• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    WIRUSS: Anekdota, ale hraju modrobílý deck a baví mne když můžu Sheoldred 2x vrátit na ruku před Draw a pak counternout. :)
    BTW pletu se nebo před Sheoldred Arena nepovolila hrát instanty před Draw fází?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    No, pokud vezmeme data z untapped.gg, kde sice není vše, ale u to používá hromada lidí a na aréně a nyní je tam extrémní množství zápasů (BO3, Ranky: Gold>Mythic, 15.11.>dnes tak jen Grixis Mid. 34k zápasů, UW 6,4k, Mardu Angels 8,8k). Tak se sice hraje nejvíce, ale rozhodně nejvíce nevyhrává...

Pokud se na druhém obrázku podíváme na aktuální metu (BO3, Ranky: Gold>Mythic, 6.12.>dnes), tak v 4 top tier decích se probíraná Sheoldred nehraje ve 3 pokud dáme BO1, tak tam se hraje více, ale rozhodně nevyhrává...

WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Nejde o to, že by černá dělala něco, co dělat nemá, nebo že by ostatní barvy neměli odpovědi, ale o to, že černé se dostala tuna strašně silných karet, což je za mě prostě nuda.

Ale alespoň mě to dovedlo k tomu, že jsem po dlouhé době zas odinstaloval Arenu ;-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    WENOUSH: Zelene ma fight karta, modra ji umi ukrast (anebo pripadne rovnou zrusit) a cervena ma Rending Flame pripadne bytosti s first strikem a lightning strike takze ty odpovedi existuji ve vsech barvach
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    WENOUSH: Ale prd to je tradiční rozdělení barev, prostě černá má zabíjení, ale má velký problém s ničením Enchamentů a artíků, bílá má klasické exilování s nevýhodou či podmínkou, ale celkově je to průměrně nejslabší barva. A právě deckbuilding je o tom kombinovat silné věci a potlačovat ty slabší, například kombinací barev, čímž zase oslabuješ balíček tím, že potřebuješ mít správnou barevnou kombinaci, takže zařazuješ i karty, které ti nalízají karty buď pro barvu, nebo odpověď, ale rázem se ten balík zpomalí, proto je tolik Midrange decků... A jakmile je hromada midrange a kontrolů většinou se najde několik spíše aggro strategií jako nyní RDW, Blue Tempo, Soldeři, které je umí velmi rychle přejet (u tempa dá hrozbu a tu si chrání), ale ty jsou závislé na úvodních rukách...

Prostě sice Grixis Midrange má 38% mety, ale to je jen proto, že využil nejsilnějších karet a mohl potlačit slabiny, většina decků je na něj připravena už v základu i v side, pokud hrajete deck co na něj není připraven, je chyba spíše ve Vašem deckbuildingu (a on se prost vždy najde balík, co je aktuálně nejsilnější). Až se zase dostaneme do doby, kdy meta budou dva decky se zastoupením 45+ % a pak pár věcí kolem, tak je to něco jiného.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    *černá je prostě moc
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    WIRUSS: právě jsi ten problém popsal - když nehraješ černou, nebo aspoň bílou, jsi v prdeli...barva která má Sheoldred, Lilianu a Tenacious U. Zje prostě moc, to nespravil ani ban massacru
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Jak tu už píšete je to karta bez ETB, která má jen pozvolný vliv na hru.. Dříve se říkalo, je to jen potvora co dostane Terrorem, ok ten nejde na černou, ale i tak ji sejme Go for the Throat (57 mety), Soul Transfer (30% mety), Infernal Grasp (23% mety), Destroy Evil (23% mety), Fateful Absence (10% mety), tak nevidím problém....
    WRATA
    WRATA --- ---
    TOYAK: Nepopiram ze je silna, mela stat o manu vic anebo to mela byt 3/4. To je ale uplne vedlejsi. Banovatelna imho neni protoze to neni karta kterou das do hry a vyhrajes. Jeji sila se projevuje az po nekolika kolech kdy mas moznost se ji zbavit. Xkrat se mi stalo ze ji souper zahral a ja ji proste v draw fazi zabil driv nez mi stihla dat jedinou dmg a presne to same se stalo i me.
    TOYAK
    TOYAK --- ---
    WRATA: To nic nemění na tom, že Shelodred je fakt dost velký game changer a nedivil bych se, kdyby dostala časem ban.
    WRATA
    WRATA --- ---
    ROBIN_SNNS: Hrajes proti klasickym meta deckum, to je uplne normalni. Pokud v decku nemas karty ktere se umi se Sheoldread vyporadat tak bych doporucil zaradit ;)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Tak mě aréna zase zvládla pořádně otrávit, můj G-W balík pořád páruje proti černým balíkům, a tam samozřejmě všichni zařazují otravné věci jako Sheoldred, Invoke Dispair a Lililiana, takže proti nim vyhrávám tak 1 ze 7 her... Zvlášť ten Sheoldred je na svoji cenu až moc účinný.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RepairAndRecharge
    TMA
    TMA --- ---
    MATEEJ: 5) je tzv "willful ignorance", protože připustit existenci sekundární trhu, na kterém různé karty stojí různé částky by znamenalo, že "sealed product" tj. boostery jsou druhem loterie/hazardu. Jak píšou i ostatní.
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    KUTAS: Ale roky chodit do hospody, navíc k výčepákovi, co zná magic, to see nedá počítat :) A navíc jsme se u Časech nesešli ani nepamatuju :)
    Nicméně když si jdeme někam zahrát ve dvou karty, tak pivem nešetříme a zároveň nám na ně ani nikdo nestaví sklenice, takže já jsem s hospodským magickem spokojený:)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    BOREC: nn v tom Španělsku nám to vysvětlovali opravdu tím hazardem.

Jinak chodím občas draftovat s takovou partičkou u které se rozhodně nedá říct, že malá chlastaj... (ale je pravda, že to je pár jedinců z x co se potkává).
    BOREC
    BOREC --- ---
    ASYD:
    KUTAS: imho mají zkušenost že se u karet typu Magic málo chlastá
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    KUTAS:
    ASYD:

IMO břed, pokud se nehraje o prachy, tak je to jedno.
    ASYD
    ASYD --- ---
    KUTAS: to se nam nekolikrat stalo i v praze
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    S tím gamblingem jen takový fun fact - kdysi v Seville na služebce nás vyhodili z několika hospod, protože mají zákaz nebo nemají licenci, aby se tam hráli karty (možná jsme jen blbě natrefili... v dalších to vůbec nebyl problém).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam