• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELISSANezkrotná hříva aneb taky máte na hlavě něco, co si žije vlastním životem a odmítá poslouchat? :)
    LAUFR_NICE
    LAUFR_NICE --- ---
    no tak ja mam taky slusnou marenu, spis kudrnaty nez vlnity vlasy, a muzu teda rict, ze olejicky jsou super.. bud jsou k dostani silikonovy oleje (kupuju si redken), ktery jsou sice na chemicky bazi, ale clovek ma stejne pocit ze se mu ty vlasy nejak zahoji, zjemni a navic se vyznamne vic lesknou. no a potom jsem parkrat mela kokosovej olej od renuine, kterej byl tady spis mastnejsi (nez kluzkej jako ten redken), ale zas je 100% prirodni a decanko levnejsi. vtipny teda je ze je to proste navonenej kokosovej tuk, a clovek se s tim muze mazat od hlavy az k pate. tem vlasum to ale prospivalo nejvic. krasne se oddeli kudrlinky nebo praminky. proste vlnky :) ... a co si budem, clovek ma radsi prirodni zalezitosti ;) jinak takova hlavni zasada je ze vsechny tyhle pecovaci zalezitosti se maj davat hlavne na konecky, vubec ne to patlat k hlave. proste druhy dve tretiny vlasku.. tak to by mohlo rozptylit predsudky olej vs. hlava :))
    QUITE
    QUITE --- ---
    jo .]
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    MELISSA: to skutečně nehrozí, když jsou neustále splihlý :D
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    NELLINDA: Podobné vlasy má jedna moje kámoška. Jo, účesy na tom sice nedrží, ale takové vlasy mají jednu obrovskou výhodu: jdou velice snadno česat a nehrozí ti uzel, se kterým se nedá dělat nic jiného než ušmiknout..
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    Tak to já jsem typ třetí. Vlasy mám rovné, ale nikterak bohaté a ke všemu ještě velmi velmi jemné. Takže pokus o jakýkoliv účes je opravdu jen pokusem. Plesový mi vydrží tak dvě hodinky. A domácí úprava extra silnými gely deset minut. :)

Takže to řeším sestříhaným mikádem, které úpravu moc nepotřebuje.
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    ZUZKAOU: S tím mazáním oleje ti nevím, ale...myslím, že se brzo dostanu do fáze, kdy klidně vyzkouším všechno, tak uvidíme :D

Fénování je další taková problematická záležitost. Jo, ono to sice pomáhá, ale chtělo by mít moře času navíc. Já už to většinou dělám tak, že si vlasy umyju večer a nechávám to schnout přes noc. Pravda, sice nikdy nevím, s čím se ráno probudím, ale tak..já se ráda nechávám překvapit :) Navíc, když ro vyfénuju, vypadá to nevím proč tak nějak divně. Většinou jsou ty vlasy použitelné pro nějaký účes až druhý den po umytí. Ale musím uznat, že po té, co jsem začala používat mimo šampónu a kondicionéru speciální rozčesávadlo, vypadá to mnohem líp a úprava je snazší.

A co se týče toho posledního..jo, přesně tak. Já jsem za ty vlasy velice ráda, ikdyž občas vypadají jako cokoliv jiného, jen ne vlasy, pořád jsou pěkné a hodně výrazné, že se za nima ledaskdo otočí. Ale občas závidím těm holkám, co mají vlasy sice řidší a mnohem méně odolnější, ale zato jim stačí na deset minut si nanést na nohy krém, pak se osprchovat a na týden mají zajištěnou absolutně hladkou pokožku.. Mno jo, holt něco za něco :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MELISSA: teď to myslím jen napůl seriozně, ale indky si do těch vlasů mažou olej. Jen si nejsem jistá, jestli je to aplikovatelné i v našich podmínkách.

Kamarádka se skutečně vlnitými vlasy našla v Brně u Střihorukého Edvadra kadeřníka, který jí ty vlasy umí prostříhat tak, že to vypadá pěkně a řekněme jako vlasy a ne prales.

Sama mám na hlavě vlasy sice rovné, ale zato jich je spousta a jsou těžké a pevné, takže jediná šance je chodit k dobrému kadeřníkovi, co vyrobí nositelný střih, protože jenom fénovat a něco třeba tvarovat zabere neúměrně dlouho. Ostatně taky to na té hlavě moc dlouho nevydrží.
    O barvení se ani nezmiňuji, protože případné barvy by muselo být moc a moc a nechat jí na té hlavě dlouho, aby se kysličník prokousal k tomu co má nabarvit.

Vlastně bych si nerada stěžovala na to že mám zdravé a husté vlasy, jen kdyby všechny zděděné geny na vlastaost nezahrnovali i velmi odolné a hojné chloupky ledaskde jinde...
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    Takže a teď co se samotného téma diskuze týče..
    Sama jsem majitelka vemi bujaré hřívy. Což o to, napohled vypadá pěkně : mám dlouhé (teď jsem je zkracovala, ale pořád je mám víc než do půli zad) husté vlnité vlasy. S tou praktičtější stránkou věci už je to ovšem horší. Jakékoli pokusy o nějakou trvanlivější učesanost (v mém případě víc než deset minut po tom, co vyjdu ven :) ) jsem už téměř vzdala. Za prvé samotný hřeben se mnou bojuje a jsem ráda, když ho vůbec protáhnu po celé délce vlasů. Za druhé, moje vlasy jsou dost tlusté a hrubé (pravděpodobně vlivem genů po indických předcích, jiné rozumné vysvětlení pro to, proč nevypadají ani trochu evropsky, nemám :) ), takže jsou prakticky neupravitelné..a to ani kdybych na to naplácala kdovíjak tužidla, todlencto vyžaduje minimálně cement :)
    Jediné, co jakžtakž funguje, aby mi nelítaly do všech stran je narovnat je..sice mi to vydrží maximálně půl dne (když si to dělám sama, jednou mi to udělala kadeřnice se všemi možnými přípravky a vydrželo to dokonce dva dny :) ). Na druhou stranu, se mi úplně nechce je narovnávat, mám je ráda vlnité, takže nejsem příznivcem tohoto řešení.
    Neznáte někdo nějaké přípravky, u kterých máte pocit, že fungují a zvládnou zkrotit nezkrotiletné? Něco takového bych docela uvítala :)
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    Takže, vážení.. Vítejte v právě vzniknuvším klubu :) Co bude tématem, se můžete dočíst v názvu a v záhlaví. Co se týče budoucích příspěvků, ponechávám volnost, originalitě se meze nekladou, ale prosím, ať to aspoň trochu souvisí, neodbíhejte moc :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam