betě. Ale stejně su lama.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ASYD: My s kamošama HB celkem jedem, je to prostě sranda. Zatím mám teda komplet jenom Extuse a Trelasarru, nicméně čekám a šetřím na nový Pejry a pomalu buduju základ. Snad mi jich padne dost z boosterů. To zas bude WCs utracených. :)
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    KVIIIK: jo, to bych ale nesměl být nepoučitelný trdlo :) Ale ještě bych to nevzdával. Přece jen jsem s MtG měl zkušenosti před skoro 15-20let nazpět nebo kolik let to vlastně bylo už ani nevím. Pak dlouho nic a naskočil jsem do toho díky Aréně znovu, což je dlouhá doba a všechno se učím na novo. Což je fajn, stavění nových věcí testování atd... Ještě to chvilku potrvá, než to přinese nějaké ovoce....
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    ASYD: kdyby ty HB karty byly dostupnější, tak by to tak marný být nemuselo, byť cardpool je násobně nižší než u papíru. Za cca měsíc jsem jakž takž vygrindil jeden standard balík, další HB balík abych jenom z wild karet grindil tak rok v kuse...
    ASYD
    ASYD --- ---
    pche... ja teda grindim jen a pouze abych mel na limited/drafty..pac fun factor

    HB je sice super, ale pro me means to an end
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    WIRUSS: pravděpodobnost hraničící skoro s jistotou, jakmile jde o placený eventy :D Každopádně dobrý poučení: srát na drafty a kupovat klasicky booster packy za goldy, protože v constructed s tebou RNG nevymete tolik.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATHES: ještě tomu dám čas, uvidíme v nové sezóně. Teď na hraní mám čas, ale to se může brzo změnit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam