• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem

PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

[ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    _DOMINIK_: Hlavně frantíci si dost často un/banují dle toho, co sami chtějí hrát, viz. unban Giftů nad tím kroutili hlavou skoro všichni... Kupodivu pak 2 z nich hráli několikrát různé verze kontrolů s ním atd... Za mě (ač se se mnou mnozí hádají, že to tak není) jim jde o to, aby to bavilo hlavně je a je jim skoro jedno co na to hráči (ono i ten poradní tým nemá úplně stejnou váhu hlasů)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    _DOMINIK_: mam to stejně. Ale dcrc argumentaci chápu, byť mi nejde pod nos.
    V0IT: grixis storm se hraje, jen obvykle will & eleven, ale je to samoregulační deck v tom smyslu, že je sice dobrej, ale uhraje ho jen málo lidí, takže se vyskytuje málo, byť má vysokou konverzi do topek
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    HEERO: s vydavanim karet to vubec nemuzes davat do souvislosti. karty vydavaji WotC/Hasbro, kdezto tenhle jeden format (french duel commander) organizuje skupina Frantiku, plus par pridruzenych "negru" druhe tridy, ktere si tam milostive prizvali z par dalsich regionu :)

Frantici nemaji sebemensi vliv na to, co budou WotC vydavat (duel EDH na rozdil od multaku ma relativne malou hracskou zakladnu a rudiz i kupni silu), a WotC je uplne fuk, co si kde nejaky Frantici (un)banujou

PLOMBDENTIST:
    CHOBOT: no jo, asi to tak bude a me osobne to proste prijde skoda. za me cim mensi banlist, tim elegantnejsi a pristupnejsi format (cimz vubec nechci rict, ze by se karty nemely aktivne banovat a ze tam vetsina tech karet nepatri, to naopak. ale tenhle nekontrolovanej a linej bloating banlistu se mi proste nelibi)
    V0IT
    V0IT --- ---
    _DOMINIK_: jasně naprosto souhlasím. Jen jsem zvědavej, jestli se tentokrát trefili a High Tide už nebude taková hrozba jako kdysi. Určitě na metě zase uvidíme Teferiho, možná i nějakou novou UG rampu. Nedivil bych se, kdyby se objevil i v grixis stormu (https://mtgtop8.com/event?e=43452&d=520994&f=EDH%29, kterýmu už podle mě nechybí moc karet aby začal objevovat pravidelně
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    _DOMINIK_: co mam informaci, tak pred pripadnym unbanem spis nez power level karty zvazuji, jestli to podpori nejakou novou strategii, ktera ve hre chybi a pokud ne, tak je to nezajima a slaba karta klidne na banlistu zustane navzdy, v legacy je to podobne, treba takova Yawgmoth´s Bargain je z pohledu power levelu uplne neskodna, kdyz muzes mit turn 1 grisselbranda nebo ad nauseam
    HEERO
    HEERO --- ---
    _DOMINIK_: není to pro mě nový koncept za předpokladu, že se v tý metě význam :) A ještě ta karta vychází teď v nový sadě, takže to načasování je přinejmenším takový dost nesystémové :)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    HEERO: v roce 2020 byla daleko min tempo- a creature- oriented meta, nez je ted. A s tim logicky souvisi i uzitecnost (tudiz v prekladu "nebezpecnost") jednotlivych karet

Ze se realny power level karet (zvlast optikou dueloveho turnajoveho hrani) meni spolecne s metou pro tebe asi neni novy koncept, ne?
    HEERO
    HEERO --- ---
    _DOMINIK_: a co se změnilo třeba u Deadly rollick? Jakože v roce 2020 to nebezpečný nebylo a teď už je?:D nebo možná vic commanderu s flashem, viz třeba ten Ertai
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    _DOMINIK_: oficiálni vyjádření rules comittee je takový, že jim je velikost banlistu úplně jedno.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    V0IT: vidis, ja bych toho unbannul daleko vic, zvlast mezi commandery. za me je ten DC banlist strasne zbytecne sirokej a hlavne na nej jen velmi malo koukaj zpetne, behem menici se mety. spousta karet uz davno neni takova hrozba, viz treba ten eidolon (high tida je jen o malinko odvaznejsi, imho bude taky uplne v pohode)

na novy karty koukaj az hystericky (ikdyz casto opravnene, powercreep is very real), na ty jejich preventive bany jsem alergickej (prsten je imho velmi dobrej priklad, ten podle me mel minimalne dostat cas)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    HEERO: DC = duel commander = french commander
    HEERO
    HEERO --- ---
    V0IT: a to je podle jakýho ban listu?:D protože všude jsou ty bany jiný, tam kam chodím, hrajou podle frenche
    V0IT
    V0IT --- ---
    předpokládaný bany, ale za mě dost odvážný unbany na DC

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MATEEJ: Untitled Goose Game
    BESH
    BESH --- ---
    LEONEULER: "Eldraine is a top-down, fairy tale–inspired plane that relishes in the whimsy of a good tale, but with a special Magic twist. This time, we're venturing beyond the scenic castles and into the wilds, a land filled with faeries, giants, and more."
    LEONEULER
    LEONEULER --- ---
    MATEEJ: vypadá to moc hezky. Sice to graficky moc nezapadá do MTG, ale jinak je to hezký. Z čeho si to bere inspiraci?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Enchanting Tales (non-Standard reprinty)

en-337ae9d424

en-ac840e73f9

en-cb7ed319b8

en-e59a1f6847

wot-31-necropotence
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    en-0284d07b3e
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    mother goose on steroids

image0