• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: jj dochazim ke stejnymu zaveru, ale v pravidlech nemuzu najit nic lepsiho nez tohle

608.2f Some spells and abilities include actions taken on multiple players and/or objects. In most
    cases, each such action is processed simultaneously. If the action can’t be processed
    simultaneously, it’s instead processed considering each affected player or object individually.
    APNAP order is used to make the primary determination of the order of those actions.
    Secondarily, if the action is to be taken on both a player and an object they control or on
    multiple objects controlled by the same player, the player who controls the resolving spell or
    ability chooses the relative order of those actions.
    HARDY
    HARDY --- ---
    WENOUSH: já si začínám myslet, že tahle odpověď je v důsledku správná akorát bez těch triggerů - stane se jenom jeden replacement efekt v tom pořadí, jaký určí owner ovlivněné karty, protože ten druhý pak už nemá co nahrazovat (podobně jako třeba hullbreacher + notion thief). Akorát tím pádem není úplně správná interpretace toho, co se děje tady MATEEJ: MATHES:
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATHES: tohle je kravina:D
    MATHES
    MATHES --- ---
    ja jsem asi uplne blbej dneska (coz nemuzu vyloucit, protoze lezim s covidem), ale nemuzu v pravidlech najit multiple replacement effects rulling krom mended karet
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    A trochu to teda celý míjí jádro pudla, a to sice, že Dauthi je hnědka a jestli jí hrajete, tak se máte stydět a mlčet!
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Dauthi to má jinak napsaný, protože ten efekt postihuje víc karet (nejen ty, co jsou z battlefieldu do hrobu), ale ten timing je stejný viz
    HARDY
    HARDY
    HARDY --- ---
    MATHES: 700.4. The term dies means “is put into a graveyard from the battlefield.”
    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: hmm mozna ne, blbe jsem si precetl dautiho
    MATHES
    MATHES --- ---
    hmm moment
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    WENOUSH: pardon, ještě oprava k tomu posledně řečenému - při dvou replacement efektech nejde o to, jak jsou naházený na stacku, ale kdo je majitelem dotčené karty - ten rozhodne, který z efektů se vyhodnotí jako první...druhý zůstane na stacku, ale už nemá co exilnout (obecně zkrátka nemůžeš jednu kartu exilnout do dvou věcí naráz)
    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: tohle ale neni stejnej trigger. Gisa triggeruje, kdyz ma bytost umrit. Dauthi az ve chvili kdy je bytost ve hrobe, kam ale (diky Gise, ktera uplatnuje replacement effect) ta bytost vubec nedojde. Aplikuje se pouze a jenom Gisa
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    HARDY: obojí replacement efekt, nejdřív se vyhodnotí jeden a pak už se nemůže vyhodnotit druhej (tzn. tu kartu reálně exilne jeda, či druhá věc, ale ne obě - replacement efekt nahrazuje to, že karta šla do hrobu, ale podruhý už nemá co nahradit, protože tam už žádná karta nejde, tudíž abilita vifízluje)

otázka pak je, co se stane, a to záleží na tom, kdo ty karty kontroluje - pokud obě ty, tak jako kontroler určuješ pořadí triggerů a můžeš si vybrat, pokud je pokaždý kontroler jiný, tak podle pořadí dávání na stack
    HARDY
    HARDY --- ---
    MATHES
    MATHES --- ---
    HARDY: s obrazkama karet lepsi
    HARDY
    HARDY --- ---
    MATHES: zrovna jsme narazili na podobnou interakci Dauthi + Gisa. Je to teda tak, že obě dvě karty říkají "exile instead" ale Dauthi ještě navíc s counterem, tak se to exilne s counterem bez ohledu na to, jaké pořadí replacemant efektu owner ovlivněné bytosti zvolí? A vidí potom Gisa tu kartu, že jí exilovala ona pro účely její druhé schopnosti (za předpokladu, že pořadí replacement efektu bude Gisa - Dauthi)?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Pozor, dnes v aréně (do 1.3. 17:00) 400 gemů za 1500 zlatých
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEEJ: Drafty mě baví hodně, člověk nehraje furt proti 5ti stejným deckům jak přes kopírák. To mě od hraní spíše odrazuje, ale zas tím. Že nejsem moc úspěšný, tak si je zas nemohu dovolit hrát pořát... A taky mě nebaví všechny edice tak moc.

Zkusím kouknout na Ryana. Na videa koukám občas pár věcí jsem se díky tomu naučil.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RUNYAR:

Obecně:

1) Jestli tě to baví a chceš do toho vrazit ten čas, tak se vyplatí párkrát kouknout na nějaký streamery.
    Nejvíc bych doporučil Ryana Spaina, https://www.youtube.com/channel/UCrLsTXna06H8zy9G-8-y4UQ
    , protože

1) komentuje, co bere/hraje a proč
    2) komunikuje jako dospělej a ne jako šestnáctiletej wannabe šoumen
    3) dává všechno na YT, kde na to lze pohodlněji koukat ze záznamu, posouvat si to a tak.

Ale je jich samozřejmě víc, zejména na twitchi, můžeš si najít toho, kdo ti bude nejvíc vyhovovat.

2) Zejména když je set novej, tak se začátečníkovi vyplatí mrknout na tier listy, protože u řady karet méně zkušenému hráči (zejména bez hlubší znalosti setu) nedojde hned, jestli jsou dobrý nebo blbý. Quick draft je na to ideální, protože není na čas.

Tier List — Lords of Limited
    https://www.lordsoflimited.com/tier-list

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRH7tKaNk3lFzoHZUlGmkLbASrZfQqNhD5KlfNIWiSFLhwuw22E-KKqN8LskRxIqXPkV7lm_1f1gTca/pubhtml

3) V dobách Discordu je super řešení být na callu s kámošem, kterej draftuje/hraje líp nebo aspoň stejně dobře jako ty, streamovat mu to a probírat s ním picky a play. Ono je to i zábavnější, to hraní Areny pak není taková samotářská věc. :-) (Kdyžtak do pošty.)

Tipy pro Neon Dynasty:

Ságy jsou dobrý, i ty commonový.

Removaly jsou tady horší než kdy byly, zejména to platí o červených. Jako pořád nějaký v tom decku chceš mít, ale dáváš jim o něco menší prioritu než obvykle, protože asi 1/3 karet tady má ETB nebo nějakou přidanou value jako ságy. Pokud potvoru s dobrým ETB nebo flipnutou ságu likviduješ fritkou, tak už v tu chvíli za soupeřem zaostáváš.

V quick draftu NEO se asi nejvíc (a s největší úspěšností) hraje Dimir, Rakdos a Selesnya, asi jsou v tom divně fungujícím draftu s boty nejsnáz poskládatelný. Ale narozdíl od quick draftu AFR, MID nebo M21 bych tady neradil nějakou kombinaci vyloženě forsovat.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    ASYD: Já dávám quick draft zásadně za peníze... většinou to projedu. Ale dva drafty už jsem dotáhl až do konce. Včera 3 výhry.

Vlastně bych se rád dozvěděl jak na úspěšné draftování.
    ASYD
    ASYD --- ---
    RUNYAR: noice. diky ti, muzu si dat quick draft NEO :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam