• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    BESH: Pokud někdo bude kreslit Urzu, jako phyrexiana, tak je to úplně putna a přeci to nezmění příběh i vyznění celé postavy...
    BESH
    BESH --- ---
    WIRUSS: Hele ne, sorry, tohle neni o zadny levicovosti. Ale proste kdyz se nekdo podiva na nove LotR karticky, tak mu odstin pleti je uplne putna, a nekomu to odstartuje myslenkovy gulas o rasovem lore v Tolkienove svete. Misto toho, aby se pak chytil za nos, jestli nahodou neni sam trochu rasista, tak z rasismu obvini autory karticek. Wtf, ty jo.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Hele mořská víla mě je úplně u zadku, jen mě dostává dle traileru, že její otec i matka jsou bílí, ale holka černá ;-). Ale princip v tomhle je fan-baiting, tedy hromada lidí na to nadává je to reklama a pokud to náhodou nevyjde (což zrovna u té víly nevyšlo, sice vydělala, ale v porovnání mnohem méně než měla, za což může spíše nekvalita scénáře, než nějaká jedna černá postava), tak se řekne, že lidi jsou rasisti, a proto na to nechodili.

Chápu, že levicovém Nyxu se o těchto otázkách nemluví a moc dobře jsem věděl, že za to schytám od některých (kteří o historii a sociologii normálního i nějakého imaginárního fantasy světa ví prd) schytám - . Ale tohle je podobné, jak když bys sis koupit zájezd po 5 hvězdičkového hotelu u moře a dali ti dvě hvězdy ve vnitrozemí a jako jediný argument by měli no jste přeci v zemi, kam jste se chtěl vypravit.
    MATHES
    MATHES --- ---
    a ted uz jsem uspesne ve fazi "whatever, treba si k tematu najdou cestu i jiny deti"
    MATHES
    MATHES --- ---
    kdyz jsem to videl poprve, tak me to zaskocilo a nemel jsem z toho uplne radost, ale rozhodne to neschovavam za nejaky pseudo-objektivni duvody, ale je to ciste o tom, ze jsem mel jiny ocekavani (protoze latku znam take dobre), ale jako uplne nerozumim tomu totalnimu nasrani :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: nezlob se na me, ale to cos tady sepsal, je za me sracka srovnatelna s shitstormem na webu pote, co se objevila cerna morska vila.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Hele ta schopnost, je taky fajn, celkově je tahle sada fajn až na ty lore sračky. Já jsem přesně ten člověk, co by si rovnou koupil, tak 2-3 boxy a chtěl bych tuhle sadu mít celou, po dlouhé době vyfoilovanou v albu. O to víc mě štve to vědomé a vlastně rasistické ničení předlohy - LOTR, je svět kde se od sebe rasy lidí prostě mnohem více, než jen barvou. Už od počátku byli takto stvořeny. Eru je tvořil s jistým záměrem, dle písně, a to je právě na tom to zajímavé. Zde udělali to, že bez jakéholiv vnitřního smyslu některé postavy "hodili do černé" a bylo jim naprosto jedno, jaká je jejich historie či příbuzenské vztahy. A proč píšu rasistické? No proto, že ve světě, kde nejde o barvu kůže přidali, jen jednu aktuálně preferovanou rasu a úplně se vyprdli na ostatní. Pokud budeme brát, že většina obyvatel Středozemě je europoidní, tak přidali negroidní na mongoloidní australoidní a kapoidní se vysrali. Přičemž pro Rohan (který vycházel z anglosaské tradice, tedy dost severské téma), oblékli do mongolského vybavení, tak proč nepoužili i další rasu, ale jsou negroidní? Jasně, nedával bych stejně na ničení lore, ale alespoň by mě to dávalo vnitřní smysl, na kterém si Tolkien zakládal.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: ale ta karta me fascinuje... tyhle mindgames karty me bavi :D
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: ne, DT se aplikuje pri dmg, pokud ma bytost FS a DT, tak jako prvni probehne FS a protoze ma DT, tak branici bytost zabije driv, nez prasti.

Pokud by to byla 3/3 DT (bez FS), tak by se se 4/4 vymenila, protoze obe bytosti delaji dmg ve stejnou chvili.
    ASYD
    ASYD --- ---
    jj vse vporadku, as always
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    ROBIN_SNNS: mělo by to být v pořádku. Spolu by odešli na věčnost jen v případě first strike proti first striku.

whenever a source with deathtouch deals any amount of damage bigger than zero to another creature, that creature is destroyed.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Změnilo se něco v pravidlech nebo si to jenom blbě vykladám?
    Měla jsem teď v aréně 4/4 Thundering raijuu proti BG 3/3 First strike, deathtouch.
    Protivník lízne raijuu firststrikem a proti mému očekávání raijuu zemře aniž by vzal protivníka s sebou.
    Deathtouch se přece aplikoval vždycky až na konci souboje... tak jak to že se teď aplikoval ihned po firststriku?
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    WIRUSS: Přesně, takovýho dědka by Aragorn a Arwen dohromady zkopali do kuličky, ale Aragorn and Arwen, Wednesday má Power 3 a tenhle Toughness 4, SMH...
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Tak vítěz za nejdebilnější kartu, která naprosto odporuje lore vyhrává Círdan!

RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Dění menu gemy na aréně 400g za 1500z
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: ale pulka fieldu uz neni RB(x)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    No, zdá se, že ty bany měly účinek, i když nejspíš ne zcela dle představ WotC. Protože se vynořují staré známé karty: Arcane Bombardment, Sheoldred the Apocalypse, Vindicator/Obliterator, Ataraxa a Raffine, všecko opravdu chuťovky. Takže až na drobné variace zůstavá černá pořád dominantní.
    MATHES
    MATHES --- ---
    kdyz to rozeberu vic do hloubky

1. aktivace transform - jde na stack
    2. reakce - removal - jde na stack
    3. pass - pass - vyhodnocujeme stack
    4. vyhodnoti se removal
    5. vyhodnoti se transform (v tuhle chvili by teprve prisel trigger)

klicovy je slovo "Transforms" tj musi se otocit na druhou stranu, dokud se to nestane, tak se zadny trigger nedeje.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: nedostane, trigger neprobehne
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A když už jsme u toho, tak jeden dotaz.

Soupeř má na stole Inquisitora a Incubator token. Soupeř aktivuje transformaci tokenu. Já zahraju removal na Inquisitora. Dostane ten transformovaný token ten +1/+1 counter navíc? (Předpokládejme, že nemá víc many na opakovanou aktivaci.)

mom-29-norn-s-inquisitor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam