• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    TOTALLYDIZZIED
    TOTALLYDIZZIED --- ---
    funguje ten draft skutečně jen na jednu hru, nebo se dá resignovat a pustit znova? Protože to se mi včera nepodařilo
    ASYD
    ASYD --- ---
    kdo chce trenovat draft capenny tak na arene je ted phantom bot draft
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: já hraju Limited a tam je to super
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATEEJ: Pro hordu pěkné, ale není to moc pomalé? Přeci jenom to stojí 7 man.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A s novým setem jako obvykle přicházejí neobvyklé interakce a pravidlová zákoutí:

Když použijete Soul of Emancipation na Disciplined Duelist (nebo něco jiného se shieldem), tak tím rozbijete shield, potvora přežije, ale 3/3 anděla tím vytvoříte (v mém případě jsem ho samozřejmě vytvořil soupeřovi).

snc-223-soul-of-emancipation

snc-182-disciplined-duelist
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    ROBIN_SNNS: Nabídka a poptávka. Z našeho pohledu šílený, ale předpokládám, že v zemích s vyšší kupní silou se spousta lidí chytne = prémie ve wotc arena oddělení.

MATEEJ: Vlastní zkušenosti z korporátu mi potvrzují, že pár lidí o tom vědět mohlo, ale neměli potřebu to poslat dál a ti druzí se z pravidla proaktivně o nic nezajímají.
    Nebo to jen někdo horkou jehlou ušil pár dní před oznámením nového OP systému. Ani jedno by mě nepřekvapilo.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Wizardi/Hasbro už poslední dobou akorát serou. Booster za 1300zl co dá vždy Mythic card ještě dává smysl, ale udělat Limited time bundle co dá 12 rare a 4 mythicy a dá se koupit jen za 50 USD, tak to už je docela silné kafe.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Explorer | Magic: The Gathering
    https://magic.wizards.com/en/formats/explorer
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    No už z těch formátů mám v hlavě guláš :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Btw někdo vzal 16 nejhrannější Pioneer decků, spočítal karty, které v nich jsou a chybí v Exploreru, a vyšlo mu něco jako 45 karet. To jsou dvě Historic Anthology. (Konec konců už teď prohlásili, že na cestě od Exploreru k Pioneeru nebudou vyrábět každou commonovou 2/2 za 3 many, protože to nedává smysl.)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: jj je to mozny, ze tam vysly reprinty ze starsich sad, ale priznam se, ze to nevim jiste, protoze jumpstart jsem se snazil ostentativne ignorovat
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Čistě teoreticky možná existují Jumpstart karty, které nepoužívají digitální herní mechanismy, ale nikdy nevyšly v papíru, takže taky nejsou hratelné. Ale možná žádná taková není.
    MATHES
    MATHES --- ---
    takze jumpstart karty, co vysly v arene jenom v jumpstart (ale jinak vysly v nejakym papirovym setu) tak tam muzes hrat.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: tak ne, je to trochu jinak "Cards that only exist digitally are excluded from Explorer"
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: v exploreru jsou pouze "paper only karty" tj zadny perpetually, ani zadny generovani karet. karty, ktery vysly v jumpstart, ale nemaji tyhle digitalni mechaniky jsou podle vseho ok a ve formatu bejt muzou
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Tohle mě trochu mate - Jumpstart karty se imo dají hrát v Historicu i Exploreru, rozdíl je v Alchemy kartách, nebo se pletu? (Některé z nich možná vyšly v Jumpstartu, ale většina z nich ne.)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Je absurdní, jak strašně nekoncepčně pracuje tahle ne úplně malá společnost s formátama.

Že byl Pioneer zpočátku mrtvej a tlačili Historic, to se dá pochopit, protože se v té době dalo hrát jen digitálně. Před půl rokem pro ně Pioneer v Areně pořád ještě nebyl téma (i když o něm hráči snili a spekulovali) a místo toho z pohledu mnoha hráčů zprznili Historic Alchemy kartama (přitom mohli nechat Historic Historicem a Alchemy aplikovat jen do Standardu). A teď udělali digital only formát Explorer, u kterého deklarují, že je to jen přestupní můstek k Pioneeru, a souběžně s ním bude fungovat Historic, který, pokud to chápu správně, bude mít ten samý pool karet jenom mínus Alchemy. Přitom ale už před tím půl rokem museli vědět, že Explorer chystají a že bude brzo.
    MATHES
    MATHES --- ---
    takze az udelaj explorer brawl, tak to bude muj format:))
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: pioneer ale neni v arene, protoze tam neni spousta setu. je to realne historic bez jump start digitalniho bordelu:)
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEJKYS: jo něco takového jsem četl....

MATHES: takže mix standart a historic, což je ten pionýr jak říkal MATEJKYS jestli chápu dobře. Což mě přijde fajn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam