• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Tokeny mají jméno. Ale zároveň to nejsou karty, takže Runed Halo na ně třeba nefunguje.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    LEONEULER: pokud to vezmeme striktně podle pravidel, tak jméno karty je text co je v levém horním rohu karty, takže acidic slime má jméno acidic slime. Tokeny by měly mít taky jméno. Pokud vím, jméno nemají jen face-down karty, emblemy a některé oboustranné karty (když jsou otočné).
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    LEONEULER
    LEONEULER --- ---
    MATEEJ: Prostě vším, co nemá jméno. Například Acidic slime taky nemá jméno. To je prostě jen kyselinový sliz. Ne? :)
    NOODLE
    NOODLE --- ---
    V0IT: dekuji, vzal jsem druhy
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    V0IT: Děkuji, vzala jsem první
    V0IT
    V0IT --- ---
    6x booster MKM: 6691C-BBB98-AA83D-25B9C-E4C0A
    6x booster MKM: 66E31-38C95-59791-31D25-9700F
    MISTRKAT
    MISTRKAT --- ---
    O víkendu mají v Najádě všechny drafty atp. za polovic. Přemýšlím, že bych zítra zašel, MKM je vlastně docela zábavnej set, i když se mi ty kartičky vůbec nelíbí a celý mi to nějak k magicu nesedí. Ale teda je fakt, že všechno lepší než fullart země z posledního ixalanu.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SHPEK: Prej ano.
    SHPEK
    SHPEK --- ---
    MATEEJ: Maji tokeny jmeno?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A chápu to správně, že tenhle pán se nedá blokovat disguisnutejma a morphnutejma potvorama? Nebo ještě něčím?

mkm-171-pompous-gadabout
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MATEEJ: mno v kombu s nějakym land destroyem a millem - tim možná zejména, to může bejt "nasty".. :-)
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MATEEJ: A basic země do graceyardu jen tak nejdou...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    NECRO_BUTCHER: Já teda nejsem constructed hráč, ale když mu tím v pátém kole decentně snížíš počet zemí v decku (těch basiců v Tier 1 decích zas až tolik nebývá), tak to ti spíš poděkuje, nebo ne?

Nicméně do limited je dobré vědět, že černá má R board sweep. :-)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    hele nevim jeslti nekoukám blbě, ale nemělo by na týhle kartě bejt exile a "nonland" card?

Nebo jako můžeš opp. exilnout všechny basic landy stejnýho jména?

RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    a proč to teda neposílají hned? to už nedává vůbec smysl :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    RORSCHACH: Print on demand uz je zruseny. Natisknou toho x a budou to prodavat do vyprodani
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    To mi příjde, jak kdyby mi někdo dal slevu deset procent slevu na drahý Rolexky, protože mají na číselníku dvakrát sedmičku :) Nebyla celá pointa toho Secret Lairu, že jich natisknou konkrétní počet, podle toho kolik lidí si to objedná? Vždyť tenhle Secret Lair výjde až v dubnu.
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATEEJ: Jak psal MATHES: Cirkularka neni sorcery. Wizardi se za to omluvili a dali na celej SL 5€ slevu
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Btw, včera jsem v Areně dal dva drafty s těma novejma Play boosterama a kupodivu jsem nezaregistroval větší počet U a R (ale mohl jsem to přehlédnout, ty karty ještě tak neznám), ale čeho jsem si všiml v několika boosterech, to byly 2 stejné commony v jednom boosteru, což mi ve skutečnosti vadí víc než kdyby tam místo jednoho commonu byl U nebo R navíc.

Ona je to asi spíš pocitová záležitost, než že by to bylo reálné zhoršení, ale když ti v půlce kola přijde pack se sedmi kartama, z nichž dvě jsou úplně stejné a jsou buď úplně blbé nebo v těch nesprávných barvách, tak mě to sere víc, než kdyby to byly dva různé commony, co jsou úplně k hovnu nebo v nesprávných barvách.

A taky se potvrdila předpokládaná změna poměru karet různých rarit v setu:

Caverns - 108 commons, 92 uncommons, 64 rares, 22 mythic rares, 5 basic lands
    Murders - 81 commons, 100 uncommons, 70 rares, 20 mythic rares, 15 basic lands

Já jsem si říkal jasně, v každém setu jsou v každé barvě určitě 2 commonky, které nejsou použitelné ani v Limited, k tomu nějaké C artefakty, takže když se škrtne 10-15 commonů, tak to na prostředí Limited nebude mít žádný velký dopad. Jenže když do toho setu potřebuješ nacpat ještě 10 commonových dvojzemí, tak už těch commonů škrtáš docela dost. A s tím roste i pravděpodobnost, že se v tom proměnlivém slotu v boosteru objeví commonka, která v něm už je.

(A co si budeme říkat, i za tímhle rozhodnutím je korporátní greed, spousta zákazníků commony vlastně nechce.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam