• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Dotaz - při resolvování tohoto kouzla je v jeho průběhu příležitost na reakci?

Teď jsem to zahrál v Areně a soupeř v reakci na seslání zahrál +X/+X spell, ještě než věděl, jakou kartu zahodím (takže jsem zahodil kartu s vyšší mana value, než jsem měl původně v úmyslu). Ale nevím, jestli to byla jeho chyba a ještě by měl příležitost reagovat na můj discard, nebo jestli prostě neměl na výběr.

mkm-207-ill-timed-explosion
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    NECRO_BUTCHER: opravim sám sebe, původní abilita nemůže vyfizzovat, protože byla resolvnutá zaplacenim many

přece..
    MISTRKAT
    MISTRKAT --- ---
    MATHES: Nice, díky!
    MATHES
    MATHES --- ---
    MAKROBIJEC: pokud nejsi aktivni hrac, tak si nemas jak podrzet prioritu, protoze ji nemas :)

MISTRKAT: ano presne tak

1. souper hraje spell
    2. ty tapnes bytost - doplat 1
    3. souper doplatil jedna
    4. ty reagujes nejakou akci na untap
    5. souper muze regaovat, pokud nebude, untap se vyhodnoti a zpet na krok 2
    6. pokud souper nedoplati, tak je spell countered
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MISTRKAT: imho jo..
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    MISTRKAT: jistě, stejně jako když máš na ruce 2x Daze a soupeř jednu volnou manu, zahraješ první Daze a pokud soupeř doplatí, tak zahraješ druhou Daze.
    MISTRKAT
    MISTRKAT --- ---
    NECRO_BUTCHER: Teď si nejsem úplně jistej, že rozumim - jako že se můžu rozhodnout počkat na protihráče, jestli zaplatí ten první counter, a teprve potom případně zahrát Twiddle a akci opakovat?
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    NECRO_BUTCHER: Druhá abilita se vyhodnotí jako první pokud tapneš bytost, podržíš prioritu a znovu tapneš bytost.
    Já bych tapnul bytost, počkal zda soupeř zaplatí 1, pokud ano, tak znovu dostanu prioritu, odtapnu a znovu tapnu pro doplácení jedné.
    Ale to už je hnidopišství 🙂
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MISTRKAT: ano a pro doplnění bych asi zmínil, že ten druhej zahranej counter se bude vyhodnocovat jako první.

Tzn. soupeř hraje spell, ty aktivuješ abilitu, soupeř platí manu, ty reaguješ untapem, pak aktivací ability, soupeř nemá manu, resolvne se abilita, spell je countrovanej a původní abilita vyfizzuje, protože už nemá cíl..

jestli se nepletu.. potřebuju si tyhle věci občas trochu zopakovat.. :-D
    ASYD
    ASYD --- ---
    MISTRKAT
    MISTRKAT --- ---
    Taky mám dotaz - když mám bytost (např. Disruptive Student nebo Mundungu) která říká “tap”: counter target spell unless its controller pays 1, můžu ji na jedno kouzlo tapnout víckrát (např. když má protihráč jednu volnou zemi) za použití čehokoliv instantního, co ji untapne (Twiddle, Pemmin’s Aura atp.)?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Dotaz: když mám na svých tvorech attachnuté aury, co mají Totem Armor a protihráč zahraje End Hostilities, zničí se mi vše, nebo to vezme jen ten totem armor (a jiné aury), ale tvoři zustanou?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Dnes je v aréně Ixalan booster se slevou 10 % (900zl)
    MISTRKAT
    MISTRKAT --- ---
    V0IT: Díky moc, využil jsem!
    V0IT
    V0IT --- ---
    6x booster MKM: BA6F5-98BBA-E29F6-FCEA1-A36D8
    LEONEULER
    LEONEULER --- ---
    PLOMBDENTIST:
    DURDIN: Já vím, jen jsem si dělal srandu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: nazev karty = jmeno

bytosti co nemaji jmeno jsou (mega)morph, manifest, disguise a cloacked
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    DURDIN: A není to jen název karty? Jména totiž většinou měly spíš karty s přídomkem legendary
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Tokeny mají jméno. Ale zároveň to nejsou karty, takže Runed Halo na ně třeba nefunguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam